A murit ultimul om care a pășit pe Lună / VIDEO

Da un vot:

Agenţia spaţială americană NASA a anunţat luni decesul astronautului Gene Cernan, ultimul om care a păşit pe Lună, informează Reuters.

Cernan a murit înconjurat de familie, la vârsta de 82 de ani. NASA nu a oferit alte detalii, scrie agerpres.ro.

Eugene Andrew Cernan, cunoscut ca Gene, a fost comandantul misiunii Apollo 17, ultima care a dus oameni pe suprafaţa Lunii. Pe 17 decembrie 1972, Cernan şi colegul său Harrison Schmitt au ieşit din modulul de aselenizare pe suprafaţa satelitului Terrei. Doar 10 alţi astronauţi – toţi americani – mai făcuseră asta înainte şi niciunul nu a mai urmat de peste 44 de ani. Timp de 22 de ore, pe parcursul a trei zile, cei doi au călătorit circa 30 de kilometri în vehiculul lunar şi au adunat aproximativ 100 de kilograme de roci.

BREAKING NEWS:  Bigotti.ro te premiaza luna aceasta cu reduceri la gama de pulovere pentru barbati

“Ştiu că m-am schimbat în ultimele trei zile şi că nu mai aparţin doar Pământului. Pentru totdeauna, voi aparţine universului”, avea să scrie Cernan în memoriile sale intitulate “Ultimul om pe Lună”. El a fost şi unul dintre primii astronauţi care au ieşit dintr-o navă în spaţiul interplanetar.

BREAKING NEWS:  Metropolitan Life si Junior Achievement lanseaza etapa a doua a programului educational „Ne jucam, invatam, crestem sanatos”

Născut pe 14 martie 1934 la Chicago, Gene Cernan a fost ofiţer al aviaţiei Marinei SUA, inginer electrician şi de aeronave şi pilot de vânătoare, înainte de a deveni astronaut. S-a pensionat de la NASA şi din Marina Militară americană în 1976, după care a contribuit la lansarea liniei aeriene Air One şi a fost consultant pentru energie şi tehnică aerospaţială şi comentator de specialitate pentru televiziunea ABC News.

BREAKING NEWS:  Campanie de informare asupra oportunitatilor de lucru si studiu a tinerilor absolventi de liceu