Top 3 domenii avantajoase pentru start-up-uri in Romania

Infiintarea de companii este unul dintre semnele unei economii sanatoase si baza pietei liberalizate, conform teoriei si practicii, deopotriva. De aceea, atat in Romania, cat si in majoritatea statelor cu o economie de piata bazata pe concurenta, se incurajeaza infiintarea de companii cu capital local, care sa stimuleze mediul de afaceri.

Si in tara noastra, start-up-urile reprezinta variantele optime catre care s-au orientat curajosii dornici sa investeasca in viitor. Oricat de cliseic ar suna aceasta expresie, viitorul este aici, intrucat tipul de concurenta s-a extins dincolo de lumea reala, tangibila, jucandu-si acum o carte importanta in mediul virtual, de care depind performantele la orice nivel ale IMM-urilor, dar si cele ale multinationalelor, in egala masura. Asadar, noi provocari au aparut pentru cei dornici sa isi lanseze afaceri, indiferent de modelul adoptat ori de domeniul de activitate ales.

Daca si tu urmaresti sa incepi un nou business ori esti abia la inceput de drum, trebuie sa fii constient de importanta actualizarii constante a strategiilor si sistemelor tehnologice si de lucru pe care compania ta le foloseste. Altfel, risti sa ratezi un inceput reusit ori sa pierzi valoroase oportunitati de afaceri, in timp.

Descopera care sunt domeniile vizate de start-up-urile de succes in Romania:

 • Pentru multi, poate parea surprinzator, insa arhitectura reprezinta o atractie pentru multi dintre cei care doresc sa isi deschida o companie. Cu proiecte de constructie tot mai ample in toate orasele tarii, cererea de constructii trebuie satisfacuta fara intarziere. Daca esti interesat de lansarea unei companii, trebuie sa te asiguri de la inceput ca te poti mentine in top. Intra pe https://www.manandmachine.ro/produs/autocad/ si actualizeaza-ti sistemele de lucru, pentru a lua prin surprindere piata si concurenta. Fara o tehnologie performanta si mereu pregatita sa isi asume proiecte de anvergura, start-up-ul tau nu se va putea face remarcat la standardele necesare.

man 1

 • In era digitala, considerate o noua etapa a revolutiei industriale, nimic nu poate da mai mult randament decat munca in domeniul IT. Programatorii, testerii si creatorii de jocuri video sunt solicitati la maximum, iar lansarea unei companii in acest domeniu nu poate fi decat avantajoasa in aceasta perioada, pe o piata inca nesatisfacuta. Fructifica fiecare oportunitate, utilizand sisteme performante de lucru, ca 3ds Max, pentru a duce la bun sfarsit noile proiecte cu cerere mare din partea clientilor. Calitatea lucrarilor tale, dar si rapiditatea executiei sunt la fel de importante pentru a asigura sustenabilitatea firmei. Fiind conectat in permanenta la internet si dezvoltari tehnologice, nu ezita sa folosesti aceste aspecte in avantajul tau.

creare jocuri

 • Dezvoltarea companiilor merge in tandem cu marketing-ul de calitate, de aceea vei observa o crestere a numarului de IMM-uri in acest domeniu revolutionar. Marketing-ul digital din 2018 nu se aseamana deloc cu ceea ce ai fi putut studia acum mai bine de 10 ani in universitati, de aceea necesita noi investitii si actualizari constante de strategii eficiente pentru companiile pe care le reprezinta. Daca ai o viziune ce isi poate face cu success loc printre celelalte agentii deja existente, pune-o in practica fara intarziere, iar rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara. 2018 poate fi anul tau!

Iata, deci, care sunt domeniile catre care trebuie sa te orientezi daca vrei sa incepi sa lucrezi la proiecte marete si de calitate. Investeste in sisteme de lucru si in oamenii care vor contribui la succesul afacerii tale, oferind cele mai bune servicii si oferte.

Siguranta angajatilor te preocupa? Afla cateva metode de a-i proteja!

Siguranta angajatilor te preocupa Afla cateva metode de a-i proteja!

Fiecare angajator are printre obligatiile legale sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor lui, in caz contrar putand primi amenzi costisitoare. Daca va avea loc vreun accident din vina lui, afacerea chiar poate fi inchisa de catre autoritati. Din acest motiv, este bine ca toti cei care au un spatiu de productie sa se gandeasca din timp la metodele prin care pot sa-si protejeze angajatii proprii.

Legea prevede clar care sunt obligatiile angajatorului in acest sens si masurile care pot fi luate pentru a evita pe cat posibil orice risc la adresa sanatatii si securitatii personalului angajat. Un lucru important trebuie avut in vedere, si anume ca, in cazul in care patronul apeleaza la persoane sau firme din exterior pentru a face acest lucru, el nu este exonerat de eventualele probleme care pot aparea.

Iata 7 metode prin care iti poti proteja angajatii!

Grija unui patron fata de cei pe care ii plateste trebuie sa fie prioritara, chiar daca acest lucru presupune cheltuirea unor sume de bani, uneori chiar importante. Daca la prima vedere investitia pare inutila, de fapt prin cheltuielile in acest domeniu pot fi realizate economii majore prin neplata unor amenzi, cheltuieli de spitalizare in caz de accident sau chiar despagubiri pentru personalul care sufera diferite neajunsuri.

 • Mutarea obiectelor grele este adesea intalnita in spatiile de productie si de aici pot aparea probleme, unele foarte grave. De multe ori, angajatii firmei se pot rani ridicand sau deplasand echipamente de zeci sau sute de kilograme. O solutie prin care poti evita riscurile in aceasta situatie este folosirea unor roti industriale ce pot fi montate usor pe diferite obiecte. Daca esti interesat, comanda aici roti industriale si vei evita eventualele probleme;

cele mai bune roti industriale pentru carucioare si mobilier

 • Daca spatiul de productie este situat intr-o zona in care traiesc animale salbatice, cum ar fi ursul, lupul, porcii mistreti, angajatii tai ar putea suferi rani grave din cauza lor. Daca vrei sa-ti protejezi angajatii in aceasta privinta, o solutie reala devine gardul electric pe care-l poti cumpara la un pret mai bun daca vei verifica ofertele din mediul online si vei alege ceea ce ti se potriveste pentru afacerea ta;

garduri electrice bune recomandare

 • Incheierea unui contract cu o firma de paza si protectie este o buna metoda prin care angajatii tai vor lucra in siguranta. Paznicii vor avea grija nu doar de bunurile aflate in incinta companiei, ci vor impiedica si eventualele persoane care au intentii rele sa patrunda in interior. Acestia colaboreaza optim si cu autoritatile statului aducand un plus de protectie pentru toata lumea;
 • Sistemul de protectie impotriva incendiilor este obligatoriu fiind o conditie a functionarii firmei. Un astfel de sistem este compus din extinctoare, plasate in locuri la indemana tuturor, hidranti si furtunuri pentru stingerea unor eventuale incendii sau detectoare de fum care sa previna aparitia acestora. In plus, personalul va fi instruit in domeniul protectiei impotriva incendiilor si va sti ce trebuie facut in cazuri extreme;
 • Un sistem de supraveghere video protejeaza pe angajatii tai prin monitorizarea permanenta a spatiilor interioare si exterioare si intimidarea eventualelor persoane care ar putea sa dauneze intr-un fel sau altul bunurilor si personalului angajat. Camere video de interior si exterior pot fi gasite usor in mediul online, la preturi tot mai convenabile, iar daca momentan nu ai multi bani pentru achizitionarea lor, te-ai putea gandi sa iti procuri unele false care vor indeplini acelasi rol;
 • Evitarea conflictelor la locul de munca este esentiala pentru ca, in caz contrar, unii dintre angajatii tai ar putea suferi rani sau ar putea deceda, iar problemele, cu siguranta, vor afecta reputatia si succesul afacerii tale. Solutiile pentru un mediu relaxant si pasnic sunt numeroase si privesc managementul personalului: atentionarea verbala, concedierea persoanelor violente, rezolvarea eventualelor probleme pe cale pasnica prin discutii etc;
 • Indepartarea surselor de pericol pentru angajati, cum ar fi echipamente defecte, substante toxice, instalatii neconforme cu regulile de securitate in munca si dotarea personalului cu echipament de protectie corespunzator muncii pe care o presteaza.

In concluzie, respectarea acestor metode transforma siguranta angajatilor tai intr-o prioritate, iar compania ta va avea un renume din ce in ce mai bun si nu vei duce lipsa de mana de lucru.

Yahoo! s-a vândut: Suma URIAȘĂ a scăzut cu 350 de milioane de dolari din cauza…hackerilor

yahoo a fost vandut

Verizon Communications Inc, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a anunțat marți că a ajuns la un acord pentru a prelua operațiunile de bază ale gigantului din domeniul Internetului – Yahoo! pentru suma de 4,48 miliarde de dolari, cu 350 milioane de dolari mai puțin decât prețul anunțat inițial la jumătatea anului trecut, informează Reuters.

Tranzacția va duce la combinarea activităților Yahoo! în domeniul motoarelor de căutare, email și mesagerie cu divizia AOL a Verizon. Finalizarea tranzacției, care a fost anunțată prima dată în luna iulie 2016, este programată pentru al doilea trimestru al acestui an.

“Termenii modificați ai acordului oferă un rezultat corect și favorabil pentru acționari. Oferă protecție pentru ambele părți și o cale clară pentru finalizarea tranzacției”, a declarat vicepreședintele Verizon, Marni Walden.

Verizon încearcă de mai multe luni să convingă Yahoo să modifice termenii acordului încheiat în luna iulie a anului trecut pentru a lua în calcul pagubele provocate Yahoo de două importante atacuri informatice. Compromisul încheiat marți prevede că Verizon și Yahoo vor împărți povara financiară a eventualelor acțiuni juridice în legătură cu atacurile informatice.

În luna septembrie a anului trecut, Yahoo a anunțat că informațiile personale cu privire la cel puțin 500 milioane de conturi au fost furate în urma unui atac informatic. Yahoo a avertizat că informațiile furate ar putea include numele, adresele de e-mail, numere de telefon, data nașterii și parolele pentru cele 500 milioane de conturi.

Yahoo! a fost înființat în 1994 și, în prezent, este unul din giganții Internetului cu aproximativ 11.000 de angajați la nivel mondial. Marissa Mayer, numită în fruntea Yahoo! în vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, a anunțat la începutul lunii februarie 2016 că are intenția de a analiza mai multe “alternative strategice” pentru operațiunile de bază din domeniul Internetului și de asemenea de a reduce efectivele companiei cu 15%.

Acțiune în premieră: Șeful Raiffeisen, ‘sancționat’ pentru că a protestat în fața Guvernului

Șeful Raiffeisen, 'sancționat' pentru că a protestat în fața Guvernului

Acțiune în premieră a unei entități private de sancționa implicarea bancherului olandez Steven van Groningen în protestele antiguvernamentale. Ocolul „Silvic Stejarii Muscelului” a comunicat luni, 20 februarie, o adresă către Agenția Topoloveni a Raiffeisen Bank prin care solicita închiderea contului curent, scrie Jurnalul de Argeș.

Administratorul ocolului silvic care are în gestiune o suprafață importantă de pădure în județul Argeș și ca atare, tranzacții financiare deloc de neglijat, a scris negru pe alb și motivul acestei decizii :” În semn de protest față de implicarea Domnului Steven van Groninger CEoORaiffeisen România în acțiunile de protest din România”.

“Existenţa civilizatorie a unui popor, a unei naţiuni este dată de fiinţarea unui Stat puternic care să-i asigure securitatea în toate formele şi manifestările ei grandioase. Fiecare Naţiune posedă domenii sociale strategice (în consonanţă cu stimularea activităţilor private) în lipsa cărora se dezintegrează. Un Stat puternic prin instituţiile sale asigură perenitatea Naţiunii”, se mai arată în comentariul de pe pagina de Facebook a O.S Stejarii Muscelului.

Metrorex, sute de milioane de euro pentru investiții în 2017. Când se va circula în Drumul Taberei

metrorex

Metrorex beneficiază, în 2017, de 234 de milioane de lei alocaţi conform OUG 83/2016 şi de peste 109 milioane de lei, care reprezintă sume necheltuite în 2016 şi reportate în anul 2017, pentru investiţii în magistralele 4, 5 şi 6, potrivit datelor transmise de companie pentru Mediafax.

La capitolul transferuri pentru finanţarea proiectelor de investiţii la metrou, Metrorex beneficiază de 234 de milioane de lei alocaţi conform OUG 83/2016, care vor fi distribuiţi magistralelor 4, 5 şi 6. Astfel, magistrala 4 beneficiază de 64 de milioane de lei, magistrala 6 are la dispoziţie 130 de milioane de lei, iar magistrala 5 (tronsonul I Drumul Taberei – Universitate) poate folosi 40 de milioane de lei, anunţă administratorul Metroului bucureştean.

Aproximativ 110 milioane de lei sunt sume necheltuite, care se reportează în anul 2017 magistalelor menţionate anterior. Magistrala 4 are la dispoziţie de 86,4 milioane de lei, magistralei 6 îi este alocată suma de 8,2 milioane de lei, iar magistralei 5, tronson I Drumul Taberei – Universitate îi revin 15,2 milioane de lei.

Finalizarea lucrărilor pentru secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia de la Valea Ialomiţei, este estimată pentru primul semestru al anului 2018, deşi aceasta a fost prevăzută iniţial pentru punerea în funcţiune la sfârşitul anului 2017, potrivit Metrorex.

România, ridicată în SLĂVI de NATO: ‘Un exemplu de URMAT și de către alți Aliați’

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a felicitat România pentru “eforturile majore de a creşte bugetul pentru apărare la 2% din PIB în 2017”, spunând că este un exemplu de urmat şi de alte state membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Romania-Nato

“Felicit România pentru eforturile majore de a creşte bugetul pentru apărare la 2% din PIB în 2017. Într-o lume cu ameninţări complexe şi în evoluţie, este nevoie atât de bugete mai mari pentru apărare, cât şi de o mai justă împărţire a sarcinilor”, a subliniat joi Stoltenberg, într-o declaraţie transmisă de serviciul de presă al NATO.

“România oferă ambele – fiind un exemplu de urmat şi de către alţi Aliaţi”, a mai precizat secretarul general al NATO.

El a afirmat de asemenea că România dă dovadă de leadership prin găzduirea unei brigăzi multinaţionale, întărind prezenţa NATO în flancul sud-estic al Alianţei.

“Salut călduros angajamentul puternic al României faţă de NATO, deopotrivă prin trupe şi prin buget”, a spus Stoltenberg, potrivit Agerpres.

Conform proiectului de buget pe anul 2017, România va aloca 2% din Produsul Intern Brut pentru Ministerul Apărării Naţionale.

Proprietarii barurilor din Centrul Vechi, REVOLTAȚI: Protestele ne bagă în FALIMENT

centrul vechi bucuresti

Barurile şi restaurantele din Centrul Vechi al Bucureştiului erau atracţia tinerilor. Cum ieşeau de la serviciu mergeau să se relaxeze cu prietenii la un pahar de vin bun şi mâncare pe măsură. Iar în weekend aveau nevoie de rezervare ca să ocupe o masă. Asta a fost până la jumătatea lunii trecute, când au început protestele.

Acestea au luat amploare pe 1 februarie, după ce Guvernul Grindeanu a trecut Ordonanţa 13, care dezincrimina abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu şi conflictul de interese, pe furiş, în toiul nopţii. Mulţi bucureşteni au dat distracţia pe salvarea democraţiei. De atunci, îndură frigul seară de seară în Piaţa Victoriei. Iar asta se transpune într-o mare pagubă pentru patronii de localuri. Cârciumile sunt goale chiar şi sâmbăta şi duminica.

“Protestele astea ne bagă în faliment. Dacă avem câteva mese ocupate, e bine. În weekend reuşeam să ne facem safteaua, cum s-ar zice”, a spus patronul unui celebru local.

Reporterii Click! au dat o raită prin Centrul Vechi la final de săptămână, iar străzile erau pustii. 280.000 de persoane erau cantonate duminică la Guvern, ocupate să ceară demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Doar 2 din 5 romani merg la cursuri de specializare!

In societatea zilelor noastre, companiile par a se orienta in alegerea candidatului potrivit in functie de calificarea acestuia. In cazul in care vrei sa aplici pentru un post care presupune anumite abilitati si cunostinte, nu iti face prea multe sperante. Cu siguranta, exista oameni care au terminat o facultate sau au un curs de calificare care ii recomanda si care iti vor lua locul. Nu o sa conteze ca tu esti foarte dornic sa inveti si sa acumulezi cunostinte noi. Nimeni nu isi doreste o bataie de cap in plus si va fi ales intotdeauna un candidat care sa aiba un minimum de cunostinte in domeniu si poate putina experienta, chiar daca se cauta pentru o pozitie entry-level.

Desigur, este foarte important sa faci ceea ce iti place. Iar daca tu esti pasionat de un anumit domeniu, nu e suficient sa citesti si sa te informezi, ci ar fi bine sa te interesezi de ce cursuri poti face astfel incat sa demonsrezi viitorilor angajatori ca nu numai experienta te recomanda, ci si diplomele pe care le ai.

Studiile arata ca doar 2 din 5 romani merg la cursuri de specializare, iar asta se intampla din cauza nivelului scazur de trai. Ei nu au incredere ca odata ce vor absolvi un curs vor reusi sa se angajeze mai usor.

Iti doresti sa te specializezi intr-un anumit domeniu? In acest caz, trebuie sa te orientezi in functie de domeniul in care ti-ar placea sa lucrezi. Iata care sunt cursurile pe care daca le vei urma, vei reusi sa iti gasesti fara probleme un job bun:

 1. Un curs de make-up. Intotdeauna doamnele si domnisoarele vor apela la specialisti pentru a arata cat mai bine, iar un astfel de curs este la mare cautare. Toate saloanele cauta make-up artisti buni, caci cerintele clientelor s-au inmultit pe acest segment, dar fara o diploma care sa iti ateste pregatirea nu vei reusi sa te angajezi. Vei putea avea una daca te inscrii la cursurile Academiei Rina Fashion, gasesti mai multe informatii pe site-ul oficial! Doar 2 din 5 romani merg la cursuri de specializare! curs de machiaj
 2. Un curs de HR. Poate ca pana sa iei contact cu un angajator nu stiai ce inseamna si cu ce se ocupa un departament de resurse umane, insa daca ai avut macar un job, sigur ai observat ca munca lor nu este grea, iar banii pe care ii poti castiga nu sunt deloc putini. Foarte multe companii pun la dispozitia celor interesati cursuri de inspectori in resurse umane, iar absolvirea acestuia iti va aduce un plus in fata altui candidat.Doar 2 din 5 romani merg la cursuri de specializare! imagine
 3. Un curs de limba straina. Daca lucrezi intr-un domeniu in care limba engleza este baza, probabil ai observat ca sunt mai avantajati cei care cunosc si o a doua limba straina bine. Cauta un curs unde sa inveti o limba straina neobisnuita, putin vorbita la noi si vei vedea ca ti se vor ivi noi oportunitati. Diploma obtinuta va fi, fara indoiala, garantia ca tu ai reusit sa inveti si ca esti capabil sa intelegi limba respectiva. Bineinteles, nu trebuie sa renunti dupa primul modul absolvit, caci altfel nivelul tau nu va fi ridicat si nu vei reusi sa ajungi unde ti-ai propus.
 4. Un curs in programare. Presupunand ca nu ai terminat o facultate de profil, trebuie sa demonstrezi cumva ca stii sa faci aceasta munca bine, iar un inceput il reprezinta participarea la un curs unde sa pui bazele programarii. Chiar daca tu ai mai facut proiecte sau ai lucrat ca freelancer, orice angajator simte nevoie sa vada si un atestat. Sigur vei da si un test, asa ca cu cat vei stii mai multe, cu atat vei avea sanse mai multe.Doar 2 din 5 romani merg la cursuri de specializare! poza
 5. Un curs de contabilitate. Daca ai urmat un liceu cu profil economic, insa apoi te-ai razgandit si ai mers pe un alt domeniu in facultate, dar vrei sa lucrezi in domeniul contabil, cel mai bine este sa cauti un curs de specializare unde sa reusesti sa iti actualizezi cunostintele, dar si sa obtii o diploma care sa te ajute sa iti gasesti mai repede job in acest domeniu.Doar 2 din 5 romani merg la cursuri de specializare! poza 2
 6. Un curs de design vestimentar. Daca aceasta este pasiunea ta, nu ezita sa ti-o dezvolti. Iti place sa faci tot felul de creatii inedite? In acest caz, te poti inscrie la un astfel de curs si vei invata, cu siguranta, cum sa creezi unitatile de baza, dar si despre combinatiile pe care le poti face cu materialele si culorile.Doar 2 din 5 romani merg la cursuri de specializare! curs
 7. Un curs de ghid turistic. Pasiunea pentru calatorie iti poate aduce o multime de bani, dar trebuie sa arati oamenilor ca te pricepi la ceea ce faci. Un astfel de job iti poate aduce venituri foarte mari intr-un an si trebuie sa stii sa profiti de sezonul estival. Foarte important este feedback-ul turistilor. Daca vei reusi sa gasesti un curs bun de ghizi, cu siguranta o sa inveti tot ce trebuie despre atitudinea pe care trebuie sa o ai si despre atractiile turistice.

Asadar, daca vrei sa te angajezi intr-un anumit domeniu si nu ai pregatirea necesara, poti urma un curs de pregatire. Cu toate ca foarte putini dintre romani apeleaza la acestea, cursurile puse la dispozitie de specialisti asigura o pregatire completa si cu ajutorul lor o persoana isi poate gasi mai usor de lucru. Alege un curs intr-un domeniu in care ti-ar placea sa lucrezi si in care stii ca se castiga bine, astfel incat sa eviti alte griji.

STUDIU: 3 din 5 firme profitabile in Romania se afla in Capitala!

Inca din perioada post-decembrista, Romania a devenit un teritoiu speculat de tot felul de antreprenori dornici sa inceapa o afacere profitabila pe meleagurile propriei patrii.

prezenta-masiva-a-oamenilor-de-afaceri-din-belarus-la-chisinau-1411455836

Astfel, cifrele adunate indelungul anilor au demonstrat ca in tara noastra, afacerile s-au deschis pe banda rulanta, insa multe dintre ele nu au rezistat presiunii pietei si au fost nevoite sa isi inchida portile.

Analizand anul in curs, documentele arata la nivelul tarii ca au fost infiintate 41.000 de s.r.l-uri, insa in acelasi timp au fost inchise 96.000 de firme.

In prezent, potrivit unui sondaj, 3 din 5 firme profitabile care isi desfasoara cu optimism activitatea pe teritoriul Romaniei se afla in Bucuresti. Capitala, adesea blamata pentru conglomeratia infernala de business-uri pe care le gazduieste, este orasul care aduce in buzunarele antreprenorilor cel mai mare profit, astfel incat managerii se declara extrem de multumiti de venitul lunar pe care il castiga.

Care sunt domeniile de profitabilitate pe care antreprenorii bucuresteni le exploateaza?

Domeniile de business de succes ale Bucurestiului sunt sectionate in 3 categorii : prestarea serviciilor, transportul rutier si comertul online.

 1. Domeniul prestarii serviciilor a atins in acest an cea mai buna cota de afacere, top 3 business-uri de succes fiind:
 • Multi au ales sa descide o firma de curatenie care sa isi desfasoare activitate in Bucuresti si Iflov. Se pare ca locuitorii capitalei au devenit dependenti de servicii de curatenie la domiciliu, mai ales daca luam in calcul faptul ca timpul liber a devenit un lux pentru multi dintre cei care au joburi in cel mai mare oras al tarii.

copil-bona-joaca

 • Tot in domeniul prestarii serviciilor, firmele care aduc profituri multumitoare sunt cele care ofera parintilor posibilitatea de a angaja o bona de incredere.
 • Al treilea business de succes din domeniul prestarii serviciilor este firma de contabilitate, aceasta devenind indispensabila afacerilor care doresc sa aiba o buna gestionarea d.p.d.v finaniciar si, nu numai!

Mai jos regasiti un grafic al trend-ului de cautare a celor 3 tipuri de servcii expuse mai sus:

 1. Business-ul de transport rutier a devenit o sursa de venit substantiala pentru cei care au avut ideea de a infiinta o firma de transport in capitala. Pentru ca Bucurestiul este cel mai aglomerat oras al tarii si pentru o buna parte dintre cei care locuiesc aici sunt studenti veniti de pe meleagurile patriei, managerii au de castigat. Studentii sunt cei care folosesc adesea mijloacele de transport rutier pentru a ajunge in toate colturile Romaniei.

Principalele mijloace de transport folosite dupa tren sunt: microbuzele si autocarele. Astfel, cei care au deschis o firma de transport persoane la nivel local in Bucuresti, astazi practica curse catre toate orasele tarii.

 1. Comertul online beneficiaza de un boom exploziv in ceea ce priveste vanzarea marfurilor de orice tip. Indiferent ca vorbim despre magazine online pentru copii, parinti sau bunici, despre magazine specializate in fashion, agricultura sau domeniul auto, toate aceste business-uri aduc un profit urias in buzunarul celor care au avut ideea de a se afisa pe internet.

afaceri-online

Mai mult decat atat, criza lipsei timpului liber, orele numeroase petrecute la job sau timpul alocat treburilor gospodaresti sunt doar cativa factori care contribuie la cresterea vanzarilor online. Fara doar si poate, exista business-uri care nu intotdeauna aduc multumire, insa cu toate acestea, majoritatea owner-ilor business-urilor online se declara satisfacuti de afacerile pe care le manageriaza cu succes

In acest peisaj bucurestean dominat tot soiul de business-uri, firmele care au reusit sa aiba o dezvoltare progresiva sunt cele care au reusit devina indispensabile nevoilor din viata de zi cu zi, oferind oamneilor solutii simple, practice si rapide la cel mai bun raport calitate-pret!

 

BNR, avertisment SUMBRU: Ce se întâmplă dacă se majorează salariile

bnr

Majorarea salariilor medicilor şi profesorilor decisă de comisiile parlamentare riscă să întoarcă România în anul 2008, când Parlamentul a dat „cu o mână”, pentru ca apoi să li se ia oamenilor „cu două mâini”, a declarat miercuri consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

„Parlamentul susţine că trebuie să mărească salariile medicilor şi profesorilor şi adevărul este că trebuie să fie mărite, iar Guvernul spune de unde scoatem bani şi asta este o întrebare. Concluzia noastră este următoarea: poate că măcar din această tevatură o să învăţăm ceva, că un Parlament vine pentru patru ani în Casa Poporului şi trebuie să-şi facă programul pentru patru ani de la început şi să lupte, să lupte, să lupte, pentru ca acest program să răspundă nu numai voinţei politice, să răspundă şi legilor economice, pentru că altfel ajungi să faci ca în 2008, să dea Parlamentul cu o mână şi să li se ia pe urmă oamenilor cu două mâini”, a comentat oficialul BNR, la RFI.

Oficialul BNR a avertizat că, „dacă deficitul creşte prea mult, ţara nu se mai poate împrumuta sau dacă se poate împrumuta, o face foarte costisitor, cu dobânzi foarte mari, pentru că nimeni nu mai are încredere într-o ţară care şi-a depăşit plafonul de deficit”.

„Guvernul are opţiunea echilibrului, pentru că dacă bugetul este cât este şi nişte cheltuieli cresc, atunci trebuie să taie de la investiţii. S-ar putea întâmpla asta, dacă vor respecta această decizie a Parlamentului”, a mai spus Adrian Vasilescu.