Yahoo! s-a vândut: Suma URIAȘĂ a scăzut cu 350 de milioane de dolari din cauza…hackerilor

yahoo a fost vandut

Verizon Communications Inc, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a anunțat marți că a ajuns la un acord pentru a prelua operațiunile de bază ale gigantului din domeniul Internetului – Yahoo! pentru suma de 4,48 miliarde de dolari, cu 350 milioane de dolari mai puțin decât prețul anunțat inițial la jumătatea anului trecut, informează Reuters.

Tranzacția va duce la combinarea activităților Yahoo! în domeniul motoarelor de căutare, email și mesagerie cu divizia AOL a Verizon. Finalizarea tranzacției, care a fost anunțată prima dată în luna iulie 2016, este programată pentru al doilea trimestru al acestui an.

“Termenii modificați ai acordului oferă un rezultat corect și favorabil pentru acționari. Oferă protecție pentru ambele părți și o cale clară pentru finalizarea tranzacției”, a declarat vicepreședintele Verizon, Marni Walden.

Verizon încearcă de mai multe luni să convingă Yahoo să modifice termenii acordului încheiat în luna iulie a anului trecut pentru a lua în calcul pagubele provocate Yahoo de două importante atacuri informatice. Compromisul încheiat marți prevede că Verizon și Yahoo vor împărți povara financiară a eventualelor acțiuni juridice în legătură cu atacurile informatice.

În luna septembrie a anului trecut, Yahoo a anunțat că informațiile personale cu privire la cel puțin 500 milioane de conturi au fost furate în urma unui atac informatic. Yahoo a avertizat că informațiile furate ar putea include numele, adresele de e-mail, numere de telefon, data nașterii și parolele pentru cele 500 milioane de conturi.

Yahoo! a fost înființat în 1994 și, în prezent, este unul din giganții Internetului cu aproximativ 11.000 de angajați la nivel mondial. Marissa Mayer, numită în fruntea Yahoo! în vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, a anunțat la începutul lunii februarie 2016 că are intenția de a analiza mai multe “alternative strategice” pentru operațiunile de bază din domeniul Internetului și de asemenea de a reduce efectivele companiei cu 15%.

Prăbuşirea celui mai important brand vinicol: NU se mai vinde în România

Murfatlar nu mai livrează vinuri în România din octombrie 2016, iar din ianuarie 2017 au fost sistate total producţia şi îmbutelierea. Singurele vânzări realizate în ultimele luni au fost câteva mii de sticle exportate în Vietnam şi Australia. Prăbuşirea celui mai important brand vinicol românesc devine şi mai evidentă dacă vedem ce recoltă de struguri a avut Murfatlar toamna trecută de pe cele 3.000 de hectare de vie ale sale: puţin peste 250 de tone, de 100 de ori mai puţin decât într-un an normal, scrie Jurnalul Național.

murfatlar nu mai livreaza in romania

Dosarul de evaziune fiscală instrumentat de DNA şi cel de insolvenţă a imperiului Murfatlar scot la iveală informaţii revoltătoare. Astfel, în timp ce producţia de vin a încetat complet, pentru că nimeni nu mai vrea să-l cumpere, firmele din grupul Murfatlar încearcă să rostogolească de la una la alta creanţe reciproce de zeci de milioane de lei. În condiţiile în care toate aceste societăţi, concomitent creditoare şi debitoare ale Murfatlar România SA, se află la rândul lor în insolvenţă, cesionarea creanţelor nu face decât să ascundă banii şi să prejudicieze, în final, creditorii din afara grupului. Manevrele celor din Comitetul Creditorilor sunt invalidate, însă, de fiecare dată, de judecătorul sindic. De exemplu, pe 19.12.2016, Tribunalul Constanţa a anulat o hotărâre din 24.08.2016, prin care Murfatlar România SA a cesionat către Bartenders Distilleries SRL, membră a grupului, o creanţă de 65.596.723,07 lei, deţinută faţă de United Euro Distribution SA, cu acţionari comuni, prejudiciindu-şi astfel patrimoniul.

„Cesiunea de creanţă nu are ca scop creşterea şanselor creditorilor de recuperare a propriilor creanţe, ci mai degrabă este o operaţiune destinată să satisfacă anumite interese ale societăţilor din grup”, motivare a Tribunalului Constanţa

În timp ce membrii grupării Murfatlar încearcă să-şi fenteze creditorii, activitatea celui mai important producător de vin din România a încetat complet. În Buletinul Procedurilor de Insolvenţă din ianuarie 2017, se arată că producţia şi îmbutelierea cantităţilor de vin aflate pe stoc au încetat, pentru că nu s-a identificat niciun client care să achiziţioneze cu plata pe loc.

Acțiune în premieră: Șeful Raiffeisen, ‘sancționat’ pentru că a protestat în fața Guvernului

Șeful Raiffeisen, 'sancționat' pentru că a protestat în fața Guvernului

Acțiune în premieră a unei entități private de sancționa implicarea bancherului olandez Steven van Groningen în protestele antiguvernamentale. Ocolul „Silvic Stejarii Muscelului” a comunicat luni, 20 februarie, o adresă către Agenția Topoloveni a Raiffeisen Bank prin care solicita închiderea contului curent, scrie Jurnalul de Argeș.

Administratorul ocolului silvic care are în gestiune o suprafață importantă de pădure în județul Argeș și ca atare, tranzacții financiare deloc de neglijat, a scris negru pe alb și motivul acestei decizii :” În semn de protest față de implicarea Domnului Steven van Groninger CEoORaiffeisen România în acțiunile de protest din România”.

“Existenţa civilizatorie a unui popor, a unei naţiuni este dată de fiinţarea unui Stat puternic care să-i asigure securitatea în toate formele şi manifestările ei grandioase. Fiecare Naţiune posedă domenii sociale strategice (în consonanţă cu stimularea activităţilor private) în lipsa cărora se dezintegrează. Un Stat puternic prin instituţiile sale asigură perenitatea Naţiunii”, se mai arată în comentariul de pe pagina de Facebook a O.S Stejarii Muscelului.

Proprietarii barurilor din Centrul Vechi, REVOLTAȚI: Protestele ne bagă în FALIMENT

centrul vechi bucuresti

Barurile şi restaurantele din Centrul Vechi al Bucureştiului erau atracţia tinerilor. Cum ieşeau de la serviciu mergeau să se relaxeze cu prietenii la un pahar de vin bun şi mâncare pe măsură. Iar în weekend aveau nevoie de rezervare ca să ocupe o masă. Asta a fost până la jumătatea lunii trecute, când au început protestele.

Acestea au luat amploare pe 1 februarie, după ce Guvernul Grindeanu a trecut Ordonanţa 13, care dezincrimina abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu şi conflictul de interese, pe furiş, în toiul nopţii. Mulţi bucureşteni au dat distracţia pe salvarea democraţiei. De atunci, îndură frigul seară de seară în Piaţa Victoriei. Iar asta se transpune într-o mare pagubă pentru patronii de localuri. Cârciumile sunt goale chiar şi sâmbăta şi duminica.

“Protestele astea ne bagă în faliment. Dacă avem câteva mese ocupate, e bine. În weekend reuşeam să ne facem safteaua, cum s-ar zice”, a spus patronul unui celebru local.

Reporterii Click! au dat o raită prin Centrul Vechi la final de săptămână, iar străzile erau pustii. 280.000 de persoane erau cantonate duminică la Guvern, ocupate să ceară demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Peste 50 % din firmele romanesti nu folosesc aplicatii pentru management

Succesul unei afaceri depinde foarte mult de viziunea celor care infiinteaza o firma. Insa foarte multi antreprenori nu inteleg faptul ca este esential sa folosesti anumite programe pentru a reusi sa dezvolti o afacere de succes. Intrucat tehnologia a avansat foarte mult, totul s-a simplificat, iar cei care nu se adapteaza, in mod cert raman in urma.

Investitii pe termen lung? Ai nevoie de un program de simplificare a lucrurilor

software erp

Administratorii firmelor romanesti cauta intotdeauna cele mai ieftine solutii. Ei se tem de investitii pe termen lung, in primul rand din cauza ca acestea se vor amortiza greu, dar si pentru ca nu au cunostintele necesare ca sa isi dea seama cat de mult pot ajuta si usura munca angajatilor si, implicit a sa, a managerului, anumite aplicatii. Una dintre ele este ERP. Acesta este prescurtarea de la “enterprise resource planning” si aduce pentru o firma avantaje multiple, despre care cititi pe http://bsgroup.ro/solutii/erp/, datorita faptului ca aceste softuri reusesc sa controleze si sa monitorizeze toate departamentele.

O asemenea aplicatie are scopul de a-i facilita munca unui manager, intrucat ii ofera toate informatiile de care are nevoie in orice moment, dar si angajatilor sai. Interfata unui soft ERP nu este deloc complicata, iar functiile ei pot fi adaptate tuturor nevoilor. Intotdeauna aceste programe ofera informatie clara, astfel incat si managerii, si angajatii sa stie exact situatiile cu care se confrunta.

erp

Un soft erp este de folos pentru toate departamentele unei companii. Fie ca vorbim de marketing, fie de resurse umane, fara acesta, un manager nu va avea niciodata situatii clare. De asemenea, un alt departament care nu poate exista fara erp este contabilitatea. Cu ajutorul acestui soft de la bsgroup.ro o firma va functiona conform legislatiei in vigoare. Programul erp de contabilitate se updateaza singur si este capabil sa ofere rapoarte complete. Mai mult, presupunand ca un manager doreste sa aiba o viziune larga in fiecare zi, poate alege ca angajatii sai sa introduca zilnic documentele contabile primare. De asemenea, un administrator va putea verifica chiar si de la distanta, de pe telefonul mobil, in orice moment, daca lucrurile merg asa cum isi doreste.

Iata care sunt alte beneficii ale unui program erp de contabilitate:

 • pune la dispozitie un plan contabil;
 • poate genera automat note contabile si state de salarii;
 • semnaleaza diferentele intre note;
 • se pot folosi sabloane pentru introducerea mai usoara a documentelor;
 • permite transformarea valutei automat;
 • genereaza automat declaratiile fiscale;
 • poate introduce chiar si semnaturile electronice;
 • calculeaza automat situatiile semestriale si anuale;
 • pot fi scoase extrem de usor jurnalele, balantele si registrele;
 • genereaza confirmarile de sold atat pentru clienti, cat si pentru furnizori;
 • ofera situatii clare pentru fiecare luna in parte.

afacere de succes

Asadar, firmele romanesti care doresc sa aiba succes si sa se dezvolte, trebuie neaparat sa aiba in vedere anumite softuri care sa le usureze munca. Informatiile pe care le pun la dispozitie programele erp sunt de maxima importanta pentru orice manager, intrucat il ajuta in luarea celor mai bune decizii pentru compania sa. De asemenea, el va reusi sa identifice punctele slabe si sa le elimine, astfel incat afacerea sa prospere. Astfel, o firma medie sau mare va avea de castigat in urma implementarii unui soft erp. Printre cele mai avantajoase se numara programul de contabilitate care ofera o perspectiva larga asupra afacerii.