Afla care este cel mai bun tort pentru copilul tau!

Da un vot:

Cat mai tine sezonul de visine am zis sa va mai arat inca o reteta, acum de tort delicios cu crema fresh si foarte gustoasa. L-am preparat acum cateva luni cu visine din compot, asa ca daca va place cum arata – recomand sa va apucati de pe acum sa va faceti rezerve de visine congelate sau in compot.

Crema de frisca combinata cu piureul de visine este o delicatesa, imi pare rau ca mai demult nu am incercat combinatia. Este un tort pentru copii perfect de preparat pentru orice ocazie, dar mai ales pentru copii, fetitei mele i-a placut mult tortul cu crema roz 🙂

tort copii

Ingrediente:

  • Pandispan 1 buc al meu a fost de rotund cu diametrul de 28cm
  • Smantana dulce 32%(Dorna/Milli) 500 ml
  • Zahar pudra 150 g
  • Visine fara samburi 1 kg 500g in crema si 500g pentru deasupra
  • Amidon alimentar 2 linguri
  • Zahar 5 linguri +2 linguri pentru compozitia de visine de deasupra
  • Gelatina 1 buc 1 plic pentru 500ml lichid
  • Gelatina – Tort Gele de la Dr.Oetker 1 buc 1 plic
BREAKING NEWS:  Preţul apartamentelor din Arad şi-a continuat scăderea în primele 6 luni ale anului

 Pasi de urmat

1

Preparati pandispanul conform retetei de aici.

Sau il cumparati gata facut.

2

Intr-o cratita puneti 500g de visine cu tot cu zeama din compotul lor, puneti cratita pe foc.

Daca le aveti proaspete, adaugati zahar si in cateva ore vor lasa suc, sau turnati putina apa in ele.

Eu am avut visinele congelate, zeama aveau putina, asa ca le-am turnat putina apa cat sa le acopere bine.

3

Amidonul l-am dizolvat cu putina apa, sa fie ca un lapte la culoare si consistenta.

4

Cand incep sa fiarba visinele, adaugati incet amidonul – in acelasi timp amestecati continuu.

Lasati sa mai fiarba cateva minute la foc incet pana compozitia se ingroasa. Apoi o dati la o parte si lasati sa se raceasca complet.

5

Rece sau calda, o pasati bine cu blenderul sa fie ca o pasta fina.

BREAKING NEWS:  Oferte ipod docking station – Stereomag.ro

6

Smantana dulce(rece) se bate cu zaharul pudra pana se intareste bine, aveti metoda aici.

Tort diplomat cu visine

7

O amestecati cu pasta de visine rece – atentie, chiar sa fie rece, daca este calda s-ar putea sa se topeasca frisca si se va lichefia crema.

8

Eu am vrut sa fie crema mai ferma in tort, asa ca  am mai adaugat in ea gelatina.

Gelatina  se dizolva in putin(100ml) lapte cald – am facut sa fie abia calda compozitia si am turnat-o in crema de frisca cu visine, amesetcati bine dupa aia, bineinteles.

Tort diplomat cu visine

9

In forma de tort cu bordurile care se scot am inceput sa montez tortul.

Am pus prima foaie din blat de pandispan(se poate insiropa cu putin suc de visine sau apa cu miere).

Peste ea am turnat putin mai mult de jumate din crema de visine, am acoperit cu al 2-lea blat la fel insiropat si el.

BREAKING NEWS:  Cursuri intensive de limba germană şi limba engleză la Casa de cultură "Friedrich Schiller" Bucureşti

Ultimul strat am pus restul de crema, se niveleaza bine si se pune la frigider pentru 1-2 ore.

11

Apoi am aranjat celelalte visine deasupra si am turnat amestecul cu zeama de visine si gelatina Tort-Gele, preparate conform cu instructiunile de pe pachet.

Pe scurt am facut cam asa – am amestecat praful de tort-gelee cu zeama de visine(indulcita cu zahar dupa gust), am pus pe foc si cand aproape incepe sa fiarba o iau si  torn peste visinele aranjate frumos pe tort. Se lasa iar la rece cateva ore.

12

Apoi scot bordurile laterale – vedeti ca gelatina tine tortul foarte ferm si bine.

Pe lateral se poate orna cu crema sau cu piscoturi(eu le-am scurtat putin dupa inaltimea tortului).

14

Asa arata finalul – simplu, frumos, delicios.

15

Si o felie, cred ca este relevanta 🙂

Pofta Buna!