O campanie pentru Yves Saint Laurent, acuzată în Franța că dă o imagine degradantă femeii

O campanie de publicitate pentru celebra casă de modă Yves Saint Laurent în care sunt prezentate manechine filiforme în poziții lascive a suscitat reacții scandalizate în Franța, fiind lansate apeluri la interzicerea ei, relatează AFP. Într-una dintre aceste imagini, o femeie apare cu picioarele desfăcute, cu tocuri și colanți din plasă. Într-o altă imagine, o femeie foarte slabă, pe patine cu rotile, este așezată pe un taburet într-o poziție considerată explicită.

ysl campanie

Cu câteva zile înainte de 8 martie, Ziua internațională a femeii, a fost declanșată pe Twitter o campanie cu hashtag-ul #YSL Retire Ta Pub Dégradante. Autoritatea de reglementare în publicitate a apreciat luni că aceste afișe reprezintă “o problemă incontestabilă”, iar juriul său de deontologie va lua vineri o decizie în privința acestei campanii, a declarat pentru AFP Stéphane Martin, directorul său general.

Autoritatea a primit pe site-ul său “circa 50 de plângeri pentru motive multiple” — “imagini degradante”, “transformarea femeii într-un obiect” și chiar “incitare la viol”, a enumerat el. “Transformarea femeii într-o ființă inferioară (…) femeia ofertă… iată varietatea de imagini la care trimite acest tip de campanie publicul tânăr, care este mai fragil”, a estimat Stéphane Martin. “Nu sunt sigur că toate femeile cliente vor să fie asociate cu aceste imagini”, a adăugat el.

Casa Yves Saint Laurent, contactată de AFP, nu a dorit să comenteze. Raphaelle Rémy-Leleu, purtătoare de cuvânt a asociației “Osez le Féminisme”, a declarat că “această campanie prezintă toate caracteristicile unei publicități sexiste: hipersexualizare, reducerea femeii la un obiect, poziții de supunere… Este foarte violent din punct de vedere simbolic.” “Cum mai poate crede astăzi cineva că se va putea vine așa ceva? Mă întreb dacă nu e cumva intenționat, în ideea de a crea un ‘bad buzz’ pentru ca să vorbim de ei”, a subliniat Raphaelle Rémy-Leleu, îngrijorată de tendință de utilizare a femeii într-un context pornografic în publicitate.

Asociația a primit numeroase plângeri împotriva mărcii, al cărui director artistic este din 2016 tânărul creator belgian Anthony Vaccarello. În prima sa defilare pentru această marcă de la sfârșitul lui septembrie 2016, acest creator de modă a adus o tușă “noir” și sexi creațiilor sale, cu decolteuri îndrăznețe, materiale transparente și dantele care lasă să se vadă sânii, conform Agerpres. În 2015, o reclamă a Yves Saint Laurent a fost interzisă în Marea Britanie, unde autoritatea de reglementare în publicitate a considerat că manechinul utilizat era “slab într-o măsură maladivă”.

Tabloul “Eisberg” vândut pentru suma de 20,4 milioane de euro

Gerhard Richter-Iceberg

Potrivit AFP, tabloul “Eisberg” (Iceberg) al germanului Gerhard Richter a fost vândut cu 20,4 milioane de euro (17,7 milioane de lire) miercuri, la Londra, depăşind astfel recordul pentru un peisaj, în cadrul unei vânzări la casa de licitaţii Sotheby’s, relatează AFP.

Acest peisaj îngheţat care reprezintă aisberguri plutitoare în ape calme a fost estimat iniţial la o valoare între 9 şi 14 milioane de euro. Pictura s-a aflat în aceeaşi colecţie privată din Europa după achiziţionarea sa, în 1983.

Lucrarea este o operă majoră a pictorului în vârstă de 85 de ani, care a realizat pictura după o fotografie pe care a făcut-o în timpul unei expediţii în Groenlanda în 1972, potrivit Sotheby’s.

HIM a anunțat că se DESFIINȚEAZĂ după 26 de ani / VIDEO

Membrii formaţiei rock metal HIM au anunţat un turneu de adio care va reprezenta ultimul capitol din istoria de 26 de ani pe scena muzicală a acestei trupe, informează Blabbermouth.com.

”După un sfert de secol în care dragostea şi metalul s-au împletit, simţim că HIM şi-a epuizat cursul nenatural, iar cuvintele de adio trebuie rostite pentru a face loc unor noi peisaje, arome şi sunete încă neexplorate”, a spus liderul trupei şi principalul compozitor, Ville Valo. ”Am completat modelul, am rezolvat puzzle-ul şi am întors cheia. Vă mulţumim”, a mai spus acesta, scrie agerpres.ro.

Formată în 1991 de Valo, chitaristul Mikko “Linde” Lindström şi basistul Mikko “Migé” Paananen – în prezent alături de Mika “Gas Lipstick” Karppinen – baterie – şi Janne “Burton” Puurtinen – clape – formaţia HIM (His Infernal Majesty) s-a remarcat drept una dintre prezenţele inedite de pe scena rock internaţională. Îmbinând genurile metal, gothic şi hard rock cu versuri profunde, pline de înţelesuri şi emoţie, HIM a oferit lumii o nouă viziune asupra genului de metal, care a devenit cunoscut drept ”Love Metal” (care este, de altfel, şi titlul celui de-al patrulea album al trupei).

Prin cele opt albume de studio, HIM a cucerit inimile şi minţile fanilor săi din toată lumea, atraşi de stilul irezistibil şi de neimitat, mai arată sursa citată. Sub logo-ul său binecunoscut, ”Heartagram” – un simbol ce reprezintă întrepătrunderea unei pentagrame cu o inimă, ca juxtapunere a luminii şi întunericului, a răului şi a iubirii prezente în muzica sa, formaţia a umplut sălile de concerte, a ajuns în topurile internaţionale şi a primit numeroase distincţii – cea mai importantă dintre acestea fiind primul disc de aur câştigat de un grup din Finlanda în Statele Unite.

La patru ani după lansarea ultimului album de studio, “Tears On Tape”, HIM îşi încheie povestea printr-un turneu de adio, printr-o serie de concerte susţinute în peste zece ţări. Primul spectacol va avea loc la 14 iunie în Spania, apoi membrii formaţiei vor cânta în Portugalia, Finlanda, Rusia, Polonia, Germania, Cehia, Elveţia, Italia, Luxemburg, Olanda, Scoţia şi Marea Britanie, la mijlocul lunii decembrie.

Gafeurii de la Oscar au fost AMENINȚAȚI: Li s-a oferit protecție

amenintari-la-oscar

Cei doi contabili ai PricewaterhouseCoopers (PwC) responsabili de gafa umilitoare produsă la premiile Oscar de duminică beneficiază de măsuri de securitate, a anunţat joi compania la care aceştia sunt angajaţi, informează Reuters.

Potrivit firmei de contabilitate, au fost luate măsuri de securitate la locuinţele lui Brian Cullinan şi Martha Ruiz după gafa de duminică când cei doi au încurcat plicurile care conţineau numele câştigătorului premiului pentru cel mai bun film, fapt ce a dus la anunţarea eronată de către prezentatorii Warren Beatty şi Faye Dunaway a peliculei “La La Land” şi nu “Moonlight”, cum era de fapt, scrie agerpres.ro.

PwC nu a oferit detalii cu privire la măsurile care au fost luate, însă site-ul TMZ.com, specializat în informaţii despre vedete, susţine că cei doi ar fi primit ameninţări cu moartea pe reţelele de socializare şi că fotografii cu casele în care aceştia locuiesc au fost publicate online.

Cullinan, care a publicat pe Twitter o fotografie din culise cu Emma Stone – care ulterior a fost ştearsă – cu doar câteva momente înaintea gafei, şi Ruiz au primit, miercuri, o interdicţie din partea Academiei americane de film de a mai participa la acest eveniment în viitor.

Managerul de scenă de la Oscar, Gary Natoli, a afirmat pentru site-ul hollywoodyan TheWrap că cei doi au îngheţat în culise când lucrurile au luat o turnură greşită la ceremonia de duminică.

Natoli a declarat că stătea lângă Ruiz când actorii Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat greşit numele câştigătorului premiului pentru cel mai bun film. ”Ne-am uitat circa zece secunde şi în tot acest timp Martha nu era la mai mult de un metru şi jumătate de noi. Când a fost anunţat ”La La Land” ea nu a încercat să-mi atragă atenţia, nu a spus nimic. Şi se presupune că ar fi trebuit să memoreze câştigătorii”, a spus Natoli pentru TheWrap.

Mai bine de un minut a trecut până când Cullinan a spus în culise că ceva nu este în regulă, mai arată sursa citată.

Gafa – considerată deja cea mai gravă din istoria Academiei americane – a forţat PwC să-şi ceară scuze la scurt timp după cele întâmplate. “Prezentatorilor li s-a dat plicul de la o altă categorie şi când au descoperit acest lucru, situaţia a fost corectată imediat. În prezent investigăm cum s-a putut întâmpla acest lucru şi ne exprimăm regretele profunde. Apreciem graţia cu care nominalizaţii, Academia, canalul ABC şi Jimmy Kimmel au gestionat situaţia”, se menţionează în comunicatul emis de companie.

Cullinan şi Ruiz sunt angajaţi cu funcţii înalte la PricewaterhouseCoopers. Ei vor rămâne parteneri în cadrul companiei, însă nu se vor mai afla în echipa de la Oscar.

Cullinan se află în echipa de numărare a voturilor a firmei de contabilitate din 2014.

Ruiz îndeplineşte rolul de co-responsabil al echipei începând din 2015.

PwC supraveghează procesul de numărare a voturilor la premiile Academiei americane de film de 83 de ani.

Povestea neștiută a Mărțisorului: cum s-a ajuns la tradiția de 1 Martie

Povestea mărţişorului a supravieţuit în diferite forme până în prezent, de la firul simplu răsucit în alb şi roşu până la cel virtual. Mărţişor, Mărţişug sau Marţ era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar şi la bulgarii şi albanezii din Balcani. Ţăranii păstrau obiceiul în fiecare început de primăvară, ca semn protector împotriva bolilor şi a nenorocului.

martisorul

Copiilor li se lega o monedă de argint la mână cu un fir răsucit de lână sau de bumbac alb şi roşu ca să fie feriţi de boală, pe care aceştia îl legau după 12 zile în pom ca să fie pomul roditor. Vitelor li se agăţa fir roşu cu alb ca să fie sănătoase şi la fel, bune de rod, potrivit cercetătorilor de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, informează News.ro.

Preluat de lumea urbană şi devenit modă, firul de bumbac, uneori fir de argint sau de aur, este purtat drept colier şi podoabă, ţinut la piept, primit ca suvenir şi, mai nou, drept cadou.

O altă variantă de mărţişor autentic presupunea ca şnurul bicolor să fie decorat la capete cu câte un ciucur: unul alb, sub forma unei reprezentări antropomorfe masculine, şi unul roşu, sub forma unei siluete feminine. Unirea masculinului, prin intermediul şnurului, cu femininul reprezintă în context reconcilierea principiilor contrare la nivel teluric şi cosmic, după cum afirma cercetătoarea Sabina Ispas.

În unele sate din Moldova şnurul era confecţionat doar din lână roşie sau neagră, amintind de amuleta folosită împotriva deochiului, destul de răspândită în trecut.

În alte localităţi s-a constatat şi existenţa mărţişorului tricolor, în două variante cromatice – roşu, alb şi verde sau roşu, alb şi negru, aşa cum reiese din informaţiile oferite de localnici din satul Hagi-Curda, o localitate cu populaţie preponderent românească, aflată în prezent în Ucraina. Şi moldovenii stabiliţi în nordul Caucazului la mijlocul secolului al XIX-lea au păstrat varianta mărţişorului tricolor, cu firul negru.

“Diferenţele dintre mărţişorul din sat şi cel din oraş s-au accentuat în ultimele două sute de ani. La 1800 era şnur şi monedă – atât la oraş, cât şi la sat. Urmează moda brelocurilor de aur, de argint, pentru cei mai amărâţi de dublé. Brelocuri cu semne de noroc: trifoi cu patru foi, purceluşi, cărţi de joc, zaruri”, scria Irina Nicolau.

Conform studiilor etnologice, mărţişorul este strâns legat de tradiţiile Anului Nou, sărbătorit în trecut în luna martie, ca formă primitivă de celebrare a Anului Agrar, corelat cu ciclurile vegetative şi astronomice.

La români, mărţişorul, ca obiect simbolic, a fost alăturat Dochiei, personaj mitologic, a cărei zi era sărbătorită la 1 martie.

Cercetătorul Ion Ghinoiu spune despre şnurul de mărţişor că este o funie a timpului, de 365 sau 366 de zile, toarsă de însăşi legendara Dochie, în timp ce urca cu oile la munte. Asemănător ursitoarelor care torc firul vieţii copilului la naştere, Dochia toarce firul anului primăvara, la naşterea timpului calendaristic.

O altă poveste legată de Mărţişor spune că Soarele a coborât pe Pământ în chip de fată frumoasă, pe care un zmeu a furat-o şi a închis-o în palatul său, astfel că lumea întreagă a căzut în mâhnire. Văzând ce se întâmplă fără Soare, un tânăr curajos a pornit spre palatul zmeului să elibereze fata. Tânărul a învins zmeul în luptă şi a eliberat fata, care s-a urcat înapoi pe Cer în chip de Soare. A venit primăvara, oamenii şi-au recăpătat veselia, însă nimeni nu şi-a amintit de tânărul luptător care zăcea în palatul zmeului, după luptele grele ce le dusese. Sângele cald al tânărului s-a scurs pe zăpadă, până când el a rămas fără suflare, iar în locurile în care zăpada s-a topit, au răsărit ghiocei – vestitori ai primăverii.

Potrivit unui mit din Moldova legat de mărţişor, în prima zi a lunii martie, frumoasa Primăvară a ieşit la marginea pădurii şi a observat că într-o poiană, sub o tufă de porumbari, de sub zăpadă, răsare un ghiocel. Ea s-a hotărât să îl ajute şi a început să dea la o parte zăpada şi să rupă ramurile spinoase. Iarna s-a înfuriat şi a chemat vântul şi gerul să distrugă floarea. Primăvara a acoperit ghiocelul cu mâinile ei, dar s-a rănit la un deget din cauza mărăcinilor. O picătură de sânge fierbinte a căzut peste floare şi a făcut-o să reînvie. În acest fel, Primăvara a învins Iarna, iar culorile mărţişorului simbolizează sângele ei roşu pe zăpada albă.

Cercetările arheologice efectuate pe teritoriul României au scos la iveală amulete asemănătoare cu mărţişorul, datând din urmă cu aproximativ 8.000 de ani. Amuletele reprezintă nişte pietricele perforate şi purtate la gât sub formă de coliere. Pietricele amuletelor erau vopsite în alb şi roşu, aranjate alternativ.

Etnologul Irina Nicolau scria în “Cărţişor de mărţişor” că “mărţişorul face parte din calendar. De aici toată complicaţia. Există specialişti care pretind că a existat un calendar vechi care începea primăvara, de 1 martie. Principalul lor argument este numele unor luni: septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, adică a şaptea, a opta, a noua şi a zecea socotind din luna martie. (…) Toate începuturile sunt făcute dintr-un timp puternic şi bun”.

Ce e mărţişorul?

Tot Irina Nicolau răspunde. “Mărţişorul este un obiect de recuzită folosit în cadrul unui obicei care, la fel ca alte obiceiuri, se bazează pe credinţe şi practici. Credinţele şi practicile diferă de la o zonă la alta. Zicala câte bordeie, atâtea obiceie exagerează, dar nu foarte mult. Punând claie peste grămadă date etnografice din zone şi epoci diferite, cărţile falsifică”.

“După Revoluţie, în primii doi ani, interesul pentru mărţişor a scăzut. Deşi, să nu uităm, în 1990 se vinde mărţişorul cu portretul lui Petre Roman. După 1993, afacerea începe să meargă din nou. S-a încheiat cariera mărţişorului de cooperativă, vândut la stat. S-a încheiat şi cu magia. Mărţişorul a devenit joc şi ocazie de a da plocon cuiva care altfel ar primi greu. E vremea lui orice şi a lui oricum. Oamenii se refugiază în afaceri şi joacă. Cândva, credeau în puterea magică a mărţişorului. Acum nu mai cred. Cândva, oamenii credeau că o babă a urcat la munte cu 12 cojoace şi a îngheţat. Acum nu mai cred. Şi nici nu vor mai crede vreodată. Tot ce pot e să cunoască povestea. Atât”, a notat Irina Nicolau în 1997, în “Mărţişor de cărţişor”.

Serialul Star Trek: Discovery va fi lansat la sfârşitul verii sau în toamnă

star trek discovery

Noul serial din franciza “Star Trek”, “Discovery”, va avea premiera “probabil la sfârşitul verii, începutul toamnei” , a declarat preşedintele CBS, Leslie Moonves, la o conferinţă pentru media şi telecomunicaţii, relatează Hollywood Reporter. “Nu vom grăbi proiectul. Sunt multe de făcut în postproducţie, dar sunt foarte încrezător plecând de la ceea ce am văzut până acum”, a declarat Leslie Moonves.

Programat iniţial să fie difuzat în ianuarie ca prim serial al canalului CBS All Access, proiectul a fost întârziat de mai multe ori, în principal din cauza plecării lui Bryan Fuller din poziţia de coordonator al show-ului. Leslie Moonves a precizat că serialul, în curs de producţie la Toronto, nu va fi grăbit pentru a fi lansat. “Este important să facem asta cum trebuie. Star Trek este bijuteria familiei”, a mai spus el.

Proiectul “Discovery” îşi propune o nouă abordare asupra acestui clasic al SF-ului, cu un nou echipaj, cu alte personaje negative şi noi lumi. Leslie Moonves a spus că serialul are o imensă bază de fani care abia aştepte să vadă serialul pe CBS All Access, serviciul de subscripţie digitală al canalului. “Primim multe e-mailuri, în fiecare zi, sunt foarte nerăbdători. Credem că este show-ul perfect pentru All Access”, a afirmat el. Pentru distribuţia la nivel mondial, CBS a semnat un acord cu Netflix, care va difuza serialul în 188 de ţări, minus SUA şi Canada, la 24 de ore după premiera americană, conform Agerpres.

Primul episod din “Star Trek: Discovery” va fi difuzat pe postul principal CBS, urmând ca restul să fie urmărite pe CBS All Access. Serialul va fi primul din franciza “Star Trek” după ce “Star Trek: Enterprise” a încetat să mai fie difuzat, în 2005.

Pariu că nu știai asta: ai aflat câștigătorii, dar nu știai istoria statuetei. Ce ascunde Oscarul

premiile oscar istorie

Seara premiilor Oscar 2017 este un eveniment urmărit de întrega planetă. Am ajuns deja la 89 ediție de când celebrăm această seară a filmului. Dar sunt câteva lucruri interesante pe care puțini le cunosc, punctează playtech.ro.

Povestea premiilor Academiei Americane de Film, cunoscute și sub numele de Premiile Oscar, începe la sfârşitul nebunilor ani ’20, mai exact în 1929, în cadrul unei cine private, desfăşurate la Hollywood Roosevelt Hotel din Los Angeles, California. Evenimentul fusese organizat pentru a premia cele mai bune filme produse în 1927 şi 1928. Totuși, dacă azi festivitatea durează câteva ore plus petrecerea de după, în 1929, ea a ținut fix 15 minute! În plus toată surpriza și emoțiile care îi învăluie pe nominalizați și pe susținătorii acestora era spulberată demult pentru că cei care urmau să ia premiu fuseseră anunțați cu trei luni înainte.

Dacă azi transmisiunile încep cu defilarea de pe covorul roșu, cu ceva timp înainte de momentul decernărilor, prima ediție nici măcar nu a fost înregistrată sau transmisă la radio. Misterul din jurul premiilor Oscar a început de la a doua ediție, când cu câteva săptămâni mai devreme erau făcute niște nominalizări și numele câștigătorilor era anunțat în cadrul ceremoniei.

Cred însă că cea mai interesantă poveste este legată de trofeul pe care îl primesc câștigătorii.Fabricată din britannium şi placată cu aur, statueta Oscarurilor este aşezată pe un suport de culoare neagră. Are 34 de centimetri înălţime şi aproape 3,85 kilograme. Ea reprezintă un cavaler, realizat în stil Art Deco, ce are mâini o sabie şi este aşezat pe o rolă de film cu 5 spiţe, fiecare reprezentând ramurile originale ale Academiei: actori, scenarişti, regizori, producători și tehnicieni. Popular i se spune Oscar.

Pe scurt povestea sună cam așa Louis B. Mayer (unul din fondatorii Metro-Goldwyn-Mayer, cunoscut ca MGM), l-a desemnat pe Cedric Gibbons să se ocupe de design-ul trofeului. Logodnica acestuia, Dolores del Río, i-a prezentat un actor şi regizor Mexican, Emilio „El Indio” Fernández, pentru a poza pentru schițele după care a fost făcută statueta. Așadar, spre ironia situației de azi, un mexican a fost cel care a pozat nud pentru ceea ce cunoaştem astăzi a fi simbolul celui mai popular festival de film american; iar premiile au fost acordate în această formă chiar de la prima ediţie. Dacă vreun președinte American ar fi ridicat niște ziduri la granița cu Mexicul în perioada interbelică, cine știe cum ar fi arătat Oscarul de azi!

Totuși vă întrebați de unde numele Oscar… Nu de alta, dar fondatori nu își cheamă, Oscar și nici pe cel care a poza pentru realizarea statuetei. Numele are o istorie hazlie, dar și disputată. Prima ipoteză spune că actriţă Bette Davis ar fi botezat statueta cu numele „Oscar” pentru că ar fi semănat cu soţul ei, liderul trupei Harmon, Oscar Nelson. Alții susțin că „botezul” s-ar fi produs mai devreme pentru că, în discursul său din 1932, Walt Disney a mulţumit Academiei pentru Oscarul său. Așadar numele era deja popular de la începutul anilor 30. Se pare că numirea statuetei are o poveste tipic americană: autoarea morală a numelui  a fost actrița Margaret Herrick, secretarul executiv al Academiei, care ar fi exclamat, la vederea statuetei, că seamănă cu unchiul ei Oscar! Mult timp, Academia a încercat să evite numele. Totuși văzând că popularitatea acestuia creşte, a decis, în 1939, să admită „botezul” premiului în onoarea scriitorului irlandez Oscar Wilde, deci un alt alogen.

S-au încheiat Premiile Oscar 2017: Lista completă a marilor câștigători

premii oscar 2017

Filmul “La La Land” a dominat, duminică seară, ceremonia Oscarurilor, cu şase trofee câştigate, urmat de “Moonlight”, cu trei statuete, potrivit Agerpres. Iată lista completă a câştigătorilor la ediţia din 2017 a premiilor Academiei americane de film.

Cel mai bun film: “Moonlight”

Cel mai bun actor: Casey Affleck (“Manchester by the Sea”)

Cea mai bună actriţă: Emma Stone (“La La Land”)

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle (“La La Land”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis (“Fences”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali (“Moonlight”)

Cel mai bun film într-o limbă străină: “The Salesman” (Iran)

Cel mai bun film de animaţie: “Zootopia”

Cel mai bun film documentar: “O.J.: Made in America”

Cel mai bun scurtmetraj: “Sing”

Cel mai bun scurtmetraj de animaţie: “Piper”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: “The White Helmets”

Cea mai bună imagine: “La La Land”

Cel mai bun scenariu adaptat: Barry Jenkins şi Tarell Alvin McCraney (“Moonlight”)

Cel mai bun scenariu original: Kenneth Lonergan (“Manchester by the Sea”)

Cea mai bună coloană sonoră: “La La Land”

Cel mai bun cântec original: “City of Stars” – “La La Land”

Cel mai bun montaj de sunet: “Arrival”

Cel mai bun mixaj de sunet: “Hacksaw Ridge”

Cele mai bune efecte vizuale: “The Jungle Book”

Cel mai bun montaj: “Hacksaw Ridge”

Cele mai bune costume: “Fantastic Beasts and Where to Find Them”

Cel mai bun machiaj şi coafură: “Suicide Squad”

Cele mai bune decoruri: “La La Land”.

Colaborarea dintre Metallica şi Lady Gaga ar putea continua, susţine toboşarul formaţiei

Toboşarul formaţiei Metallica, Lars Ulrich, a declarat că a ştiut încă de la început că relaţia de colaborare dintre legendara sa trupă de rock-metal şi vedeta pop Lady Gaga nu se va încheia după concertul susţinut împreună la recenta ceremonie de decernare a Premiilor Grammy, informează Blabbermouth.net.

metallica-lady-gaga

Într-un interviu acordat site-ului dedicat ştirilor din showbiz The A.V. Club, Ulrich a declarat că Lady Gaga are muzica metal ”în inimă” şi în ”ADN-ul ei” şi că relaţia de colaborare dintre ei ”nu avea cum să nu funcţioneze. Toboşarul formaţiei care şi-a făcut debutul pe scena rock în 1981 a mai dezvăluit că weekendul 11-12 februarie, pe care membrii trupei l-au petrecut alături de Gaga la Premiile Grammy, a fost ”atât de autentic şi s-a potrivit atât de bine” încât este foarte reală posibilitatea continuării ineditei colaborări dintre celebra şi extravaganta cântăreaţă pop şi formaţia care a scris istorie în muzica metal.

Ulrich a povestit că la finalul uneia dintre probele de sunet Lady Gaga i-a spus că ar trebui repetată experienţa deoarece ”e prea frumos ca să lăsăm lucrurile aşa”. Replica toboşarului nu a întârziat: ”Sunt de acord cu tine”. Metallica a susţinut un recital alături de Lady Gaga cu ocazia decernării Premiilor Grammy, colaborarea dintre artiştii care abordează genuri diferite de muzică fiind considerată neobişnuită, conform Agerpres. Metallica, una din trupele cele mai influente de pe scena metal, a lansat la sfârşitul anului 2016 primul său album după o pauză de opt ani. Lansat în noiembrie, albumul ”Hardwired… to Self-Destruct” a apărut prea târziu pentru a fi eligibil la cea de-a 59-a gală a premiilor Grammy.

Actorul și cântărețul american David Cassidy, diagnosticat cu demență

david cassidy diagnosticat cu dementa

Actorul și cântărețul american David Cassidy, cel mai cunoscut pentru rolul Keith Partridge din show-ul anilor ’70 “The Partidge Family”, a fost diagnosticat cu demență, a declarat el pentru revista People, relatează marți DPA, conform Agerpres.

“Nu acceptam acest lucru, dar o parte din mine a știut mereu că asta se va întâmpla”, a spus fostul idol al adolescenților americani într-un interviu publicat luni în ediția online.

El a spus că bunicul și mama lui au suferit și ei de această boală și că a luat decizia de a întrerupe turneele de muzician pentru a se concentra asupra sănătății sale.

“Vreau să mă concentrez asupra a ceea ce sunt, ceea ce sunt și ceea ce am fost fără alte distrageri. Vreau să iubesc. Vreau să mă bucur de viață”, a spus actorul.

Informația este făcută publică în contextul în care Cassidy a părut să se chinuie să-și amintească versurile în timpul unui concert din California din acest weekend.

Cassidy a avut o viață personală turbulentă în ultimii ani, divorțând de a treia soție în 2014, declarând falimentul personal și fiind acuzat de părăsirea locului după un accident de mașină în 2015, potrivit People.

De asemenea, el s-a luptat cu dependența de droguri și a fost pus sub acuzare pentru conducere în stare de ebrietate de trei ori între 2010 și 2014.