Aur pentru Romania la Concours Mondial du Sauvignon

Da un vot:

Jidvei, cel mai mare producator de vin alb din Romania, a castigat doua medalii de aur la cea mai importanta competitie mondiala dedicata vinurilor realizate din soiul Sauvignon Blanc, Concours Mondial du Sauvignon. Performanta este cu atat mai mare cu cat compania din podisul Tarnavelor este singurul producator din Romania premiat la faimosul concurs. Vinurile medaliate sunt Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra 2014 si Sauvignon Blanc Ana 2014.

“Inainte de toate, distinctiile obtinute constituie o performanta a vinului romanesc. Sunt mandru ca reprezentam cu succes tara la o competitie atat de importanta. Totodata, cele doua medalii sunt si o recunostinta a muncii si atentiei pe care o acordam producerii vinului. Un astfel de rezultat nu poate decat sa ne onoreze si sa confirme calitatea produselor nostre. Ii invit pe consumatori sa incerce atat Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra, cat si Sauvignon Blanc Ana si sa se bucure de doua vinuri de aur.”, a declarat Claudiu Necsulescu, presedintele Jidvei.

BREAKING NEWS:  Vrei o schimbare in restaurantul tau? Comanda mobilier de restaurant de la Dactrust!

Concours Mondial du Sauvignon s-a desfasurat in perioada 22-23 mai in Friuli Venezia Giulia. Din juriul competitiei au facut parte producatori, enologi, somelieri, distribuitori, jurnalisti si formatori de opinie. Acestia au analizat pe parcursul celor doua zile de concurs sute de probe din Noua Zeelanda, Chile, Franta, Spania, Italia, Grecia, Elvetia, Cehia, Romania si Slovacia.

BREAKING NEWS:  Esti in cautare de mobilier de restaurant? Dactrust.ro are solutia

Nu este pentru prima oara cand producatorul roman obtine performante remarcabile in cadrul competitiei. Anul trecut, Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra 2013 a castigat tot o medalie de aur. De altfel, acesta este cel mai premiat produs din portofoliul companiei Jidvei, reusind sa obtina pana in prezent un total de 32 de premii la competitii internationale si autohtone, dintre care 11 de aur, vinul fiind lansat in anul 2010. Sauvignon Blanc Ana, produs lansat in anul 2015, detine pana in prezent 7 distinctii in cadrul concursurilor nationale si internationale.

BREAKING NEWS:  Vezi aici noua oferta la echipamente de gatit de la dactrust.ro

——————————————————————————————————————————————

Jidvei este cel mai mare producator de vin alb din Romania, detinand peste 2500 de hectare de vie, fapt ce ii permite companiei sa nu achizitioneze struguri pentru productie. Vinurile de Jidvei isi trag seva din Podgoria Tarnave, cea mai mare regiune viticola din Transilvania situata in bazinul hidrografic al raurilor Tarnava Mica si Tarnava Mare. Portofoliul Jidvei cuprinde peste 30 produse: vinuri linistite, vinuri spumante si vinars, primele reprezentand cea mai mare parte a portofoliului. Peste 90% din vinurile vandute anual de Jidvei sunt vinuri cu Denumire de Origine Controlata.