Ionuț Lupu, noul Director Executiv EIT Forum Auto

EIT Forum Auto, reprezentantul oficial și unic importator Volvo pe piața autohtonă, anunță noua structură de conducere: începând cu februarie 2018, Ionuț Lupu preia funcția de Director Executiv. Anterior, Ionuț Lupu a fost General Manager al Diviziei Comerciale in cadrul Honda Trading România.

 

Cu o experiență de peste 14 ani în domeniul vânzărilor de automobile, Ionuț Lupu este specializat pe segmentul de dezvoltare și creștere a business-ului, iar preluarea conducerii executive a Euro Inter Trade Corporation (EIT) vine ca o direcție firească in urma rezultatelor obținute în activitatea profesională.

 

Sunt încântat de acest nou capitol profesional și aștept cu mare interes demararea activităților alaturi de echipa EIT Corporation. Împreună, vom identifica noi oportunități de a ne menține în poziția de lider, de a ne crește perfomanțele și, cel mai important, de a continua să depășim așteptările clienților noștri. Am convingerea că noua structură va întări poziția EIT și percepția asupra autoturismelor marca Volvo pe piața din România”, a declarat Ionuț Lupu, Director Executiv al EIT Corporation.

 

Adițional vastei experiențe pe care o are în domeniul auto, Ionuț Lupu este licențiat în Științe Economice și absolvent a două programe de masterat – Management și Strategie, respectiv Comerț Exterior, dar și un program MBA Executive dedicat persoanelor cu funcții de conducere. Parcursul său academic s-a derulat exclusiv în Franța și Marea Britanie. În sfera profesională a ocupat poziții de management  în companii precum Dacia Commercial, Renault Commercial Roumanie sau Honda Trading Romania.

 

*****

Despre EIT Forum Auto

Euro Inter Trade Corporation (EIT Forum Auto) este reprezentantul oficial și unic importator Volvo pe piața din România. EIT Forum Auto colaborează, în prezent, cu șase dealeri autorizați din București, Constanța, Cluj, Timișoara și Iași.

 

EIT Forum Auto estimează o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro pentru 2018

Compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 25% în 2017

 

EIT Forum Auto, reprezentantul oficial și unic importator Volvo Cars în România, estimează pentru anul în curs atingerea unei cifre de afaceri în valoare de 30.000.000 euro, cu 45% mai mult față de valoarea înregistrată în 2017. Astfel, compania își va menține trendul ascendent ca urmare a realizării financiare din 2017: o creștere de 25% față de 2016, în urma căreia a ajuns la o cifră de afaceri de 20.500.000 euro.

 

În calitate de reprezentant oficial Volvo Cars pe plan local, EIT Forum Auto a susținut creșterea vânzărilor auto pe plan local, cu 484 unități comercializate în 2017, în creștere cu 20% față de anul 2016. Cel mai bine vândute modele au fost XC60, cu 206 unități, dintre care 94 unități sunt reprezentate de noul model lansat în septembrie 2017 și cel mai mare SUV din gama XC90, cu 113 unități.

 

Dezvoltarea EIT Forum Auto pe parcursul întregului an s-a datorat în mare măsură lansării de noi modele, precum XC60 și V90 Cross Country, dar și a modelului XC90. Volvo se bucură de o popularitate în creștere, schimbările majore evidente la nivel de produs fiind principalul resort. Pentru anul 2018 ne dorim menținerea trendului ascedent și mizăm pe modelele deja cunoscute – SUV-urile XC60 și XC90, dar și pe noul Volvo XC40”, a declarat Mihai Dumitrescu, Director Marketing și Comunicare EIT Forum Auto.

 

EIT Forum Auto colaborează, în prezent, cu șase dealeri autorizați din București (2), Constanța, Cluj, Timișoara și Iași, peste 60% din volumul total al vânzărilor naționale de autoturisme Volvo derulându-se prin Primus Auto, cel mai mare dealer Volvo din România.

 

Aproape 20 ani de excelență suedeză pe piața auto din România

 

EIT Forum Auto a pus bazele și susține dezvoltarea rețelei Volvo Cars la nivel național, contribuind astfel activ la ridicarea standardului în ceea ce privește piața auto din România. Receptivă la preferințele și nevoile românilor în materie de experiență auto premium, compania a introdus odată cu modele auto recunoscute și premiate la nivel global standarde noi de Marcă:

 • Volvo XC40 – Mașina Anului 2018 în Europa

Noul Volvo XC40, SUV-ul de dimensiuni mici, a fost numită Mașina Anului 2018 în Europa cu ocazia deschiderii celei de-a 88-a ediții a Salonului Auto de la Geneva, Elveția.

 • Modelele XC90 și XC60 au fost numite SUV-ul Anului în America de Nord în ultimii doi ani.
 • Modelul XC40 a fost numit Mașina Anului conform prestigioasei publicații britanice ”What Car?”.
 • Volvo XC60 – Cea mai sigură mașină în 2017 conform Euro NCAP. Modelul XC60 al Volvo Cars a fost numit cel mai performant off-roader de mari dimensiuni și mașina cu cele mai bune performanțe generale în 2017 în cadrul celebrelor premii pentru siguranță Euro NCAP 2017 la secțiunea ”Cel mai bun în clasă”. XC60 a înregistrat un scor aproape perfect, cu 98% la categoria ”Adult Occupant” și în clasa mașinilor mari off-road a dovedit un avantaj clar la categoria ”Safety Assist” cu un scor de 95% – cu 20% mai mult decât cel mai apropiat competitor din clasă, întărind poziția Volvo Cars ca lider în siguranța auto. XC60 a câștigat și premiul UK’s 2017 Car Tech pentru ”Cea mai sigură mașină”, ”Cea mai bună tehnologie pentru siguranță” și ”Cea mai bună navigație prin satelit”. De asemenea, a fost ales SUV-ul premium al anului în cadrul premiilor UK’s Professional Driver 2017 Car of the Year.
 • XC90 a fost numit, în 2015, cel mai performant off-roader de mari dimensiuni și mașina cu cele mai bune performanțe generale în acel an.
 • Volvo V40 este un alt câștigător al edițiilor anterioare Euro NCAP, în clasa ”Small Family”.
 • Concept de showroom & service revoluționar

Volvo Retail Experience (VRE) și Volvo Personal Service (VPS) sunt standarde inovatoare care stau la baza conceptului de showroom & service revoluționar lansat la începutul lui 2018 de către Primus Auto, cel mai mare dealer Volvo din România, dar regăsit și la cel mai nou dealer al rețelei Volvo, Excellence Cars. VRE și VPS îmbină eficiența cu confortul. Conceptul VPS presupune alocarea unei echipe de service dedicată fiecărui client, aceasta având sarcina să preia responsabilitatea întregului proces de service, de la recepția mașinii până la înmânarea cheilor odată ce sunt finalizate lucrările de service. În tot acest timp, pe durata reparațiilor, clientul se poate relaxa în showroom, într-un spațiu primitor și confortabil, special conceput pe ideea de living room scandinav.

 • Angajament pentru o lume eco

În 2017, Volvo Cars a anunțat angajamentul său de a include versiuni electrice pentru toate mașinile lansate începând cu 2019.

 

TOP 5 aspecte pe care să le ai în vedere când cumperi o mașină second-hand

Ești începător și cauți o mașină cu ajutorul căreia să deprinzi tainele șofatului? Ori poate vrei doar să-ți achiziționezi un alt autoturism, acum că familia ta s-a mărit și ai noi priorități și nevoi? Goana după mașina ideală poate fi obositoare, dar și incitantă. La final, satisfacția unor drumuri liniștite vor compensa orice efort.

test drive

Cu un buget rezonabil, poți găsi mașina perfectă, fie ea și second-hand. Există pe piață o mare varietate de autoturisme mai noi sau mai vechi, cu mai multe sau mai puține dotări, mici, pentru oraș ori mari și încăpătoare, pentru ieșirile cu familia. Nu trebuie decât să pleci la cumpărături cu o listă de caracteristici pe care să le îndeplinească viitoarea achiziție, dar să fii, totuși, pregătit să faci unele compromisuri. Ceea ce cumperi second-hand a fost creat, în primă instanță, pentru nevoile altcuiva.

Iată cele 5 elemente pe care trebuie să le ai în vedere atunci când ești în căutarea unei mașini second-hand:

 1. Pentru siguranța ta și a tuturor celor care se află în mașină, dar și pentru a evita ușor micile accidente, caută ca aceasta să fie dotată cu senzor de parcare. În situația în care nu găsești ceva pe placul tău ori pare că sistemul este prea demodat, pe site-ul Rao Auto găsești cele mai noi și performante instalații cu senzor. Montează-le pe orice model de mașină și beneficiază un traseu vizibil mai ușor.
 2. Numărul de cai putere și cel al kilometrilor la bord sunt primele două aspecte la care toți cumpărătorii se uită atunci când sunt în căutări. Pe lângă acestea, nu omite aspectul și calitatea jantelor. S-ar putea să fii surprins de câteva detalii neașteptate, întrucât jantele pot fi afectate din cauza unor accidente sau a calității drumurilor. Pe pagina https://www.raoauto.ro/categorii-piese-auto/jante-13201/ găsești modele și opțiuni de jante. Schimbarea lor va avea ca efect îmbunătățirea calității drumurilor pe care le faci cu mașina, pot asigura aderență și o mai mare siguranță în timpul condusului.
 3. Un alt atribut util poate fi încălzirea în scaune. Pe timpul iernii, acestea se vor dovedi incredibil de eficiente și comode. Desigur, prețul mașinii va crește proporțional cu calitatea încălzitoarelor.

masina

 1. Înainte de a cumpăra mașina, cere să verifici istoricul vehiculului. Dacă a trecut prin accidente sau a suferit schimbări chiar și în interior, acest raport îți va aduce la cunoștință detaliile necesare. Cu ajutorul seriei inscripționată pe șasiu poți afla imediat datele importante din istoricul mașinii pentru care te pregătești să dai o sumă importantă de bani.
 2. În cazul în care nu ai cunoștințe tehnice despre funcționarea autoturismelor, este inutil să iei fiecare componentă spre verificare. În schimb, poți face un test conducând-o. În cazul în care ceva ți se pare în neregulă, nu cumpăra mașina. Pentru a te asigura de două ori, du-o la un service autorizat pentru a se uita sub capotă în amănunt.

Ține cont de aceste sfaturi când îți cumperi mașina și evită, astfel, orice neajunsuri ce ar putea apărea în timp. Acum nu trebuie decât să te pregătești pentru drumuri line și vacanțe reușite!

Lista bolilor care-ti interzic sa conduci masina

Persoanele care doresc obtinerea permisului de conducere auto si care sufera de afectiuni cardiovasculare sau diabet zaharat vor obtine mai greu dreptul de a conduce un autovehicul, potrivit unui act normativ al Ministerului Sanatatii.

In Monitorul Oficial nr. 1041 din 29 decembrie 2017 a fost publicat Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1.530/2017 pentru modificarea Normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 1.162/2010.

Ordinul prevede modificarea conditiilor de sanatate pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a obtine dreptul de a conduce un vehicul.

In esenta, autoritatile au detaliat mult mai mult situatiile in care soferii pot sau nu sa obtina ori sa-si reinnoiasca permisul daca au boli de inima ori diabet si au transpus in legislatia locala prevederile Directivei 2016/1.106/UE a Comisiei Europene, scrie avocatnet.ro.

Concret, ordinul prevede ca permisele de conducere auto sa fie eliberate sau reinnoite in cazuri exceptionale persoanelor cu afectiuni cardiovasculare numai dupa ce afectiunea in cauza a fost tratata si in baza unui aviz eliberat de un medic specializat in cardiologie. Daca situatia medicala o impune, solicitantul permisului auto poate fi nevoit sa efectueze un control medical periodic.

Controalele vizeaza afectiuni cardiovasculare precum bradiaritmii (aritmie cu frecventa cardiaca redusa) sau tahiaritmii (aritmie cu frecventa cardiaca mare) cu simptome de angina, implantare sau inlocuire a unui stimulator cardiac sau a unui defibrilator, pierdere trecatoare a starii de constienta, operatie de bypass coronarian etc.

Si persoanele care doresc eliberarea sau reinnoirea permisului de conducere si sufera de diabet si care urmeaza un tratament medicamentos vor fi nevoite sa anexeze solicitarii un aviz medical diabetologic si sa efectueze controale medicale periodice care sa garanteze ca pot conduce un autovehicul in siguranta.

Iata, mai jos, continutul Ordinului:

Art. I.

Normele minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 1.162/2010, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 631 din 8 septembrie 2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Punctul 4 „Afectiuni cardiovasculare” se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„4. Boli cardiovasculare:

4.1. Afectiunile sau bolile cardiovasculare pot determina o alterare brusca a functiilor cerebrale, care constituie un pericol pentru siguranta rutiera, reprezentand un motiv pentru interzicerea, cu titlu temporar sau permanent, a conducerii unui autovehicul.

4.2. In cazul urmatoarelor afectiuni cardiovasculare, candidatilor sau conducatorilor auto din grupele indicate le pot fi eliberate sau reinnoite permisele de conducere auto numai dupa ce afectiunea in cauza a fost efectiv tratata si sub rezerva avizului eliberat de medicul de specialitate cardiologie si, dupa caz, prin efectuarea unui control medical periodic:

a) bradiaritmii – boala de nod sinusal si tulburari de conducere si tahiaritmii, aritmii supraventriculare si ventriculare, cu antecedente sau cu episoade de sincopa cauzate de tulburarile de ritm cardiac; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

b) bradiaritmii – boala de nod sinusal si tulburari de conducere cu bloc atrioventricular (AV) de grad II Mobitz II, bloc atrioventricular de grad III sau bloc de ramura alternant; aceasta prevedere se aplica numai in cazul grupei 2;

c) tahiaritmii supraventriculare si ventriculare cu:

(i) cardiopatie structurala si tahicardie ventriculara sustinuta; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

(ii) tahicardii ventriculare polimorfe nesustinute, tahicardii ventriculare sustinute sau cu indicatie pentru un defibrilator; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 2;

d) simptome de angina; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

e) implantare sau inlocuire a unui stimulator cardiac permanent; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 2;

f) implantare sau inlocuire a unui defibrilator sau un soc adecvat sau inadecvat produs de un defibrilator; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 1;

g) pierdere tranzitorie a starii de constienta si a tonusului postural, caracterizata prin debut rapid, durata scurta si revenire spontana din cauza unei hipoperfuzii cerebrale globale, suspectata a fi de origine reflexa, din cauze necunoscute, fara semne de boli cardiace subiacente; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

h) sindrom coronarian acut; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

i) angina stabila, daca simptomele nu sunt declansate de un efort fizic usor; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

j) interventie coronariana percutanata; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

k) operatie de bypass coronarian cu grefa; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

l) infarct sau accident ischemic tranzitoriu; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

m) stenoza semnificativa de artera carotida; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 2;

n) diametru maxim al aortei mai mare de 5,5 cm; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 2;

o) insuficienta cardiaca:

(i) clasele NYHA I, II, III; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 1;

(ii) clasele I si II, cu conditia ca fractia de ejectie a ventriculului stang sa fie de cel putin 35%; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 2;

p) transplant de cord; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

q) dispozitiv de asistenta cardiaca; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 1;

r) chirurgie valvulara; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

s) hipertensiune arteriala maligna – crestere a tensiunii arteriale sistolice mai mare sau egala cu 180 mm Hg sau a tensiunii arteriale diastolice mai mare sau egala cu 110 mm Hg asociata cu o deteriorare iminenta sau progresiva a organelor; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

t) tensiune arteriala grad III – tensiune arteriala diastolica mai mare sau egala cu 110 mm Hg si/sau tensiune arteriala sistolica mai mare sau egala cu 180 mm Hg; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 2;

u) cardiopatie congenitala; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

v) cardiomiopatie hipertrofica fara sincope; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 1;

w) sindrom de QT lung insotit de sincope, torsada varfurilor sau QTc mai mare de 500 ms; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 1.

4.3. In cazul urmatoarelor afectiuni cardiovasculare, candidatilor sau conducatorilor auto din grupele indicate nu li se pot elibera sau reinnoi permisele de conducere:

a) implantare a unui defibrilator; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 2;

b) boli vasculare periferice – anevrism aortic toracic si abdominal, atunci cand diametrul maxim al aortei este de natura sa predispuna la un risc semnificativ de ruptura brusca si, prin urmare, la un risc de aparitie a unui eveniment invalidant subit; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2;

c) insuficienta cardiaca:

(i) clasa NYHA IV; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 1;

(ii) clasele NYHA III si IV; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 2;

d) dispozitive de asistenta cardiaca; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 2;

e) cardiopatie valvulara insotita de regurgitare aortica, stenoza aortica, regurgitare mitrala sau stenoza mitrala, daca se estimeaza capacitatea functionala la clasa NYHA IV sau daca au existat episoade de sincopa; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 1;

f) cardiopatie valvulara de clasa NYHA III sau IV sau fractia de ejectie mai mica de 35%, stenoza mitrala si hipertensiune pulmonara severa sau cu stenoza aortica severa evaluata ecocardiografic sau stenoza aortica care provoaca sincope; cu exceptia stenozei aortice severe complet asimptomatice, in cazul in care se indeplinesc cerintele testului de toleranta la efort; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 2;

g) cardiomiopatii structurale si electrice – cardiomiopatie hipertrofica cu antecedente de sincopa sau atunci cand sunt prezente doua sau mai multe dintre urmatoarele conditii: grosimea peretelui ventriculului stang (VS) mai mare de 3 cm, tahicardie ventriculara nesustinuta, antecedente familiale de moarte subita la o ruda de gradul I, tensiune arteriala care nu creste la efort fizic; aceasta prevedere se aplica numai in cazul grupei 2;

h) sindrom de QT lung insotit de sincope, torsada varfurilor si QTc mai mare de 500 ms; aceasta prevedere se aplica in cazul grupei 2;

i) sindrom Brugada cu episoade de sincopa sau revenire din moarte cardiaca subita; aceasta prevedere se aplica in cazul grupelor 1 si 2.

4.4. Permisele de conducere pot fi eliberate sau reinnoite in cazuri exceptionale, cu conditia ca solicitarea respectiva sa fie justificata corespunzator printr-un aviz cardiologie si sa faca obiectul unui control medical periodic care sa garanteze ca persoana in cauza este in continuare capabila sa conduca autovehiculul in siguranta, tinand seama de efectele afectiunii respective.

4.5. Alte cardiomiopatii: se evalueaza riscul de producere a unor evenimente invalidante subite prezentat de candidatii sau de conducatorii auto cu cardiomiopatii cunoscute – de exemplu, cardiomiopatia aritmogenica a ventriculului drept, cardiomiopatia spongiforma, tahicardia ventriculara polimorfa catecolaminergica si sindrom QT scurt sau noi cardiomiopatii care ar putea fi descoperite; este necesara o evaluare atenta efectuata de specialisti, luandu-se in considerare factorii de pronostic ai respectivei cardiomiopatii.

4.6. Prin ordin al ministrului sanatatii se pot stabili si alte boli cardiovasculare care restrictioneaza eliberarea sau reinnoirea permiselor de conducere.”

2. La punctul 5 „Diabetul zaharat”, subpunctele 5.2.1 si 5.2.2 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

„5.2.1. Un candidat sau un conducator auto care sufera de diabet zaharat si care urmeaza un tratament medicamentos cu risc de inducere a hipoglicemiei trebuie sa demonstreze ca intelege riscurile hipoglicemiei si ca este capabil sa tina sub control aceste episoade; nu se elibereaza si nu se reinnoiesc permisele de conducere auto in cazul solicitantilor sau conducatorilor auto care nu au primit informatii referitoare la aceste riscuri si nu sunt deplin constienti de implicatiile hipoglicemiei.

5.2.2. In cazul in care un candidat sau un conducator auto cu diabet zaharat urmeaza un tratament medicamentos, eliberarea sau reinnoirea permiselor se efectueaza numai pe baza avizului medicului diabetolog si, dupa caz, pe baza unor controale medicale periodice efectuate la intervale de maximum 5 ani; nu se elibereaza si nu se reinnoiesc permisele de conducere in cazul candidatilor sau conducatorilor auto cu hipoglicemie cronica grava decat daca solicitarile sunt sustinute de un aviz al medicului diabetolog si de efectuarea unor controale medicale periodice; in cazul hipoglicemiilor cronice grave in timpul orelor de activitate, permisul de conducere auto se elibereaza sau se reinnoieste numai dupa ce au trecut 3 luni de la cel mai recent episod.

5.2.2.1. Permisele de conducere auto pot fi eliberate sau reinnoite in cazuri exceptionale, cu conditia ca solicitarea respectiva sa fie justificata corespunzator prin aviz medical diabetologie si sa faca obiectul unui control medical periodic care sa garanteze ca persoana in cauza este in continuare capabila sa conduca autovehiculul in siguranta, tinand seama de efectele afectiunii respective.”

Anumite boli nu permit obtinerea permisului de conducere sau reinnoirea acestuia. Printre acestea se numara tulburarile ritmului cardiac, afectiunile neurologice grave, epilepsia.

Afectiunile oculare te pot impiedica sa intri in randul soferilor. De exemplu, daca ai mai mult de opt la dioptrii nu mai poti obtine permisul auto. In schimb, daca o persoana a pierdut un ochi, poate sa incerce sa obtina carnetul de conducere dupa jumatate de an de la accident. Insa, ca acest lucru sa se poata intampla trebuie sa aiba avizul specialistului oftalmolog.

Nici cei care au afectiuni neurologice grave nu pot da de permis. Epilepticii, spre exemplu, nu pot sa mai sustina examenul auto, din cauza crizelor care pot aparea in timpul sofatului. In cazul in care au trecut zece ani fara ca o persoana sa faca crize de epilepsie si fara sa i se administreze tratament medicamentos antiepileptic pot opta pentru un permis auto de categoria 1.

ermisele auto nu sunt eliberate sau reinnoite pentru candidatii ori conducatorii auto care prezinta afectiuni ale aparatului locomotor. Totusi, in anumite conditii, si persoanele cu handicap fizic pot avea dreptul sa conduca un autoturism. Astfel, este nevoie de avizul unei unitati de asistenta medicala autorizate, acordat in urma evaluarii medicale a afectiunii respective si, in cazul in care este necesar, a efectuarii unui test practic.

Persoanele cu tulburarile mintale grave, congenitale sau dobandite ca urmare a unor afectiuni, traume ori interventii neurochirurgicale, retard psihic sever sau problemele comportamentale grave datorate varstei, dar si tulburarile grave ale capacitatii de judecata, comportament ori adaptabilitate nu pot obtine permisul de conducere.

De asemenea, persoanelor care consuma in mod regulat alcool nu li se elibereaza permisul de conducere si nici consumatorilor de droguri.

Totusi, cei care au fost dependenti de alcool pot avea dreptul de a conduce dupa o abstinenta dovedita si numai cu conditia existentei unui aviz medical autorizat, precum si a unor controale medicale regulate.

Sursa miscareaderezistenta.ro

Pretul Daciei Duster in 2018: Afla cat costa in Romania masina!

Noua masina Duster a fost prezentata in septembrie, in Germania, iar acum sunt oficiale si preturile pentru piata din Romania. Iata cat costa Dacia Duster 2018.


Asa cum te-ai obisnuit cu modelele Dacia, pretul nu este prea mare, cand il raportezi la competitie. Pretul Dacia Duster 2018 porneste de la o echipare Essential 1.6 Sce 114CP 4×2 si merge pana la Prestige 1.5 dCi 109CP 4×4. Totodata, sunt cateva optiuni pe care le-ai putea lua in calcul pentru Dacia Duster 2018, care te vor ajuta in folosirea de zi cu zi. Ce trebuie sa stii e ca sunt doua echipari pentru versiunea pe benzina – Essential si Comfort – si mai este Prestige, pe langa cele doua deja mentionate, pentru diesel.

Dacia-Duster-Pret-2018

[Citeste mai mult…]

Cum iti INCALZESTI CORECT masina iarna! Sfaturi UTILE pentru toti soferii

Iata cateva sfaturi pretioase pentru ca masina sa se incalzeasca mult mai rapid in anotimpul rece. De acum incolo, nu mai e nevoie sa mai astepti mult timp ca temperatura din masina sa ajunga la un nivel acceptabil.

masina rosie acoperita de zapada pe marginea drumului - iarna

In cazul in care automobilul nu este dotat cu un sistem de incalzire in scaune ori cu volan incalzit, cea mai practica si mai eficienta solutie se numeste incalzitor stationar. Acesta este un dispozitiv suplimentar care incalzeste mult mai rapid motorul.

Incalzitorul stationat se poate monta intr-un service autorizat si nu dauneaza deloc motorului. Acesta are proprietatea de a incalzi motorul extrem de repede in perioada anotimpului rece. Unele incalzitoare sunt dotate cu timer programabil.

Pretul unui astfel de accesoriu este cuprins intre 2.900 si 3.800 de lei, in functie de model si de proprietati. Cel care va opta pentru acest accesoriu trebuie sa stie ca, cel mai probabil, consumul de combustibil al masinii va creste cu circa 0,17 litri pentru 20 de minute cat e ciclul maxim de incalzire, conform playtech.ro.

Un alt sfat de care soferii ar trebui sa tina cont in diminetile geroase este sa nu dea drumul la sistemul de climatizare din momentul in care se urca la volan, intrucat motorul este rece si aerul din habitaclu va fi de asemenea rece.

Conform specialistilor, se poate da drumul la climatizare dupa cinci sau 10 minute de stationare cu motorul pornit.

Elemente de caroserie schimbate des pentru Dacia Logan

bara-protectie-logan

Cine si-a cumparat recent un Logan trebuie sa stie la ce sa se astepte. Nu de putine ori, anumite elemente de caroserie vor ceda si vor trebui inlocuite. Dar dintre atatea elemente care formeaza caroseria de la Logan, care dintre ele merita o atentie mai mare?

Exemple

Acoperisul escamontabil este destul de rezistent, si numai in urma caderii unor corpuri grele pe el trebuie schimbat. Ori grindina foarte mare care sa afecteze vopseaua, ori caderea unor copaci sau a altor elemente. Aripile fata si spate se regasesc pe Logan intr-o stare usor ruginita, dar din fericire se pot schimba usor cu altele mai putin ruginite, daca nu chiar foarte bine intretinute!

cumpar-bara-de-protectie-pentru-dacia-logan

Bara de protectie de fata si bara de protectie de spate se intampla sa fie deteriorate si sa fie inlocuite mai repede decat ruginesc, pentru ca acestea sunt primele care intra in contact cu celelalte masini in cazul unor tamponari frontale.

Capota de pe fata si capota de pe spate pot sa prezinte indoiri pe margini, si la un moment dat, ele sa nu mai poata fi inchise bine. Grila de la radiator este intotdeauna un element de caroserie care ar merge schimbat, pentru ca se deterioreaza in timp, sau exista alte probleme si necesita inlocuirea.

Pana si macaraua pentru usa este incadrata la elemente de caroserie, deoarece se afla in stransa legatura cu elemente de caroserie foarte importante (usile de Logan, cele care poate sa necesite schimbari tot in urma unor tamponari, de data asta laterale – aripile si usile se schimba in acest context nefericit).

Bara de protectie, un element important de caroserie

La o masina precum Dacia Logan, pragul este cel care mai devreme sau mai tarziu trebuie sa fie schimbat . Dar la capitolul „elemente de caroserie care mai degraba trebuie inlocuite decat lasat asa” se numara si mai-sus mentionate  barele de protectie pe fata.

Aici, platforma de anunturi Dezmembrarimasini.ro ofera destule variante de bare de protectie de fata, tocmai pentru ca ele trebuie inlocuite destul de des (mai des in comparatie cu alte elemente).

Elementele de caroserie, de analizat pe Internet

bara-de-protectie-pentru-dacia-logan

Preturile pentru barele de protectie variaza intre 100 de lei si 550 de lei, ca un plafon maxim relativ. Acestea mai scumpe au proiectoare si mai multe particularitati care le fac sa fie preferate de cei care au Logan si vor sa le ofere un aspect deosebit in fata, dincolo de protectie imbunatatita.

De aceea este necesara o plaftforma online de anunturi nu numai in legatura cu barele de protectie de pe fata, ci si in legatura cu alte elemente de caroserie. A putea compara anunturile intre ele duce la cumpararea celor mai bune piese auto pentru un buget cat mai mic.

Daca s-ar constitui un top, stabilit prin votul celor care au in posesie si conduc o Dacia Logan, bara de protectie pentru fata ar avea mari sanse sa fie prezenta pe podium, poate chiar pe primul loc.

Revizieshop.ro ofera 16 kituri cu piese pentru ambreiaj potrivite la 6 marci auto

kituri-ambreiaj

Revizieshop.ro este magazinul online care asigura piese de schimb utile in procedura de revizie periodica, iar pentru 6 marci auto, asigura kiturile de ambreiaj chiar aici, pe care oricine si le doreste pentru masina sa. Kiturile sunt complete in functie de marca si tip de motor; de pe Revizieshop.ro se pot comanda nu mai putin de 16 kituri din acestea, cate unul sau mai multe pentru fiecare marca auto. Producatorii de la care reprezentantii Revizieshop.ro au obtinut piesele sunt LUK si SACHS, de aceea calitatea pieselor oferite aici nu poate fi pusa la indoiala.

Un ambreiaj trebuie sa functioneze bine pentru ca masina ca intreg sa poata functiona optim. Semnele care arata ca anumite componente de la ambreiajul auto trebuie schimbat sunt mai multe insa de obicei, o situatie exacta se poate afla numai dupa o diagnoza facuta in service.

Cu toate acestea, este oricand binevenita achizitionarea unui kit care sa cuprinda toate piesele, astfel incat daca la revizia periodica se inlocuieste o parte din sistem, ulterior reviziei sa fie disponibile imediat celelalte piese.

Care sunt marcile auto pentru care se dedica kiturile de ambreiaj de la Revizieshop.ro?

kit-ambreiaj

Volanta, discul de ambreiaj si placa de presiune sunt regasite la oricare dintre ambreiajele auto, si de aceea se vor regasi in fiecare dintre cele 16 kituri. Iata marcile auto si variantele de motor de la fiecare pentru care o comanda de pe Revizieshop.ro ar asigura piesele necesare:

 • Pentru marca BMW sunt disponibile 3 seturi de piese, fiecare continand piese auto cu specificatiile variantelor de motor IM52B20, M47 204 D1 ori M47N 204 D1
 • Un detinator de Audi gaseste pe Revizieshiop.ro kituri potrivite pentru BKE sau BGK
 • Persoanele cu Skoda pot plasa comenzi de piese daca varianta lor de motor este una dintre BGU, ALH sau BMM
 • BRU, CBDC si BKP sunt variantele de motor specifice Volkswagen; pentru fiecare dintre acestea, exista pe stoc kituri cu piese pentru ambreiaj
 • Se gaseste un kit pentru Ford, aferent variantei G8DA de motor
 • Masina Seat de tip BKG poate beneficia in acest mod de piese noi la ambreiaj

Ambreiajele auto sunt intretinute usor datorita Revizieshop.ro

kit-ambreiaj-auto

Revizieshop.ro este unul dintre cele mai avantajoase magazine online dedicate livrarii de piese auto utile in cadrul procesului de revizie, dar si in afara acestuia. Calitatea pieselor auto potrivite pentru inlocuirea pieselor uzate din cadrul ambreiajelor auto este una ridicata daca acestea sunt procurate printr-o comanda online plasata pe pagina aferenta de la Revizieshop.ro.

Preturile practicate sunt avantajoase, iar vinderea pieselor la kit aduce posesorilor auto avantaje de ordin financiar si al disponibilitatii (nu mai este necesara consultarea mai multor magazine online pentru a gasi toate piesele de care este nevoie).

Pentru toate tipurile de informatii suplimentare referitoare la produsele comercializate (componenta kitului, informatii despre producatori, comenzi), specialistii auto reprezentanti ai Revizieshop.ro pot fi apelati fie pe numarul 0728.672.787, fie pe numarul 0773.903.69 sau numarul special 072SERVICE (0727378423). Comunicarea prin scris este asigurata datorita disponibilitatii adresei de e-mail service@revizieopel.ro.

Chip tuning oferit de Maxxperformance.ro, la cele mai bune preturi

Chiptuningul sau tuningul electronic este din ce in ce mai cautat de proprietarii de automobile din Capitala fiind o forma usor de abordat pentru modificarea autoturismelor. Aceste modificari sunt urmarite, mai ales, de soferii implicati in diferite activitati sportive, dar si de cei care vor sa obtina de la masinile lor performantele maxime.

 chip tuning

Specialistii de la Maxxperformance.ro realizeaza remaparea in Bucuresti pentru numeroase marci auto, indiferent de motorizarea lor. Printre cele aproximativ 40 de marci de masini care pot fi tunate electronic se numara Volkswagen, Mercedes, Opel, Renault, Bentley, Alfa Romeo, Toyota, Land Rover, Audi etc.

Ce este chip tuningul auto

Un proces de chip tuning reprezinta schimbarea software-ului care se ocupa de numeroasele echipamente electronice folosite in masinile moderne. Producatorii auto folosesc din fabrica setari moderate, care insa reduc din puterea motorului si implicit din performantele acestuia. Acest lucru este facut pentru ca masinile de serie sa functioneze bine, in toate mediile geografice, fie ele calde sau reci, in conditii tehnice mai bune sau mai rele si cu un combustibil de multe ori neconform.

Daca insa, aceste conditii sunt respectate, chiptuningul nu dauneaza masinii, motorul functionand in limitele de siguranta prevazute de producator, singura schimbare fiind cresterea puterii acesteia, dar fara defectiuni aduse motorului.

Avantajele chip tuningului auto

Chip tuningul presupune modificari minime aduse automobilului, dar cu efecte extrem de vizibile asupra autovehiculului.

chiptuning

Prin chiptuning, automobilul devine mult mai performant, cu o putere si un cuplu motor mult sporit, iar avantajele sunt numeroase:

 • Profesionalismul angajatilor de la Maxxperformance.ro;
 • Folosirea softurilor cu licenta, neexistand pericolul distrugerii motoarelor in urma remaparii;
 • Chiptuningul are un pret avantajos, fiind cea mai ieftina forma de tunare a masinii personale;
 • Cresterea puterii motorului in mod vizibil intre 10 si 30 %, in functie de marca si motorizare;
 • Scade consumul de carburant prin arderea mai eficienta a acestuia datorita eficientizarii aprinderii si a amestecului aer-carburant;
 • Scade poluarea in urma arderii mai eficiente a combustibilului;
 • Durata scurta a chiptuningului auto, aproximativ o ora.

Chip tuningul se realizeaza extrem de simplu, fara a aduce modificari fizice automobilului, fie prin rescrierea softului prin intermediul mufei OBD prezenta la majoritatea masinilor, fie prin schimbarea fizica a chipului la automobilele mai vechi.

Astfel, pentru un automobil Audi A4 cu motor de 1800 cm cubi si cu 16 cilindri in V din 2011, prin chip tuning puterea acestuia este crescuta de la 170 de CP varianta standard la 204 CP in urma remaparii, iar cuplul motor creste de la 320 Nm la 370 Nm, ceea ce inseamna o crestere reala de 20% a performantelor masinii. Mai mult de atat, prin aceste modificari limitele de siguranta impuse de producatori nu sunt depasite, atat in cazul motorului, cat si in cazul cutiei de viteza.

Proprietarii de automobile pot avea incredere deplina in profesionistii de la Maxxperformance.ro, avand in vedere numeroasele testimoniale realizate de fosti clienti multumiti de serviciile acestei firme de chiptuning auto in Capitala.

chip-tuning

Pentru detalii suplimentare, Maxxperformance.ro pune la dispozitia clientilor sai un site bine realizat, cu numeroase amanunte, un numar de telefon 0765446442 care poate fi apelat de luni pana vineri, intre orele 10-18. De asemenea, orice doritor poate merge direct la atelierul Maxxperformance.ro pe Bulevardul Iuliu Maniu, numarul 7, unde va afla posibilitatile de chip tuning auto, precum si alte modificari puse la dispozitia clientilor.

Maxxperformance.ro ofera serficii de anulare EGR pentru Opel

Maxxperformance.ro este o firma, care isi presteaza serviciile in mediul online si care s-a specializat in domeniul auto, mai exact in chiptuning-ul si tuning-ul masinilor.

anulare egrUnul dintre serviciile pe care le pune la dispozitia posesorilor de Opel consta in anularea Egr-ului.

Anularea Valvei Egr pentru Opel este o operatiune ce in absenta unor cunostinte riguroase de mecanica, a unei diagnosticarii auto facute cu profesionalism sau a echipamentelor licentiate nu poate fi efectuata.

Cu toate acestea, anularea valvei Egr pentru Opel, un proces greu de realizat, este dus la bun la sfarsit de specialistii in chiptuning si tuning  de la Maxxperformance.ro. Acestia efectueaza acest proces in conditii optime astfel incat parametrii impusi de constructor nu sunt dati peste cap.

In cazul in care acest proces nu este efectuat de experti din domeniul auto, masina va avea un consum de combustibil mult mai ridicat si va elibera mai multe noxe. De asemenea, ciclul de viata al motoarelor va fi redus in mod evident. Pe langa aceste aspecte, daca procesul nu este realizat in cele mai bune conditii, exista riscul ca masina sa se detoneze.

Pentru a evita toate aceste consecinte mai mult decat nefavorabile, vi se recomanda sa optati pentru serviciile puse la dispozitie de firma Maxxperformance.ro.

Anularea Egr pentru Opel – cand este necesara efectuarea acestui proces?

anulare egr opelIn genere, persoanele care isi doresc sa participe la concursuri auto opteaza pentru anularea valvei EGR.

Masinile care intampina probleme cu valva EGR functioneaza intr-un mod defectuos. Acestea nu accelereaza in parametrii impusi de fabricant din cauza faptului ca turbinele intra in functiune doar dupa ce s-au depasit 3000 de turatii/ minut.

Asadar, daca turbina masinii dumneavoastra intra in functiune, de exemplu, la 2500 de rotatii/minut, acesteia ii este necesar procesul de anulare a valvei EGR.

 Pe langa aceste aspecte, procesul de anulare a valvei EGR mai este necesar in cazul in care conducatorul auto vede unul dintre lucrurile expuse in randurile de mai jos:

 • In cazul in care masina nu porneste sau porneste dupa mult timp atunci cand temperatura este scazuta
 • In cazul in care atunci cand se apasa pedala de acceleratie, masina trepideaza
 • In cazul in care motorul masinii se supraincinge
 • In cazul in care ventilatorul de racire functioneaza o perioada mai lunga decat in mod obisnuit
 • In cazul in care pe teava de esapament este emis un fum negru si dens

Maxxperformance.ro ,Firma specializata in anularea valvei EGR, efectueaza aceasta operatiune din softul computerului motorului.

Beneficiile acestei operatiuni constau in faptul ca masina va functiona doar cu aer curat deoarece gazele arse sunt eliminate definitiv.

De asemenea, maxxperformance.ro poate duce la bun sfarsit aceast proces si pentru alte tipuri de masini precum cele fabricate de companiile Afla Romeo, Renault, Smar, Volvo, Saab, Suzuki, Citroen, BMW, Jaguar, Dodge, Fiat, Iveco, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Porsche, Chevrolet, Nissan, Peugeot, Kia, Jeeo, Mini Cooper si multe altele.

Cum se poate contacta firma specializata in anularea valvei EGR?

anulare valva egr

In cazul in care aveti intrebari cu privire la acest proces sau daca va doriti efectuarea sa, puteti lua legatura cu un reprezentant al firmei Maxxperformance.ro la numarul de telefon 0765.44.64.22.