Adio cozi: 46% dintre romani vor comanda online cosurile de Craciun

Cu sarbatorile de iarna in imediata apropiere un nou studio incearca sa creioneze principalele prefeinte ale romanilor in materie de cumpatari pentru aceste evenimente. Se pare ca 46% din romanii din mediul urban isi vor achiziona anul acesta cosuri cadou pentru sarbatori online. Romanii au un apetit tot mai mare pentru cumparaturile online, cosurile cadou nefacand exceptie. Pentru o buna parte din romani anul acesta Mosul nu va mai veni pe horn , ci prin curier rapid.

Click-click  VS Bing-Bing

cos-cadou-pentru-craciun

Studiul releva ca principal cauza a migratiei catre online pentru achizitionarea acestui tip de produs evitarea aglomeratiei. Romanii stiu bine ca statul la cozi poate fi una dintre cele mai neplacute activitati, iar perioada de sarbatori pe langa brad, Mos Craciun si zapada inseamna automat si stat la cozi. Uneori pot trece ore intregi pana la “binganitul” izbavitor al produsului scanat in dreptul casei de marcat, pe cand click-ul din fata calculatorului implica secunde. Alt factor ce poate juca un rol determinant in aceasta schimbare a comportamentului de cumparare o reprezinta pretul. Adesea magazinele online ofera preturi mai mici decat marii retaileri datorita costurilor mai mici legate de chirie, angajati , paza si utilitati. Flexibilitatea este un alt motiv al acestei schimbari de optica: toti romanii s-au confruntat cu situatia in care au vrut sa ofere un cadou cuiva drag sau unei rude dar efectiv nu a avut timpul necesar. Daca in achizitia clasica, persoana trebuia sa ajunga la magazine apoi la persoana careia ii era destinat cosul cadou de Craciun acum poate face achiztia online de oriunde iar pe mai departe curierul incheie sarcina. 9 din 10 romani din mediul urban si numarul nostalgicilor dupa statul la coada in perioada comunista tinde spre 0 asa ca achizitia de cosuri cadou online pare varianta cea mai plauzibila pe viitor.

HO-HO-HONLINE

cos-cu-produse-cadou-pentru-craciun

Achizitia unui cos de cumparaturi online este simpla ca procedura, dar este mai complexa din punct de vedere al alegerilor. In primul rand trebuie tinut cont de preferintele celuia caruia i se adreseaza cosul cadou. Unele persoane prefera produsele clasice romanesti,  ca vinul autohton si cozonacul traditional iar altele prefera produsele de import ca panettone Italian sau vin frantuzesc.  Un  alt aspect de luat in seama este bugetul alocat pentru o asemenea achizitie, cosurile cadou de Craciun plecand de la 20 de lei si ajungand pana in jurul sumei de 400 lei. Nu in ultimul rand trebuie tinut cont de site-ul pe care se plaseaza comanda  fiind de preferat cele cu o gama cat mai variata de produse si cu un numar mare de pachete livrate cumparatorilor anterior. Timpul de livrare, feedback-ul cumparatorilor si existent unui stoc permanent sunt alti factori de tinut seama in alegerea unui site de pe care sa comandati un cos cadou de Craciun.

cos-cadou-craciun

Se pare ca modernismul online-ului si traditionalul sarbatorilor de Craciun au facut pace in inimile romanilor, tot mai multe persoane achizionand produse pentru aceasta perioada online. Din ce in ce mai mult se pare ca trendul ne duce catre mai putine cozi, mai multi bani in buzunare si mai multe persoane la care sa ajunga un cadou de sarbatori ceea ce nu ne poate decat bucura.