Ce alimente poti ambala sub vid

Da un vot:

Vidarea prelungeste perioada de valabilitate a majoritatii alimentelor proaspete, reducand procesul de oxidare si impiedicand dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului. Cu toate acestea, numeroase alimente proaspete contin suficienta umezeala care favorizeaza dezvoltarea microorganismelor care pot creste chiar si in absenta aerului. Pentru a evita alterarea, este esentiala pastrarea alimentelor la o temperatura scazuta.

De multe ori, atunci cand impachetam un produs intr-o punga de plastic, de exemplu, o parte semnificativa din volumul sau este reprezentat de aerul din interior. Vidarea revolutioneaza modul in care pastrezi alimentele pentru ca, pe langa prelungirea termenului de valabilitate, conservarea cu masini de vidat alimente reducere considerabil si spatiul de depozitare. In plus, aceasta metoda de ambalare mentine mai mult timp prospetimea si savoarea alimentelor.

BREAKING NEWS:  Trateaza fribromul uterin cu Esmya

Ce produse alimentare se pot ambala sub vid?

In principiu, se poate conserva orice tip de aliment, cu exceptia celor care fermenteaza in absenta oxigenului, asa cum sunt cartofii si avocado. Se pot ambala fructe si legume proaspete, carne, branzeturi, peste, alune, nuci, seminte si chiar mancaruri gatite, cu conditia ca temperatura lor sa nu depaseasca 25°C. De asemenea, se pot reambala sub vid alimente care au fost cumparate deja vidate, precum mezeluri, carne de orice fel sau branza. In acest fel ele isi pastreaza intacte gustul si prospetimea chiar si dupa deschidere si reambalare.

Carnea, pestele si legumele pot fi congelate fara arsuri de congelare si isi vor mentine fragezimea si calitatea. Alimentele precum orezul, cafeaua, faina, fructele si legumele uscate isi vor prelungi inca si mai mult termenul de valabilitate daca sunt ambalate cu aparate de vidat alimente.

BREAKING NEWS:  4 din 7 romani au probleme cu coloana cervicala din cauza statului la calculator

Este important sa se acorde o atentie deosebita calitatii initiale a alimentului – sa fie cat mai proaspat si curat –, pentru ca nu exista o metoda de conservare care sa transforme un produs alterat intr-unul bun.

Aparatele MAGIC VAC® permit pastrarea prospetimii alimentelor o perioada mai lunga de timp, sunt usor de utilizat si isi pot gasi cu usurinta loc in orice bucatarie. Au nevoie doar de niste pungi speciale pentru aparate de vidat alimente. Procedeul ambalarii in vid consta in introducerea alimentului in punga speciala, realizata dintr-un material impermeabil la gaze, si extragerea aerului din interiorul acesteia cu ajutorul unei pompe de vid. Intreaga operatiune dureaza doar cateva secunde.

BREAKING NEWS:  Avertisment al specialiştilor: 100 de medicamente ar putea fi RETRASE de pe piaţă

Asa cum am spus, calitatea alimentelor pastrate in vid este clar superioara celor conservate prin metode traditionale. Astfel, carnea de pui sau vita, ambalata in pungi clasice, poate fi tinuta in congelator pana la 6 luni, pe cand ambalata in vid, carnea isi prelungeste termenul de valabilitate pana la 2 ani. Branzeturile care sunt pastrate de regula in frigider aproximativ o saptamana, cu MAGIC VAC® isi extind valabilitatea pana la cateva luni. La fel se intampla si in cazul legumelor. Totusi, este important de retinut ca vidarea nu inlocuieste congelarea. Dupa ambalarea in vid, alimentele trebuie tinute in frigider sau congelator.