Ce este coronarografia

Da un vot:

Principala cauza de deces in Europa, bolile cardiovasculare sunt cauza mortii a 4 milioane de europeni anual, conform unui studiu publicat de catre European Heart Journal.

Provocand peste jumatate din numarul deceselor inregistrate anual pe batranul continent, bolile de inima sunt frecvente si in Romania, tara noastra se afla pe locul 3 in lume in ceea ce priveste numarul deceselor provocate de astfel de afectiuni. Potrivit studiilor de specialitate, doi din trei romani mor de boli de inima.

Printre cei mai importanti factori de risc asociati afectiunilor inimii se numara varsta, stresul, fumatul, obezitatea, diabetul zaharat, sedentarismul, hipertensiunea arteriala sau colesterolul ridicat.

Gradul de constientizare al riscurilor expunerii la factorii ce determina bolile de inima, modul de viata sanatos, dar si controalele efectuate de catre medicii specialisti ar putea scadea numarul mare al deceselor provocate de afectiuni cardiovasculare, cauza a 62% din totalul deceselor.

BREAKING NEWS:  Pe 10beneficii.ro gasesti o gama variata de uleiuri vegetale

Pentru prevenirea si tratarea bolilor ce pot provoca stop cardiac sau accidente vasculare cerebrale este indicat sa faceti periodic controale medicale in institutii specializate in astfel de afectiuni.

CardioClinic are o echipa formata din medici primari cardiologi si cadre universitare cu peste 15 ani de experienta, ce sunt membri ai Societatii Europene de Cardiogie. Nu numai ca descopera si trateaza afectiunile inimii, sunt implicati si in proiecte de cercetare a acestora. Toti medicii au competente nationale de ecocardiografie Doppler si ecografie Doppler vasculara,  unii dintre ei detin si Acreditare Europeana in ecocardiografie transtoracica si transesofagiana.

BREAKING NEWS:  Caminul de batrani din Bucuresti Asociatia Crestina Sf Nicolae & Sf Alexandru

De asemenea, CardioClinic detine cele mai performante echipamente cu ajutorul carora medicii investigheaza si evalueaza afectiunile pacientilor pentru a-i trata in cel mai eficient mod.

Electrocardiograma (EKG/ECG), ce inregistreaza activitatea electrica a inimii, da medicului, foarte usor, indicii asupra modului in care se contracta inima, ritmicitatea, frecventa si normalitatea batailor acesteia. Coronarografia este o tehnica radiologica ce permite vizualizarea arterelor inimii, arterele coronare. Acest tip de investigatie este recomandat de catre medicul cardiolog atunci cand un pacient are dureri in piept, se suspecteaza prezenta unui infarct miocardic, atunci cand exista mai multi factori de risc cardiovascular, electrocardiograma inidica modificari sau cand este necesara o operatie pe cord. Procedura consta in injectarea in vasele inimii a unei substante de contrast pentru a permite vizualizarea arterelor coronare si prezinta unele riscuri minime.

BREAKING NEWS:  Ce impact au operatiile estetice asupra… psihicului. Liposuctia si implanturile cu silicon, preferatele romancelor

Arteriografia consta in vizualizarea altor artere decat cele coronare ( aorta, artere carotide, artere renale, arterele membrelor, etc). Tehnica este similara cu cea a coronarografiei si impune aceleasi precautii.

CardioClinic este primul laborator privat de ecocardiografie din Romania acreditat de Societatea Europeana de Cardiologie, cat si de Asociatia Europeana de Imagistica Cardiovasculara, la sectiunea de ecografie transtoracica standard. Astfel, CardioClinic reprezinta locul ideal in care poti avea grija de inima ta.