Contract IMENS pentru Barcelona: 19 milioane de euro pe an si schimbare pe tricouri

Da un vot:

Barcelona este pe cale sa semneze un nou contract extrem de avantajos din punct de vedere financiar. Unul dintre sponsorii formatiei de pe Camp Nou va achita mai mult decat dublu fata de cat platea pana acum pentru ca numele sa ii apara pe tricourile liderului din Primera Division.

In acest moment, Barcelona primeste 9 milioane de euro pe sezon din partea turcilor de la Beko.

Radio Catalunya, citat de Mundo Deportivo, a anuntat ca, potrivit noului contract, asupra caruia partile s-au inteles si s-a publicat si suma pe care clubul urmeaza sa o incaseze: 19 milioane de euro anual.

BREAKING NEWS:  Un film despre rivalitatea dintre jucătorii de tenis Björn Borg şi John McEnroe va fi lansat în toamna anului 2017

Din 2014, numele companiei de electrice si electrocasnice apare pe maneca stanga a tricourilor de la FC Barcelona, dar noul contract va schimba inclusiv asezarea siglei. Potrivit noii intelegeri, producatorul turc va avea un loc pe partea din fata, alaturi de sponsorul tehnic si de cel principal.

De asemenea, Beko va capata un loc si pe partea din fata a echipamentelor de antrenament ale Barcelonei (in prezent numele e inscriptionat pe spate) si va da numele centrului de antrenament “Ciutat Deportiva”.

BREAKING NEWS:  Rezultatele complete ale etapei a VIII-a a Ligii I şi clasamentul competiţiei

Sponsorul principal al liderului din La Liga este, din vara lui 2017, magazinul online japonez Rakuten, care plateste 55 de milioane de euro pe an pentru a aparea pe pieptul echipamentului Barcelonei. De asemenea, asiaticii ofera un bonus de 1,5 milioane de euro pentru fiecare titlu castigat in Spania si altul de 5 milioane de euro pentru fiecare Liga a Campionilor cucerita pe durata contractului (valabil pana in 2021).

BREAKING NEWS:  Simona Halep s-a calificat în semifinalele Wuhan Open, după 6-4, 6-2, cu Madison Keys

Pana in 2011, Barcelona nu a avut niciun sponsor, iar, pana in 2006, pe partea frontala a tricourilor catalanilor nu a aparut nicio inscriptie, in afara de sigla clubului si de cea a producatorului de echipament. Intre 2006 si 2011, pe tricouri aparea logo-ul UNICEF, insa in acea perioada nu a fost vorba despre o sponsorizare, intrucat clubul era cel care finanta programul celor de la ONU. Din 2011 pana in 2013, sponsorul de pe pieptul Barcelonei a fost Qatar Foundation, iar din 2013 pana in 2017 – Qatar Airways.

Sursa: http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/La+Liga/Inca+un+super+contract+pentru+Barcelona+19+milioane+de+euro