Cum sa faci bani din crescatoria de prepelite

Da un vot:

In societatea de astazi, foarte multe persoane isi doresc sa isi deschida firme sau companii in domenii banoase, dar putine reusesc sa obtina succesul, iar principalul motiv este ca nu au cunostintele necesare. Daca in unele domenii nimeni nu ar indrazni sa inceapa o investitie dandu-si seama instant ca nu are experienta potrivita, in agricultura toata lumea se crede specialista, asa ca multi romani au deschis ferme de animale sau de pasari, asociatii de lucru etc.

Chiar daca la prima vedere pare destul de usor, treptat, intreprinzatorul isi da seama ca lucrurile nu sunt deloc simple, ca si in aceasta zona este nevoie de o multime de informatii referitoare la infrastructura, la rasele de animale sau de pasari pe care le va creste, la calificarea angajatilor, la gasirea unui parteneriat cu un cabinet de medicina veterinara si tot asa. O idee geniala de a obtine succes in agricultura este cresterea prepelitelor.

Iata cateva metode de a obtine succes in acest domeniu:

  • Informatiile sunt vitale intr-o asemenea afacere, asa ca ar fi foarte bine ca intreprinzatorul sa ia legatura cu un prieten care are o ferma profitabila deja si sa invete ce presupune aceasta ocupatie. Fondurile initiale investite sunt unele moderate, asa ca se poate obtine rapid profit daca fermierul beneficiaza de cateva cunostinte oferite de specialisti in domeniu. Din fericire, tehnologia de crestere a acestor pasari nu este una prea sofisticata.
BREAKING NEWS:  Motocositori pentru orice buget de gospodar, oferite doar de Magazialucostica.ro

 

  • Rezistente si foarte productive, prepelitele au nevoie de putina hrana si de putini bani pentru a fi intretinute. Intr-adevar, va fi nevoie de realizarea unui sistem pentru aductiunea apei reci sau pentru incalzire, in acest caz fiind recomandate instalatiile metalice, mult mai durabile si mai potrivite in aceasta situatie. Poti sa vezi aici materialele necesare unei afaceri ca aceasta.

 

  • Considerata o delicatesa, carnea de prepelita este foarte cautata de cele mai faimoase restaurante din tara, iar din acest motiv fermierul trebuie sa se asigure ca toti clientii sunt satisfacuti de productia pe care o are si pe care o poate oferi. Pentru a obtine profit mai mare, ar fi bine ca intreprinzatorul sa foloseasca ouale la inceput pentru urmatoarele cicluri de productie.

 

  • Pentru fermierii care nu au la dispozitie multi bani, crescatoria de prepelite poate fi amenajata intr-un spatiu de doar cativa metri patrati, ce poate fi amplasat in pod, in garaj, pe o veranda sau in alte locuri, tinand cont de cateva conditii: sa existe o temperatura constanta, sa lipseasca zgomotele stresante, curentii de aer si animalele de prada (de exemplu, pisicile). Se poate ridica chiar si o anexa a casei pentru a adaposti tot ce este necesar fermei, precum teava trasa laminata sau alte ustenstile utile. 
BREAKING NEWS:  Noile aparate de muls pentru vaci de la Inox Center le ofera fermierilor solutii productive de desfasurare a activitatilor agricole

 

  • Trebuie sa se puna mare accent pe tipul de hrana care va fi oferit puilor de prepelita, astfel incat fermierul trebuie sa le puna la dispozitie proteine (28%), iar in cursul perioadei de crestere sa le modifice alimentatia, ce va contine de aceasta data suficiente vitamine, minerale si acizi grasi esentiali (aceste produse le va achizitiona, in general, intr-o forma deja calculata de producatorul alimentului respectiv).

 

  • Volumul de munca nu este unul urias, ca in cazul altor tipuri de ferme, si nici nu este necesar un numar ridicat de angajati (desigur, trebuie tinut cont si de cat de mare este crescatoria). Un fermier va avea grija de pasari, le va alimenta cu mancare si cu apa in fiecare dimineata, iar seara va aduna ouale.
BREAKING NEWS:  Prăbuşirea celui mai important brand vinicol: NU se mai vinde în România

 

  • Comercializarea lor se realizeaza rapid daca exista cerere de consum pe piata si clienti carora sa le vanda. Fermierul trebuie sa isi gaseasca din timp partenerii, din fericire, ouale fiind folosite in foarte multe domenii datorita proprietatilor cu totul deosebite (contin in comparatie cu ouale de gaina de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, vitamina B2 de 15 ori mai mult).

 

  • Fermierul care nu gaseste sa-si cumpere prepelite adulte poate oricand sa le obtina singur din oua fecundate pe care sa le incubeze intr-un dispozitiv obisnuit, ce poate fi usor de gasit pe piata din Romania, atat in mediul online, cat si in cel fizic (aceasta modalitate este mult mai buna din punct de vedere al pretului).

 

In concluzie, o astfel de crescatorie, daca este abordata corect, poate aduce fermierului venituri in foarte scurt timp, permitandu-i astfel recuperarea foarte rapida a investitiei si dezvoltarea afacerii chiar in sanul familiei (pot fi implicati si copii responsabilizandu-i si demonstrandu-le ce inseamna activitatea antreprenoriala).