Cum se poate ajunge la confort termic in sezonul rece

Cum se poate ajunge la confort termic in sezonul rece 5.00/5 (100.00%) 1 vot[uri]

Iarna este anotimpul care face ca diferentele de temperatura (delta t) sa fie mari intre cea resimtita in interiorul locuintei si aceea resimtita in afara acesteia. Mai ales holul casei devine racoros din cauza ca are contact direct cu exteriorul – usa de la casa/apartament. O persoana care sta mai multe ore intr-o camera calduroasa si care traverseaza holul va simti o incomoditate cauzata de diferenta de temperatura dintre camera perfect incalzita si hol.

Explicatia stiintifica a confortului termic

O temperatura chiar si cu un grad mai coborata este resimtita de organism, iar in mod constient, o persoana resimte diferenta cand aceasta este de doua grade. La un delta t de cinci grade Celsius, deja disconfortul devine unul insuportabil, facand ca holul sa fie traversat cu repeziciune.

imagini-infrarosu-inainte-si-dupa-instalare-pardoseala-electrica-in-casa

Iata de ce o temperatura uniforma in casa trebuie asigurata chiar si pe timp de iarna. Dincolo de faptul ca deranjeaza, temperaturile diferite existente si in plan vertical (dintr-o camera in alta, la inaltimea omului) dar si in plan orizontal (jos este mai rece, sus este mai cald) sunt periculoase pentru sanatate.

BREAKING NEWS:  Clack.ro lupta impotriva nitratilor cu arma denumita denitrificator de apa

Masuri contra racirii lucrurilor din casa

Pentru ca jos este mai rece, picioarele au nevoie urgenta de sosete groase si papuci de casa, insa aceste doua elemente ajung pana la urma sa incomodeze. Dorind sa scape de disconfort, multe persoane neglijeaza sa isi protejeze picioarele de frig si se aleg dupa o scurta perioada cu picioarele reci, fapt care le slabeste sistemul imunitar, le deficiteaza circulatia sangvina in zona si poate da nastere bolilor reumatice, sau le poate reactiva.

De aceea, gresia este acoperita in sezonul rece cu covorase calduroase, iar usile se mentin deschise pentru ca holul sa fie invadat de caldura, insa curentii de aer care se creeaza, din nou, nu fac bine.

BREAKING NEWS:  Orasulflorilor.ro intampina sarbatorile cu o gama larga de brazi de Craciun, frumosi si aromati

O solutie de permanenta este ca radiatoarele sa fie montate cat mai jos, sau mai bine sa se procedeze la instalatii de incalzire in pardoseala. La casele care se afla acum in constructie, aceasta instalatie poate fi efectuata prin prelungirea instalatiei agentului termic inclusiv pe suprafete din camere/hol, astfel incat atunci cand se toarna sapa de beton, sa se toarne peste aceasta instalatie.

Ulterior, gresia se aplica si va fi incalzita astfel incat chiar si atunci cand este ger afara, locatarii sa poata merge desculti prin casa fara sa le fie frig la picioare si fara sa resimta schimbari de temperatura la trecerea dintr-o incapere in alta, la traversarea acestora in lung si-n lat.

BREAKING NEWS:  Compresoarele de aer bune sunt modelele cele mai vandute pe Vexio.ro

La apartament este mai usor

La apartament este mai usor ca acest confort termic sa fie obtinut si mentinut, datorita faptului ca peretii sunt incalziti de la celelalte apartamente, iar podeaua este, de asemenea, incalzita de caldura acumulata pe tavanele apartamentelor situate cu un nivel mai jos.

incalzire-pardoseala-electrica

La casa, insa, incalzirea se face in regie proprie, si delta t-ul acela devine un indicator mult mai important, iar uniformitatea termica se obtine mult mai greu. Fara anumite investitii inteligente in elemente precum instalatii electrice in pardoseala, care in online au preturi bune precum la Carbonheat, o usa deschisa trebuie urgent inchisa la loc, papucii de casa trebuie tinuti permanent in picioare si in mod obligatoriu aproape de pat, iar starea de bine nu exista acasa pe timp de iarna decat atunci cand oamenii se invelesc in pat sau pe canapea.