Deșertificarea României – un pericol pentru agricultori

Da un vot:

Cultivarea intensivă, folosind tehnologii care solicită la maxim potenţialul pământului, ar putea afecta semnificativ suprafaţa agricolă fertilă, pericolul deşertificării fiind unul foarte mare, sunt de părere reprezentanții companiei Syngenta România, potrivit Green Report.

Potrivit unei analize, în ultimii ani, agricultura a devenit tot mai intensivă, pe fondul creşterii numărului firmelor care activează în domeniu şi a suprafeţelor exploatate. Acest lucru înseamnă că lucrăm la potenţial maxim fiecare hectar pentru a obţine o producţie cât mai mare. Agricultura care exploatează resursele naturale peste limite poate avea însă, în timp, efecte dăunătoare pentru calitatea mediului.

BREAKING NEWS:  Tractoare noi  de la Magazialucostica.ro – performante superioare in muncile agricole

Pericolul desertificarii

 

Un simplu exemplu îl constituie lucrările necorespunzătoare ale solului, care pot duce la reducerea fertilităţii solului, la eroziune şi limitarea surselor de apă“, a declarat  Andrei Măruțescu, directorul de comunicare și relații publice Syngenta România și Republica Moldova. Dacă în anul 1960, de pe suprafața cultivată a unui hectar de teren se hrăneau doi oameni, în anul 2030, de pe același hectar, agricultura va trebui să hrănească 5 oameni.

BREAKING NEWS:  Motocositori pentru orice buget de gospodar, oferite doar de Magazialucostica.ro

Sursa: Romania Libera