Google lansează YouTube VR, o aplicaţie pentru realitatea virtuală

Da un vot:

youtube-vr

În preajma lansării primei sale căşti de realitate virtuală, Google a publicat în Play Store prima versiune a aplicaţiei YouTube VR, informează news.ro.

YouTube VR este o aplicaţie de sine stătătoare, ce conţine exclusiv clipuri video 3D disponibile pe YouTube. Aceasta poate rula doar pe dispozitivele compatibile, precum recent lansatele telefoane Google Pixel.

BREAKING NEWS:  Care este secretul unei relaţii de cuplu fericite? Un nou studiu oferă răspunsul

Interfaţa aplicaţiei diferă radical de cea a unei aplicaţii obişnuite, fiind optimizată pentru mediul virtual. Clipul video urmărit se va afla în centrul acţiunii, iar elementele auxiliare se găsesc pe cele două laturi.

În drepta imaginii există lista cu clipuri care urmează în playlist, în timp ce în stânga sunt datele meta ale clipului şi comentariile. În partea de jos au fost plasate elementele de control care permit, printre altele, întreruperea redării şi reglarea volumului.

BREAKING NEWS:  CTP, scenariu SUMBRU pentru România după valul de atentate din Berlin și Zurich

Descoperirea, respectiv căutarea de conţinut se poate face fie printr-o căutare clasică, fie folosind comenzile vocale. Acestea din urmă au mult mai mult sens într-un mediu virtual, unde imaginea şi sunetul încearcă să reproducă realitatea.

BREAKING NEWS:  Soț și soție, plecați din România pentru a se alătura Statului Islamic

Lansarea aplicaţiei YouTube VR vine cu doar o zi înainte de lansarea pe piaţă a primei căşti de realitate virtuală produsă de Google, numită, la fel ca şi platforma care stă la baza tehnologiei, DayDream.