Greenglobal.ro e de parere ca reciclarea PET-urilor a devenit o necesitate!

Da un vot:

Deseurile constituie o problema reala si extrem de importanta in ziua de astazi, datorita faptului ca mediul inconjurator este amenintat de ele. Unele dintre cele mai usor de recunoscut deseuri sunt PET-urile, datorita faptului ca acest tip de ambalaje se intalneste in foarte multe locuri, mai ales pe rafturile supermarketurilor. PET-urile reprezinta recipientele de baza in care se gaseste apa, berea, sucurile si alte tipuri de bauturi de pe piata comerciala. De obicei, sticlele de plastic se gasesc la preturi foarte mici, de aceea s-au inmultit si au ajuns sa le trateze cu indiferenta, ajungand astfel, deseuri.

Reciclarea PET-urilor a ajuns sa costituie o necesitate, din cauza faptului ca la gropile de gunoi sunt intalniti munti de deseuri de acest gen.

BREAKING NEWS:  Colaborarea dintre Metallica şi Lady Gaga ar putea continua, susţine toboşarul formaţiei

Greenglobal.ro ofera sprijin in reciclarea PET-urilor

Firma din Bucuresti Green Global considera ca este benefic pentru mediul inconjurator sa se puna la cale un plan de reciclare al PET-urilor, pentru a incerca sa stopeze poluarea si pentru ca oamenii sa duca o viata mai sanatoasa.

pet de reciclat

  • Compania Green Global isi doreste ca prin ajutorul pe care il ofera, sa ii faca pe cati mai multi oameni sa constientizeze cat este de importanta reciclarea sticlelor de plastic.
  • PET-urile nu sunt degradabile, decat in cateva sute de ani, ceea ce inseamna ca ele nu pot fi asimilate in conditii naturale de catre mediu.
  • Prin reciclarea sticlelor de plastic se imbunatateste si economia, datorita faptului ca nu vor mai fi consumate resursele de petrol pentru a produce PET-uri noi.
  • Aruncarea PET-urilor in acelasi loc in care aruncati si gunoiul menajer, poate fi un lucru nociv pentru mediu, deoarece, in momentul in care deseurile ajung la groapa de gunoi, ele vor fi incinerate si vor emite gaze care nu sunt deloc benefice.
BREAKING NEWS:  Facebook începe REVOLUȚIA: E valabil doar pentru cei care au smartphone-uri

Greenglobal.ro explica cum se realizeaza procesul de reciclare a PET-urilor

PET-urile sunt considerate deseuri din plastic si din cauza faptului ca poate dura foarte mult pana sa fie asimilate de mediu, exista o serie de etape pe care cetatenii ar trebui sa le urmeze, cand doresc sa le recicleze:

reciclare pet

  • Totul incepe cu o colectare selectiva a sticlelor de plastic, de aceea au fost amplasate anumite tomberoane, de diferite culori, in care pot fi aruncate PET-urile.
  • Atunci cand aruncati sticlele in depozitele speciale de colectare, ar fi indicat sa desfaceti dopurile si sa scoateti aerul din ele, ca sa nu ocupe mult spatiu.
  • Pentru ca procesul de reciclare sa fie cat mai eficient, este de preferat ca sticlele sa fie curatate de impuritati inainte de a fi aruncate.
BREAKING NEWS:  TVR celebrează cei 60 de ani de existenţă printr-o serie de programe speciale

Compania Greenglobal isi pune serviciile la dispozitie in mai multe orase din tara, precum: Bucuresti, Arad, Timisoara, Oradea, Cluj, Targu-Jiu, Iasi, Suceava, Piatra Neamt, Bacau, Buzau, Galati, Braila, Constanta, Tulcea, Sibiu, Baia Mare, Targoviste, Ploiesti, Brasov, Pitesti si in multe alte locuri, cu scopul de a ii face pe oameni cat mai constienti de importanta reciclarii PET-urilor si de a reduce muntii de deseuri din cadrul gropilor de gunoi, pentru ca, in timp, toti oamenii sa se bucure de un mediu inconjurator curat si sanatos.