Incheierea politei Cargo: dovada ca esti proprietarul bunurilor transportate

Da un vot:

Atunci cand te ocupi de un transport, este bine sa ai polita Cargo incheiata, deoarece vei putea sa primesti despagubire pentru valoarea marfurilor pe care le transporti. Si mai important, o asigurare de tip Cargo este buna pentru ca dovedeste faptul ca tu esti proprietarul unic al ceea ce transporti.

Asigurarea Cargo poate fi incheiata chiar si pentru un singur transport

asigurare cargo

Desi nu ne interesam mereu de beneficiile pe care le poate aduce incheierea unei asigurari de tip Cargo, s-ar putea sa ne dam seama, la un moment dat, ca avem de pierdut mult. Iata, spre exemplu, daca valoarea marfurilor pe care le transporti se ridica la 20 000 EUR, asiguratorul iti va da acea suma pe care ai asigurat-o.

  • Cu polita Cargo nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca, daca vrei, iti poti asigura si un singur transport. Exista mai multe optiuni de incheiere a unei asigurari de bunuri, precum cea pe o perioada mai incelungata, de tipul 6 luni sau 12 luni. Daca te hotarasti sa inchei o polita Cargo pe o perioada mai mare, fa, mai intai, o estimare a numarului de transporturi pentru perioada respectiva.
  • Acoperirea riscurilor, in cazul unei asigurari Cargo, este delimitata in spatiu sit imp, in conformitate cu contractul. De obicei, se poate incheia un abonament pentru 12 luni, care sa acopere riscurile tuturor transporturilor care se efectueaza in perioada de asigurare, tinand cont de conditiile contractuale.
  • Daca te intrebai ce anume acopera o asigurare Cargo, afla ca aceasta este valabila pentru absolut toate tipurile de transport, fie el terestru, maritim, aerian sau combinat.
BREAKING NEWS:  Garantia de buna executie, element esential in achizitiile publice

Ce riscuri acopera polita de asigurare Cargo?

Cea mai restransa polita de asigurare acopera numai unele riscuri amintite in polita. Acestea sunt, de regula, riscuri legate de daune pe care le sufera mijlocul de transport, cum ar fi explozie, esuare, incendiu, rasturnare, coliziune, deraierea, in cazul unui mijloc de transport terestru, scufundarea navei sau chiar descarcarea marfurilor intr-un port de refugiu.

BREAKING NEWS:  2015: Grupul Gothaer își întărește fondurile proprii și câștigă cotă de piață pe segmentul asigurărilor de tip Property

O alta varianta de asigurare Cargo va acoperi toate riscurile de avariere sau chiar pierdere a bunurilor transportate. Tot aici, este vorba si de riscuri de cutremur, traznet, daune produse de patrunderea apei de mare in nava, eruprii vulcanice, dauna totala a unui pachet care cade peste bord sau este scapat in timpul in care se face incarcarea sau descarcarea mijlocului de transport.

Asigurarea Cargo ce acopera toate riscurile, in afara de cele care se exclud in mod explicit din polita de asigurare, este cea de a treia varianta pe care o poti incheia.

BREAKING NEWS:  2015: Grupul Gothaer își întărește fondurile proprii și câștigă cotă de piață pe segmentul asigurărilor de tip Property

Ce riscuri nu acopera asigurarea Cargo?

Trebuie sa stii ca asigurarea de bunuri Cargo exclude, totusi, cateva riscuri. Acestea tin, in principiu, de comportamentul si nepotrivirea mijlocului de transport ale asiguratului. Astfel, pot exista pagube legate de uzura normala a marfurilor asigurate, de starea de nefunctionalitate a mijlocului de transport sau de greve, acte de terorism ori razboi, in transportul maritim sau celelalte tipuri.

Asadar, daca ai ceva de transportat, te sfatuim sa iti faci o polita cargo, care sa iti aduca asigurarea de bunuri, in cazurile normale discutate mai sus. Daca ti se pare greu sa umbli prin oras dupa o firma care incheie asigurari de marfa, afla ca iti poti face o asigurare cargo online, extrem de simplu.