Iohannis, către elevi: Azi pare mai uşor să copiezi decât să faci singur, dar vă îndemn să învăţaţi şi să fiţi corecţi

Da un vot:

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis le-a adresat elevilor, cu ocazia primei zile din noul an şcolar, îndemnul de a citi, a învăţa şi de a fi corecţi, pentru că deşi pare “mai uşor” să copieze un referat de pe internet decât să îl scrie singuri, corectitudinea din şcoală îi va modela ca oameni pe viitor.

“Dragi copii, vă îndemn pe toţi cei de aici şi pe sutele de mii de copii care încep astăzi şcoala să învăţaţi. (…) Vă îndemn să studiaţi şi să vă urmaţi cu pasiune visele”, le-a spus Iohannis elevilor de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Bucureşti, unde a participat la festivitatea de deschidere a noului an şcolar.

BREAKING NEWS:  Cum faceti din procesul de invatare unul mai placut? Cu ajutorul caietelor scolare ieftine, de la Total-Office.ro

Preşedintele le-a spus elevilor prezenţi, atât din clasele primare, cât şi de la liceu, că poate în acest moment nu le plac sfaturile de la profesori şi de la părinţi, însă pe viitor o să le mulţumească şi vor realiza adevărul lor. Iohannis a dat propriul exemplu.

BREAKING NEWS:  Ministrul Educaţiei, despre OUG privind doctoratele: Dacă universităţile nu îşi asumă răspunderea, autonomia universitară este grav ştirbită

“Primul sfat pe care mi l-au dat părinţii mei a fost să citesc. Şi am citit. Sute, mii de cărţi. Astăzi nu e ca pe vremea mea. Aveţi la dispoziţie orice: biblioteci întregi, cărţi online, tablete. Aveţi libertate şi oportunităţi pe care generaţia mea nu le-a avut, aşa încât citiţi cât mai mult şi învăţaţi. Aceasta este partea voastră de responsabilitate”, a spus şeful statului.

Preşedintele a subliniat că elevii au şi o altă responsabilitate: “să fie corecţi”. “Nu pentru profesori, nu pentru părinţi, ci pentru voi înşivă. Succesul în viaţă se clădeşte prin educaţie. Azi pare probabil mai uşor să copiezi un referat de pe internet decât să citeşti, să te documentezi, să te gândeşti şi să-l faci singur, dar efortul pe care îl faceţi acum vi se va întoarce în egală măsură în viitor, iar corectitudinea din şcoală va fi cea care vă va modela şi va sta la baza performanţei voastre”, a conchis şeful statului.

BREAKING NEWS:  Iohannis: Actualul sistem de învăţământ preuniversitar îi minte pe elevi şi pe părinţi, trebuie reconstruit din temelii