Expozitia “Spatiul Spiritual” de la Palatul Mogosoaia

Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia vă invită la expoziţia Spaţiu spiritual, curator Raluca Băloiu. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 17 octombrie, ora 17.00. Expoziţia poate fi vizitată la Palat, în perioada 17 octombrie – 10 noiembrie 2015.

Spaţiu spiritual este sintagma cu care cei unsprezece artişti invitaţi de doamna Paula Ribariu îşi intitulează expoziţia care are ca numitor comun apetenţa pentru lirismul metafizic, pentru structurile abstracte, pentru compoziţiile organice şi instalaţiile modulare. Aflată la cea de-a XI-a ediţie, expoziţia radiografiază totodată şi prezenţa spiritualului în spaţiul cultural, social şi religios.

Preocupată de spiritualul în artă, Paula Ribariu extrapolează cercetarea subiectului identificându-l în lucrările colegilor mai tineri, sau ale colegilor de generaţie, invitând în expoziţiile sale atât artişti vizuali, cât şi scriitori, filozofi sau arhitecţi.

Dacă spaţiul spiritual al unora este peisajul epurat şi puternic meditativ (Daniela Chirion, Brînduşa Bontea, Mircea Barzuca), al altora este creat de siluetele-obiect, încărcate cu sevă generatoare de energie (Paula Ribariu). Deposedate de personaje, peisajele Danielei Chirion si ale Brînduşei Bontea sunt contemplări/aşteptări/tăgăduiri/treceri spre zona metafizicului. Tot în aria peisajului, manipularea pe calculator şi experimentul sunt bine gestionate de Mircea Barzuca. La polul opus universului energetic creat de personajele Paulei Ribariu se află personajele Irinei Florescu, lipsite de energia vitală, supuse confruntărilor interioare dintre instinctual şi raţional. Elemente mistice creează ansambluri simbolice, sacerdotale, într-un exces de kenophobie (Ştefan Pelmuş). În expoziţie, gestualismul abstract este resuscitat prin lucrările scriitorului Constantin Abăluţă, imagini contrastante cu pânzele invitatei de onoare, nonagenara doamnă Alma Redlinger, ce se revendică unei picturi de şcoală academică, dar de o incontestabilă modernitate.

Câţiva artişti (Magdalena şi Bogdan Pelmuş, Lucian Ţăran) ironizează şi chestionează cutume religioase şi sociale neasumate, sau tot ceea ce aparţine superficialului, inautenticului transformat în marfă, kitsch etc. Gramatica formală a obiectului de consum este chestionată de Radu Comşa, cu inserţii culturale din istoria artelor ce amintesc de neoplasticism (De Stijl).

Apeleaza cu incredere la Dr. Sorin Parasca pentru o rinoplastie

rinoplastie, operatie de rinoplastieChirurgia a avansat foarte mult de cateva decenii incoace, astfel ca astazi aceast domeniu al medicinei  si-a multiplicat ariile de operare, cea mai de succes fiind ramura chirurgiei estetice. Pentru ca exista posibilitatea ca unele persoane sa nu fie multumite de aspectul facial, chirurgia estetica ii ajuta sa isi corecteze imperfectiunile, astfel incat rezultatul sa fie unul de placul acestora. Cele mai multe nemultumiri sunt aduse formei nasului care adesea este prea lung sau prea scurt, este stramb si cu cocoasa sau borcanat, aceste imperfectiuni si multe altele pot fi corectate prin operatia de rinoplastie.

Specialisti in operatii de rinoplastie

Daca si tu te gandesti sa iti corectezi toate aceste defecte printr-o operatie la nas, noi iti dam solutia : Dr. Sorin Parasca! Acest specialist in estetica faciala este foarte renumit in randul chirurgilor plasticieni din Romania, folosind cele mai moderne tehnici prin care se realizeaza o operatie de rinoplastie, operatie foarte cautat in randul femeilor.

Aceasta operatie de rinoplastie se realizeaza in clinica in care activeaza domnul Dr. Parasca unde toate instrumentele necesare acestei operatii la nas beneficiaza statutul de cea mai noua tehnologie in materie de operatie estetica la nas. Operatia de rinoplastie este o metoda prin care imperfectiunile nasului sunt eliminate intr-o maniera foarte rapida si eficienta. Pentru acest tip de operatie de rinoplastie, Dr. Sorin Parasca foloseste anestezia generala sau partiala, in functie de preferintele pacientilor sai. Beneficiind de experienta in domeniul esteticii, renumitul domn doctor a avut multe rezultate, toate operatiile la nas realizate fiind adevarate succese.  O operatie de rinoplastice dureaza foarte putin , spre deosebire de alte operatii estetice, intervalul fiind de 1h30 – 2 h , timp in care specialistii vor face tot ceea ce este posibil pentru ca rezultatul sa fie un succes total!  Dupa o perioada de 1 luna jumatate – 3 luni toate recuperarea va fi completa, iar tu te vei bucura de o noua forma a nasului!
Dr. Sorin Parasca este un adevarat specialist in rinoplastie care si-a perfectionat in permanenta metodele si tehnicile pentru a realiza o operatie de rinoplastie de mare succes!