Lovitură pentru Guvernul Grindeanu. Iohannis și CSM și-au unit forțele pentru a contracara OUG

Da un vot:

Preşedintele Klaus Iohannis a propus CSM sesizarea CCR în legătură cu un conflict de natură constituţională după adoptarea OUG pe justiţie. ”Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic”, a afirmat preşedintele Iohannis, subliniind că trebuie luată atitudine nu doar declarativ, ci şi instituţional.

BREAKING NEWS:  România, sub semnul GERULUI până de Valentine's Day: Ce temperaturi vom îndura

klaus iohannis

„Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic. Este o ofensă adusă justiţiei. Răspundeţi de independenţa justiţiei, care a fost încălcată în mod grav. Părerea mea este că trebuie luată atitudine nu doar declarativ (…), ci şi instituţional. Îmi imaginez că primul pas este sesizarea CCR, fiindcă este un conflict instituţional între sistemul de justiţie şi Guvern. Acest lucru vi-l propun, nu vi-l impun (…) Eu vă propun să completăm ordinea de zi cu un punct care s-ar putea numi decizia asupra declanșării unui conflict instituțional”, a spus Iohannis în ședința CSM.

BREAKING NEWS:  VEȘTI BUNE pentru profesori și medici: S-au aprobat MĂRIRILE de salarii

„Eu cred că și dumneavostră aveți calitatea de a sesiza CCR. Există un conflict în aprecierea dumneavostră și cerem CCR să spună dacă este sau nu așa și care sunt consecințele în cazul în care admite sesizarea noastră.”, a spus un membru CSM.

BREAKING NEWS:  Google anunţă că din 2017 centrele sale de date vor fi alimentate doar cu energie regenerabilă