Motiunea de cenzura contra Guvernului Tudose a fost respinsa!

Da un vot:

Guvernul Tudose se confrunta joi cu prima motiune de cenzura in Parlament, insa nu are emotii – sunt sanse slabe ca demersul opozitiei sa aiba succes. De altfel, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu, nu au participat la dezbateri, preferand sa mearga la o discutie cu organizatia de pensionari a PSD.

Motiunea nu a intrunit suficiente voturi pentru a determina caderea Guvernului Tudose. Au fost 159 de voturi pentru, trei impotriva si 23 de abtineri.

BREAKING NEWS:  Consiliul de Securitate al ONU, în care SUA au acuzat Rusia de "barbarie" în legătură cu bombardamentele de la Alep, s-a încheiat fără să adopte vreo măsură

Din totalul celor 465 de parlamentari, au fost prezenti 317. Dintre acestia, au votat doar 185, in felul urmator: pentru – 159, contra – 3, abtineri – 23.

Motiunea a fost declarata oficial ca respinsa.

Intre timp, circa 5.000 de oameni s-au strans in parcul Izvor, de langa Parlament, unde au facut, potrivit organizatorilor, un lant uman in jurul cladirii, la apelul PNL.

BREAKING NEWS:  Lovitură pentru Guvernul Grindeanu. Iohannis și CSM și-au unit forțele pentru a contracara OUG

Motiunea de cenzura depusa de PNL si USR, intitulata „PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”, va fi dezbatuta si supusa votului joi, de la ora 11:00. De la aceeasi ora, liberalii au anuntat ca vor face un lant uman in jurul Palatului Parlamentului, manifestatie la care va participa si liderul PNL, Ludovic Orban.

BREAKING NEWS:  Hillary Clinton nu scapă de problemele cu justiția. Anunțul făcut de un apropiat al lui Trump

Motiunea e semnata de 148 de parlamentari PNL, PMP si USR si trei deputati independenti.

In democratia romanesca de dupa 1990, numai trei motiuni de cenzura au avut succes – cea din octombrie 2009 impotriva Guvernului Boc, cea din 2012 impotriva Guvernului Ungureanu si cea, fara precedent, de anul acesta, cand coalitia si-a demis propriul guvern, care era condus de Sorin Grindeanu.

Sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/motiune-de-cenzura-impotriva-guvernului-tudose-833475