Motiunea de cenzura contra Guvernului Tudose a fost respinsa!

Da un vot:

Guvernul Tudose se confrunta joi cu prima motiune de cenzura in Parlament, insa nu are emotii – sunt sanse slabe ca demersul opozitiei sa aiba succes. De altfel, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu, nu au participat la dezbateri, preferand sa mearga la o discutie cu organizatia de pensionari a PSD.

Motiunea nu a intrunit suficiente voturi pentru a determina caderea Guvernului Tudose. Au fost 159 de voturi pentru, trei impotriva si 23 de abtineri.

BREAKING NEWS:  Război psiholog Iohannis-PSD: Unde se poate ajunge dacă nu cedează nimeni

Din totalul celor 465 de parlamentari, au fost prezenti 317. Dintre acestia, au votat doar 185, in felul urmator: pentru – 159, contra – 3, abtineri – 23.

Motiunea a fost declarata oficial ca respinsa.

Intre timp, circa 5.000 de oameni s-au strans in parcul Izvor, de langa Parlament, unde au facut, potrivit organizatorilor, un lant uman in jurul cladirii, la apelul PNL.

BREAKING NEWS:  MĂCEL între teroriștii Statului Islamic: Au fost UCIȘI de aviația turcă în sute de bombardamente

Motiunea de cenzura depusa de PNL si USR, intitulata „PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”, va fi dezbatuta si supusa votului joi, de la ora 11:00. De la aceeasi ora, liberalii au anuntat ca vor face un lant uman in jurul Palatului Parlamentului, manifestatie la care va participa si liderul PNL, Ludovic Orban.

BREAKING NEWS:  Turcia vrea să ridice o tabără în Siria pentru civilii evacuaţi din Alep

Motiunea e semnata de 148 de parlamentari PNL, PMP si USR si trei deputati independenti.

In democratia romanesca de dupa 1990, numai trei motiuni de cenzura au avut succes – cea din octombrie 2009 impotriva Guvernului Boc, cea din 2012 impotriva Guvernului Ungureanu si cea, fara precedent, de anul acesta, cand coalitia si-a demis propriul guvern, care era condus de Sorin Grindeanu.

Sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/motiune-de-cenzura-impotriva-guvernului-tudose-833475