New York Times, despre Europa de Est după victoria lui Donald Trump: De ce e atacat George Soros

Da un vot:

new york times

Victoria surpriză a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din Statele Unite a schimbat orientarea pe tot mapamondul. Politica agresivă a republicanului a devenit model pentru mai multe partide din Europa, este concluzia celor de la The New York Times. Publicaţia americană spune că atacurile extrem de dure ale lui Trump la adresa ONG-urilor miliardarului George Soros au fost copiate la indigo şi de populiştii din Europa de Est.

BREAKING NEWS:  Iohannis: Ar fi bine ca Cioloş să continue după alegeri, dar să spună cu ce partid. Nu voi propune premier independent

The New York Times oferă exemplul mai multor state, printre care Ungaria, Macedonia, Polonia, Slovacia, Serbia, Bulgaria și România, care au început o defensivă împotriva ONG-urilor, în special a celor care primesc finanțare de la Fundația Soros. În Ungaria, atacarea lui Soros a ajuns la nivelul cel mai înalt. Premierul Viktor Orban a declanşat atacuri violente la adresa lui Soros.

BREAKING NEWS:  Traian Băsescu: Iordache şi Grindeanu nu pot fi absolviţi de tărăboi

Şi Ungaria nu e singura ţară unde e atacat Soroş. În Macedonia, fostul președinte Nikola Gruevski a făcut apel la „desorosizarea” societății și i-a calificat pe oponenții săi politici drept „sorosiști”, ceea ce a inspirat mișcarea „Opriți operațiunea Soros”, în ianuarie, conform romanialibera.ro. The New York Times oferă și exemplul României și susține că, în timp ce sute de mii de persoane au protestat împotriva corupției, în ultimele săptămâni, Liviu Dragnea, şeful PSD, a declarat război organizațiilor „finanțate diabolic” de Soros. Inițiative similare au demarat și în Serbia, Solvoacia și Bulgaria, după victoria obținută de Donald Trump în alegerile prezidențiale.

BREAKING NEWS:  Avertisment SUMBRU privind protestele din stradă: Să ne pregătim pentru ce urmează