Operatia de otoplastie – solutia ideala pemtru niste urechi frumoase

Operatia de otoplastie – solutia ideala pemtru niste urechi frumoase 5.00/5 (100.00%) 2 vot[uri]

ce este otoplastia si in ce consta

In general, standardele de frumusete actuale, dar si cele din trecut, presupun simetrie si proportionalitate corecta si omogena. Acest lucru inseamna ca, din punct de vedere social, persoanele cu ochii egali si simetrici, cu nasul centrat si cu urechi proportionale cu restul capului sunt considerate mai atractive si mai frumoase.

Operatia de otoplastie te ajuta sa ai urechi normale ca toti ceilalti oameni

Din pacate, insa, unele persoane nu sunt inzestrate de la natura cu trasaturi fizice proportionale si simetrice. Dar acest lucru nu mai constituie o problema in zilele noastre, pentru ca tehnologia si stiinta, impreuna cu medicina estetica au evoluat atat de mult, incat totul poate fi rezolvat. De exemplu, chiar si problema urechilor prea mari sau a urechilor „clapauge” poate fi rezolvata prin medicina estetica, mai exact, prin otoplastie.

BREAKING NEWS:  Ce alimente poti ambala sub vid

Otoplastia este o procedura chirurgicala estetica ce are ca scop imbunatatirea aspectului estetic al urechilor deformate sau disproportionate. Otoplastia poate rezolva orice problema estetica ale urechilor, precum „urechea in cupa” (situatiile in care urechea iese foarte mult in exterior), „urechea de liliac” (situatiile in care urechea creste foarte mult pe orizontala, perpendicular pe cap, si nu paralel, asa cum ar fi normal), lobul marit al urechii, „urechea conopida”, aspectul deformat al pielii urechii, „urechea telefon”, macrotia (urechi prea mari) si microtia (urechile prea mici), „urechea scoica” ( situatiile in care pliurile si cutele urechii lipsesc).

BREAKING NEWS:  10 beneficii mai puțin cunoscute ale vitaminei C

Cum se realizeaza otoplastia

Otoplastia se realizeaza prin procedura chirurgicala. Practic, medicul chirurg estetician face o incize in spatele urechii, indeparteaza pielea si descopera cartilajul urechii pentru a-l remodela. Interventia chirurgicala se face prin anestezie locala sau totala. Operatia dureaza, de obicei, intre 45 si 90 de minute.

BREAKING NEWS:  4 alimente pentru momentele in care ti-e foame!

Care este varsta optima pentru otoplastie

De obicei, medicii esteticieni recomanda ca otoplastia sa fie facuta in copilarie, pana la varsta de 10 ani. Se considera ca in aceasta perioada, urechile ajung la dimensiunile de adult si se opreste, astfel, procesul de crester. Recomandarea este valabila pentru ca in copilarie cartilajul urechilor este mult mai maleabil si favorizeaza reusita unei operatii estetice de otoplastie la urechi intr-o masura mai mare. In plus, un beneficiu aparte este ca pacientul se va bucura de urechi frumoase o perioada mai mare de timp.