Primele semne ca piata imobiliara isi revine. Cat costa acum un metru patrat de teren si in ce stadiu se afla “Prima Casa”

Primele semne ca piata imobiliara isi revine. Cat costa acum un metru patrat de teren si in ce stadiu se afla “Prima Casa” 5.00/5 (100.00%) 1 vot[uri]

Piata imobiliara din Romania da semne ca ar putea sa revina la viata. Numarul romanilor care cauta terenuri pentru constructii in marile orase s-a triplat, iar al celor care vor o locuinta prin programul ”Prima Casa” a ajuns la un maxim istoric.

apartamente noi in zona Tineretului

 

In Bucuresti, de exemplu, reincep constructiile de vile in zona de nord. Se intampla in special in Pipera, unde dezvoltatorii imobiliari au aflat ca ministerul Transporturilor intentioneaza sa reinceapa lucrarile la autostrada.

BREAKING NEWS:  Apartamentele din Bragadiru de la Cubic Residence.com – cea mai buna investitie!

In nordul Bucurestiului, la cateva sute de metri de santierul parasit al Autostrazii Bucuresti – Ploiesti, isi face loc in peisaj un complex rezidential.

Ministerul Transporturilor promite ca, in sfarsit, in acest an vor incepe lucrarile la ciotul de autostrada care leaga Bucurestiul de A3. Informatia a ajuns si la urechile proprietarilor de terenuri care au inceput deja sa construiasca. Deocamdata, timid.

Casele vor aparea intr-un loc in care de-a lungul anilor s-a depozitat mult moloz. Dar asta nu este o problema pentru dezvoltator.

“Nu este o groapa de gunoi menajer. Se face studiu geotehnic, nu se poate incepe constructia fara aviz de la mediu. Autostrada este chiar aici langa noi si speram sa fie gata in cel mai scurt timp”, a spus Liliana Basilescu, reprezentantul dezvoltatorului.

BREAKING NEWS:  Ansamblul Rezidential Sara Residence ofera mobilier de bucatarie inclus in pretul apartamentului

Asta spera si niste barbati pe care reporterii Stirilor ProTV i-au gasit cercetand cu mult interes terenul. Reprezinta niste investitori din Grecia si recunosc ca sunt interesati sa deschida si ei un santier in Pipera.

“Mai sunt ansambluri rezidentiale care urmeaza sa se realizeze. Zona de nord este mai atragatoare si pentru ca a scazut metrul patrat”, a spus Dragos Stelniceanu, arhitect-sef Primaria Voluntari.

BREAKING NEWS:  Vrei un apartament in ansamblul rezidential 13 Septembrie? Novum Invest are cele mai bune oferte!

Criza a alungat din zona aproape toti investitorii. Mai multe planuri pentru constructia de blocuri si ansambluri rezidentiale in Bucuresti au fost abandonate.

Un metru patrat de teren costa in 2008 – 300 de euro. Acum a ajuns la aproape 80 de euro. Tocmai preturile mici au atras in ultimul an de trei ori mai multi cumparatori in Iasi, cu 80% mai multi in Bucuresti si cu 61% la Cluj.

Si numarul celor care vor sa cumpere o locuinta prin “Prima Casa” a crescut de la inceputul anului cu 30% fata de aceeasi perioada a lui 2014.