Probleme mari pentru utilizatorii de WhatsApp: Avertismentul specialiştilor în privinţa

Da un vot:

whatsapp

WhatsApp e una dintre cele mai utilizate aplicaţii de pe telefoanele mobile. Totuşi, specialiştii lansează un avertisment de ultimă oră care trebuie luat în seamă imediat. Aplicaţia a introdus săptămâna trecută apelarile video în serviciile sale, iar utilizatorii îl pot accesa indiferent de sistemul de operare: Android, iPhone sau Windows. Tot ceea ce trebuie să faci este să actualizezi aplicaţia celei mai noi versiuni.

BREAKING NEWS:  Pilotul şi compania aeriană sunt vinovaţi pentru accidentul de avion din Columbia (anchetă)

De când a fost lansat serviciul respectiv, au fost zvonuri conform cărora escrocii îl pot folosi în favoarea lor pentru a fura informaţiile personale ale oamenilor. Dacă ţi se cere că „activezi” apelurile video cu ajutorul unui website, nu accepta. Acel link te va redirecţiona către un site fals care poartă coduri şi virusuri menite să descarce toate detaliile personale, urmând a fi folosite în scopuri ilegale: fraude şi furturi de identitate.

BREAKING NEWS:  Brian Johnson, fostul solist AC/DC, a revenit în studio

După ce termini de instalat versiunea, vei primi o notificare prin care să-ţi inviţi toţi prietenii şi astfel, virusul să ajungă la cât mai multe persoane. Escrocheria a fost descoperită în multe ţări, iar Ministerul Informaţiilor, Tehnologiei şi Telecomunicaţiilor din Pakistan a dat o declaraţie în acest sens şi a avertizat populaţia să nu acceseze linkul respectiv: „Având în vedere popularitatea pe care o are WhatsApp în rândul utilizatorilor, este important ca utilizatorii pakistanezi să fie conştienţi de această manevră în aşa fel încât să ia imediat măsuri şi să reducă expunerea la consecinţele protecţiei datelor personale.”, potrivit indy100.com.

BREAKING NEWS:  Tombili, un celebru motan supraponderal din Turcia, comemorat cu o statuie în Istanbul