Simona Halep s-a calificat în semifinalele Wuhan Open, după 6-4, 6-2, cu Madison Keys

Da un vot:

Simona Halep

Jucătoarea Simona Halep, locul 5 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 6-2, pe americanca Madison Keys, locul 9 WTA.

Halep a fost pusă în dificultate la începutul meciului de forţa şi precizia loviturilor americancei. Keys a “bombardat” terenul advers atât cu serviciul, cât şi la retur. Însă jucătoarea din SUA nu poate menţine un nivel scăzut al greşelilor, pentru că nu are răbdare şi vrea să câştige punctele cât mai repede. Riscă tot timpul şi întră în serii lungi de erori. Halep cunoaşte bine aceste lucruri, a jucat de două ori cu ea anul acesta, impunându-se de fiecare dată, astfel că a fost o chestiune de timp până când românca a echilibrat şi a trecut la controlul jocului. Simona Halep şi-a făcut meciul uşor cu agresivitate, cu variaţie a traseului mingilor, dar şi cu luciditate, reuşind o victorie impresionantă.

BREAKING NEWS:  Contract IMENS pentru Barcelona: 19 milioane de euro pe an si schimbare pe tricouri

Setul I a început cu două ghemuri câştigate la zero de Keys, al doilea pe serviciul Simonei Halep. Apoi greşelile şi-au făcut loc în evoluţia sportivei americane şi Halep a început să puncteze pe tabelă. Jucătoarea română a făcut rebreak, însă s-a văzut din nou la distanţă de două ghemuri de rivală. Dar noua conducătoare a jocului se schimbase deja. Halep nu a mai cedat decât un ghem, la 3-3, şi a pus capăt setului cu 6-4, după 39 de minute.

BREAKING NEWS:  Un film despre rivalitatea dintre jucătorii de tenis Björn Borg şi John McEnroe va fi lansat în toamna anului 2017

Keys nu şi-a mai revenit, iar setul al doilea a fost la îndemâna româncei, care a pierdut doar două ghemuri, la 2-0, şi la 5-1. În acest fel, partida s-a încheiat după doar o oră şi 10 minute şi după 6-2 în al doilea set.

BREAKING NEWS:  Viața românilor, în PERICOL: Milioane de 'suplimente' contrafăcute pe piața românească

În faza următoarea, Halep va evolua cu învingătoarea dintre Petra Kvitova (Cehia), locul 16 WTA şi britanica Johanna Konta, locul 13 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Wuhan Open cu un premiu de 117.700 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

viewscnt