STUDIU: Doar 8% dintre companiile din Romania lupta impotriva DISCRIMINARII de gen!

STUDIU: Doar 8% dintre companiile din Romania lupta impotriva DISCRIMINARII de gen! 5.00/5 (100.00%) 2 vot[uri]

Studiile recent realizate arata faptul ca, in Romania, doar 8% dintre companii au o politica solida si clar stabilita in ceea ce priveste egalitatea de sanse si nondiscriminarea fortei de munca pe considerente de gen. De asemenea, studiile demonstreaza ca discriminarea profesionala a angajatelor de sex feminin este inca frecvent intalnita, la nivel global.

Iata cum combat companiile romanesti discriminarea femeilor la locul de munca!

  • Iau in considerare nevoile angajatelor

Unele companii sunt constiente de situatia discriminarii femeilor, astfel ca iau constant masuri pentru diminuarea acestui fenomen larg raspandit. De exemplu, o parte dintre firme acorda o atentie sporita serviciilor pe care le pun la dispozitie in cadrul locului de munca. Angajatorii comanda produse de calitate marca TORK intrand pe sanito.ro, pentru a le oferi doamnelor un mediu placut. In plus, ei includ pe lista si elemente speciale pentru femei, precum servetele faciale fine, sapunuri delicate si alte astfel de produse, facandu-le pe doamne sa se simta rasfatate si apreciate.

  • Isi arata constant aprecierea fata de doamne

Parere Produse Minionette

O parte dintre mangerii companiilor considera ca angajatele de sex feminin trebuie sa fie pretuite, in mod constant. Astfel ca, de sarbatorile destinate femeilor, precum 1 Martie si 8 Martie, angajatele primesc, in semn de respect si apreciere, mici cadouri din partea colegilor. Poti aplica si tu aceasta tactica, in propria companie, asa ca vezi aici modele inedite de bratari delicate. Alaturi de acestea, poti comanda flori de Ziua Femeii, pentru a le surprinde placut pe angajatele sau colegele tale de munca.

  • Promovarea femeilor in functii superioare

Este deja bine cunoscut si stiintific demonstrat faptul ca, de-a lungul timpului, angajatele de sex feminin au fost discriminate in cadrul companiilor. Cu toate acestea, firmele moderne au inceput sa promoveze egalitatea de sanse, oferindu-le doamnelor aceleasi oportunitati de avansare precum angajatilor de sex masculin. In plus, unele companii chiar incurajeaza doamnele sa aplice pentru functii de conducere, astfel ca, in ultima vreme, numarul femeilor manager a inceput sa creasca semnificativ!

  • Oferirea de beneficii si salarii egale

Oferirea de beneficii si salarii egale angajatilor indiferent de sexul acestora

Studiile efectuate de-a lungul anilor au aratat ca, in cadrul companiilor, exista tendinta ca angajatele de sex feminin sa primeasca salarii mai putin consistente decat colegii lor de sex masculin. Acest lucru nu numai ca este discriminatoriu, dar este si ilegal. Asadar, multe companii au inceput sa remedieze astfel de situatii, oferind angajatilor salarii si beneficii egale, indiferent de gen.

BREAKING NEWS:  Up Romania ofera tichete cadou dedicate achizitionarii rechizitelor scolare

Asadar, cele de mai sus sunt masurile principale pe care companiile le adopta, pentru a diminua efectul discriminarii la locul de munca si pentru a evita situatiile de acest tip.