TOP 5 aspecte pe care să le ai în vedere când cumperi o mașină second-hand

TOP 5 aspecte pe care să le ai în vedere când cumperi o mașină second-hand 5.00/5 (100.00%) 1 vot[uri]

Ești începător și cauți o mașină cu ajutorul căreia să deprinzi tainele șofatului? Ori poate vrei doar să-ți achiziționezi un alt autoturism, acum că familia ta s-a mărit și ai noi priorități și nevoi? Goana după mașina ideală poate fi obositoare, dar și incitantă. La final, satisfacția unor drumuri liniștite vor compensa orice efort.

test drive

Cu un buget rezonabil, poți găsi mașina perfectă, fie ea și second-hand. Există pe piață o mare varietate de autoturisme mai noi sau mai vechi, cu mai multe sau mai puține dotări, mici, pentru oraș ori mari și încăpătoare, pentru ieșirile cu familia. Nu trebuie decât să pleci la cumpărături cu o listă de caracteristici pe care să le îndeplinească viitoarea achiziție, dar să fii, totuși, pregătit să faci unele compromisuri. Ceea ce cumperi second-hand a fost creat, în primă instanță, pentru nevoile altcuiva.

BREAKING NEWS:  Elemente de caroserie schimbate des pentru Dacia Logan

Iată cele 5 elemente pe care trebuie să le ai în vedere atunci când ești în căutarea unei mașini second-hand:

  1. Pentru siguranța ta și a tuturor celor care se află în mașină, dar și pentru a evita ușor micile accidente, caută ca aceasta să fie dotată cu senzor de parcare. În situația în care nu găsești ceva pe placul tău ori pare că sistemul este prea demodat, pe site-ul Rao Auto găsești cele mai noi și performante instalații cu senzor. Montează-le pe orice model de mașină și beneficiază un traseu vizibil mai ușor.
  2. Numărul de cai putere și cel al kilometrilor la bord sunt primele două aspecte la care toți cumpărătorii se uită atunci când sunt în căutări. Pe lângă acestea, nu omite aspectul și calitatea jantelor. S-ar putea să fii surprins de câteva detalii neașteptate, întrucât jantele pot fi afectate din cauza unor accidente sau a calității drumurilor. Pe pagina https://www.raoauto.ro/categorii-piese-auto/jante-13201/ găsești modele și opțiuni de jante. Schimbarea lor va avea ca efect îmbunătățirea calității drumurilor pe care le faci cu mașina, pot asigura aderență și o mai mare siguranță în timpul condusului.
  3. Un alt atribut util poate fi încălzirea în scaune. Pe timpul iernii, acestea se vor dovedi incredibil de eficiente și comode. Desigur, prețul mașinii va crește proporțional cu calitatea încălzitoarelor.
BREAKING NEWS:  Tractoare noi  de la Magazialucostica.ro – performante superioare in muncile agricole

masina

  1. Înainte de a cumpăra mașina, cere să verifici istoricul vehiculului. Dacă a trecut prin accidente sau a suferit schimbări chiar și în interior, acest raport îți va aduce la cunoștință detaliile necesare. Cu ajutorul seriei inscripționată pe șasiu poți afla imediat datele importante din istoricul mașinii pentru care te pregătești să dai o sumă importantă de bani.
  2. În cazul în care nu ai cunoștințe tehnice despre funcționarea autoturismelor, este inutil să iei fiecare componentă spre verificare. În schimb, poți face un test conducând-o. În cazul în care ceva ți se pare în neregulă, nu cumpăra mașina. Pentru a te asigura de două ori, du-o la un service autorizat pentru a se uita sub capotă în amănunt.
BREAKING NEWS:  Pretul Daciei Duster in 2018: Afla cat costa in Romania masina!

Ține cont de aceste sfaturi când îți cumperi mașina și evită, astfel, orice neajunsuri ce ar putea apărea în timp. Acum nu trebuie decât să te pregătești pentru drumuri line și vacanțe reușite!