Bucureștiul se schimbă: Proiectele câștigătoare în competiția „A FI vecin bun” readuc spiritul comunitar în oraș

 

București, 28 martie 2018: Redescoperirea ideii de comunitate, prin care Bucureștiul poate deveni un loc unde oamenilor le pasă unora de alții și tuturor de oraș, este deviza celor două proiecte câștigătoare ale fondului pentru comunitate „A FI vecin bun”, lansat de AFI Europe România împreună cu Fundația Comunitară București. „AFInități pentru o comunitate unită”, proiectul propus de Fundația Parada și „Ziua vecinilor la măsuțele cunoașterii”, propus de grupul de inițiativă 4 KIDS, sunt cele două proiecte câștigătoare, ce vor primi împreună finanțări totale de peste 70.000 de lei pentru punerea în practică a ideilor.

 

Fondul comunitar „A FI vecin bun” a fost lansat în luna noiembrie 2017 și s-a adresat ONG-urilor și grupurilor de inițiativă cu scopul de a colecta implementarea unor idei de proiecte care să contribuie la revitalizarea urbană și la revigorarea spiritului comunitar. Pentru a fi finanțat, un proiect trebuia să aibă loc în zonele din apropierea celui mai nou parc de afaceri pe care AFI Europe România îl construiește în București, AFI Tech Park, pe Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 29.

„Procesul din primul an a fost gândit ca un program pilot, pentru a vedea dacă există inițiative incipiente care pot conduce la dezvoltarea spiritului comunitar din zonă, dar și pentru a testa și stimula interesul diverselor asociații și grupuri pentru intervenții în zonă, care să aducă valoare adăugată și să aibă șanse de durabilitate”, spune Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe România.

 

„Experiența acestui proiect ne-a demonstrat că există multă inițiativă și dorință din partea locuitorilor de a face ceva în oraș. Drept dovadă, toate cele trei grupuri de inițiativă care s-au înscris în program au trecut mai departe în etapa finală, unul dintre ele numărându-se printre câștigători. Bucureștenii își doresc să facă lucruri și să producă schimbări în bine în oraș și ne bucurăm că prin «A FI vecin bun» îi ajutăm să facă din ideile lor o realitate de care să ne bucurăm cu toții,” declară Iulia Borșan, Corporate Marketing Manager AFI Europe România.

 

Prin proiectul „AFInități pentru o comunitate unită”, Fundația Parada își propune să reunească locuitorii din zona Parcului Carol și din vecinătate în jurul unor activități menite să stimuleze dezvoltarea de relații armonioase între indivizi din clase sociale diferite, prin crearea de punți de comunicare sub forma artei spectacolului. Prin intermediul Circului Parada, un circ social ai cărui artiști sunt exclusiv copii ai străzii sau tineri proveniți din stradă, spațiul public va fi animat prin spectacole de circ și ateliere de jonglerii. Totodată, pentru a spori șansele de integrare ale acestora, dar și pentru a crea empatie și înțelegere din partea comunității locale, vor fi organizate discuții ale artiștilor cu publicul spectator pe teme legate de percepția populației asupra vieții în stradă, idei preconcepute și egalitatea de șanse.

Proiectul „Ziua vecinilor la măsuțele cunoașterii” a fost înscris de grupul de inițiativă 4 KIDS, format din trei vecini de bloc, animați de dorința de a face bine comunității în care locuiesc. Ideea câștigătoare vizează organizarea Zilei Vecinilor, o zi de sărbătoare a comunității din zona Parcului Filaret și vecinătate, în ultima zi de sâmbătă a lunii mai. Pentru a stimula și a susține viața socială a comunității, proiectul își mai propune întâlniri lunare ale vecinilor, cu precădere părinți și copii, în jurul Măsuțelor Cunoașterii, ce includ 4 mese educative cu teme diverse, amplasate lângă spațiile de joacă. Măsuțele se adresează copiilor  cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani și au scopul de a le stimula învățarea și cunoștințele prin joacă.

 

„Știm că funcționează modul în care lucrăm când vedem cum crește o rețea de oameni în oraș, care se cunosc, se ajută și cărora le pasă. Ne bucurăm să lucrăm cu un grup de inițiativă nou-nouț și cu o fundație cu istoric, în acest fond, căci ambele își propun să aducă oamenii laolaltă pentru a se cunoaște mai bine și pentru a se sprijini. Mulțumim AFI Europe România pentru ocazia de a cunoaște aceste proiecte din oraș”, Alina Kasprovschi, Director Executiv, Fundația Comunitară București.

 

Procesul de înscriere și selecție în cadrul fondului s-a realizat în mai multe etape: depunerea ideilor de proiecte online (8 noiembrie – 10 decembrie 2017), urmată de selecția ideilor, depunerea proiectelor complete și interviuri cu membrii juriului (17 ianuarie – 9 martie 2018). Câștigătorii vor avea la dispoziție o perioadă de nouă luni, până in noiembrie 2018, pentru implementarea proiectelor.

 

Selectarea proiectelor câștigătoare a fost realizată cu ajutorul unui juriu independent, format din persoane cu experiență în domenii legate de urbanism, planificare și regenerare urbană, comunitate, implicare socială și civică: Oana Preda, director executiv Centrul de Resurse pentru Participare Publică, CeRe, Ana-Maria Elian (Țoni), urbanist, specializată în planificare și regenerare urbană, MKBT:Make Better, Andrei Mihail, doctor în antropologie, cadru didactic asociat al Facultății de Științe Politice, SNSPA, Cătălin Iorgulescu, Membru al Asociației Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe România, Iulia Borșan, Corporate Marketing Manager AFI Europe România.

 

Detalii complete despre fond sunt accesibile pe pagina www.afitechpark.ro/afivecinbun.

 

*****

 

Studiu: Ce fac femeile dupa o despartire? 10% plang, 20% ies cu prietenele. Afla ce fac celelalte!

costa blanca sejur

Nimeni, niciodata, nu a spus ca trecerea peste o despartire este usoara. Totusi, oamenii sunt diferiti, fiecare are alte opinii si pareri, alte asteptari de la cei din jur, cat si alte metode prin care sa isi vindece ranile din suflet. De cele mai multe ori, femeile sunt percepute ca fiind cele care sufera mult mai mult timp dupa un barbat, insa este oare acest lucru adevarat? Cercetatorii americani au fost interesati de modalitatile prin care doamnele si domnisoarele reusesc sa isi recapete increderea si demnitatea dupa ce au pus punct unei relatii, astfel ca au realizat cateva studii care au dus la rezultate surprinzatoare.

Peste jumatate dintre femei isi gasesc consolarea calatorind

Toate studiile care au fost realizate asupra femeilor care tocmai trecusera printr-o despartire, au demonstrat un singur lucru: femeile trec mai simplu peste astfel de momente triste, pentru ca stiu care sunt lucrurile care le pot ajuta. Iata la ce rezultate au ajuns cercetatorii americani:

  • 55% dintre femeile care au trecut recent printr-o despartire isi gasesc consolarea calatorind. Acestea opteaza pentru destinatii cu clima calda, ca sa se poata bucura in voie de razele soarelui si de plaje. Cea mai potrivita destinatie pentru a se recupera este Costa Blanca. Un sejur in Costa Blanca este la un click distanta si poate aduce zambetul pe buze oricui. Doamnele si domnisoarele opteaza pentru o calatorie in Costa Blanca pentru ca au posibilitatea sa cunoasca o alta cultura, sa experimenteze alte gusturi ale bucatelor traditionale spaniole si sa realizeze faptul ca viata este frumoasa. Conform studiilor realizate, persoanele care pleaca in calatorii au sansa sa mediteze mai mult asupra faptelor care s-au intamplat si pot grabi vindecarea ranilor din suflet.

sejur costa blanca

  • 20% dintre femei ies in oras cu prietenele. Un alt remediu potrivit este cel de petrecere a timpului cu persoanele care le-au fost mereu alaturi, iar iesirile in oras cu cele mai apropiate prietene s-au dovedit a fi o modalitate eficienta de a trece mai repede peste despartiri. Discutiile despre ceea ce s-a intamplat, libertatea de a vorbi cu alte persoane si evadarea dintr-un mediu neprielnic sunt modalitati ideale care contribuie la recastigarea starii de bine.

costa blanca sejur

  • 15% dintre doamnele si domnisoarele care incearca sa treaca peste o despartire aleg sa isi schimbe total vietile, iar acest lucru presupune, in primul rand, efort psihic, iar in al doilea rand efort fizic. Femeile isi doresc sa arate mai atragator decat oricand, de aceea incep sa practice diverse sporturi si activitati fizice, fie ca se inscriu in programe speciale, fie ca o fac independent. De asemenea, schimbarea look-ului este vizat, astfel ca acestea isi vor schimba tunsoarea si culoarea parului si isi vor cumpara haine mult mai moderne si mai elegante, pentru a se simti admirate de ceilalti barbati din jur. Se pare ca aceste lucruri le fac sa isi recastige increderea in ele insele si le ajuta sa se simta frumoase.

vacanta in costa blanca

  • 10% dintre femei plang mult. Unele nu vor sa aiba niciun contact cu lumea de afara, altele se refugiaza in casa pentru cateva saptamani, insa aceste lucruri nu sunt cele mai bune modalitati prin care sa treaca peste o despartire, pentru ca nu fac decat sa amplifice sentimentele negative pe care oricum le au.

costa blanca sejur de exceptie

Specialistii recomanda ca femeile care trec prin despartiri sa isi planifice o vacanta in Costa Blanca in Spania, sa iasa cu prietenele si sa faca tot posibilul pentru a se simti frumoase. De asemenea, ei atentioneaza asupra plansului, care poate fi benefic, intrucat le permite doamnelor si domnisoarelor sa se descarce, insa nu trebuie sa se inchida in casa, ci sa profite de celelalte oportunitati pe care le ofera viata!

La psiholog: 3 din 5 barbati au avut, macar o data, probleme in pat

Cel mai mare cosmar al oricarui barbat este acel moment in care nu are erectie, desi psihic are chef de sex si gaseste femeia de langa el de-a dreptul apetisanta. Impotenta – chiar si temporara si partiala – poate marca, insa, orice barbat, indiferent de varsta.

Un produs de exceptie in astfel de probleme il reprezinta Maraton forte x 4 cps. Produsul acesta reprezinta un remediu natural si eficient, realizat dintr-un complex de plante alcatuit din: catuaba, guarana, ginseng siberian, Muira puama, Tribulus terrestris. Il gasiti la Farmaciadepenet.ro, unde aflati mai multe INFORMATII UTILE DESPRE PRODUS, precum si pretul. Acest supliment alimentar are deosebite rezultate asupra libidoului si este un tonic sexual de buna calitate.

probleme cu libidoul

Gandul impotentei cutremura orice barbat, dar un episod in care barbatia il lasa de izbeliste nu este capat de tara, nici pentru el, nici pentru ea. De altfel, cum astfel de situatii ies, adesea, la iveala in cuplu, in momente intime, atat barbatul, cat si femeia sunt dezorientati, cel putin, de neplacerea aparuta.

Stupida intrebare ,,Oare sunt eu de vina?”

Daca barbatul ramane mut si nu stie, in sinea lui, cum sa se ascunda sub pat, primul gand al femeii puse in fata unui penis care refuza, parca, sa se intareasca si sa se mareasca este ,,Oare sunt eu de vina?” Este o atitudine gresite, in ciuda frecventei sale, caci episoadele de impotenta nu sunt, neaparat, persoanele. Acestea nu tin de femeia care asista intr-un astfel de moment, ci pornesc de la probleme fizice sau psihice pe care le are barbatul. Asadar, ,,Oare sunt eu de vina?” sau, mai rau, ,,Vaginul meu are ceva?” sunt intrebari care nu-si au rostul in momentele intime cand erectia nu are loc sau are loc, dar nu rezista. Pe de alta parte, femeile ar trebui sa se gandeasca ca ultimul lucru la care ii sta capul unui barbat pus in fata unui asemenea fapt necontrolabil este sa aiba grija de ego-ul femeii de langa el. Si pe buna dreptate!

disfunctii sexuale

De data asta, el trebuie sa fie centrul atentiei

Asadar, primul pas pe care trebuie sa il faca o femeie in astfel de momente este sa constientizeze ca barbatul de langa ea este, de-a dreptul, terifiat de incident (sau de lipsa lui, mai exact). Mai mult de atat, femeia trebuie sa se pregateasca pentru o atitudine inchisa de necomunicare venita din partea barbatului, caci se intampla deseori ca, pus in fata unu astfel de moment, el sa refuze sa discute despre asta. Indicat este ca ea sa-i creeze un mediu cat mai confortabil si deschis discutiei, chiar daca in prima instanta refuza sa comunice. Orice ar fi, a face haz de necaz, in stilul pur romanesc, nu ajuta cu nimic, ci chiar inrautateste situatia.

Ganditi la rece

Dupa ce s-au calmat spiritele (interioare, caci in interior se duc marile lupte), asezati-va si discutati la rece, incercand sa dibuiti posibilele cauze. De regula, pot fi de doua feluri: cauze fizice sau cauze psihice. Luati in calcul eventuale tratamente medicamentoase pe care le urmeaza el, dar si probleme de tipul STRESULUI la locul de munca – iata aici remedii pentru a invinge stresul: https://www.farmaciadepenet.ro/– sau in familie. In cele mai multe cazuri, episoadele de impotenta, asadar cele care vin si trec, au cauze psihologice.

Acordati-va timp

Dincolo de a discuta deschis, dar doar cand este si el dispus, fara a fi fortat, trebuie sa va acordati timp. Acesta poate varia de la o zi sau doua la doua saptamani. Ideal ar fi sa nu treaca mai mult de doua saptamani. Daca problema persista mai mult de doua saptamani, este nevoie de ajutor medical. In perioada de tatonare, discutati deschis despre probleme pe care le aveti, nu neaparat despre faptul ca el n-a avut erectie. Mai mult de atat, reorganzati-va un pic stilul de viata. Incercati sa mancati mai sanatos, iesiti la plimbari mai des, intalniti-va mai des cu prietenii. Orice activitatea relaxanta care ajuta sanatatea fizica si psihica este bine venita.

Foarte important! Chit ca suna frivol, poate, dar trebuie aflat daca el poate avea erectie in timp ce se masturbeaza. Daca are erectie in timpul masturbarii, inseamna clar ca problema nu este fizica, ci de natura psihologica.

Cand nimic nu da rezultate, fuga la specialist!

Daca ati incercat tot ce se putea ,,in casa”, de la metode de relaxare, la discutii sincere, la un regim alimentar mai sanatos, la somn odihnitor si chiar la cateva zile libere luate de la serviciu, si tot nu reusiti sa obtineti impreuna o erectie, barbatul trebuie incurajat sa consulte un specialist. Daca el are erectie in timpul masturbarii, dar nu si in momentele intime cu partenera, inseamna ca ajutorul va veni de la un psihoterapeut. Daca erectia este imposibil de obtinut pe nicio cale, in niciun moment, inainte de sedintele de psihoterapie (caci deseori sunt necesare si acelea) trebuie consultat un medic specialist pentru a determina care sunt cauzele fiziologice.

Lista trenurilor CFR anulate din cauza vremii

cfr

CFR Călători a anulat 39 de trenuri, din cauza avertizărilor meteo de ninsori şi viscol. Potrivit unui comunicat al Companiei, este vorba despre şase garnituri InterRegio şi 33 de garnituri Regio, care circulau în zona de sud-est, mai exact spre Constanţa, Slobozia, Mangalia, Feteşti, Medgidia sau Tulcea.

Circulaţia trenurilor de pasageri se va desfăşura în condiţii de iarnă, în perioada următoare.

În plus, comandamentul de iarnă, instituit pe raza sucursalelor din sudul şi estul ţării este pregătit să intervină, pentru ca oamenii să nu rămână blocaţi în tren, din cauza viscolului.

Șase trenuri IR sunt anulate : IR 1581 Bucureşti Nord (pl. 7:30) – Constanţa (sos. 9:35), IR 1587 Bucureşti Nord (pl. 16:00) – Constanţa (sos. 18:05), IR 1582 Constanţa (pl. 13:00) – Bucureşti Nord (15:05), IR 1588 Constanţa (pl. 19:00) – Bucureşti Nord (21:05), IR Bucureşti Nord (pl. 6:40) – Slobozia Veche (sos. 8:58) şi IR 1776 Slobozia Veche (pl. 20:20) – Bucureşti Nord (sos. 23:08).

În ceea ce priveşte cele 33 de trenuri Regio care au fost anulate, acestea sunt cele care circulau pe relaţiile Constanţa – Mangalia, Slobozia Veche – Feteşti, Slobozia Veche – Ţăndărei, Bucureşti Obor – Feteşti, Ţăndărei – Feteşti, Ciulniţa – Constanţa, Ciulniţa – Slobozia Veche, Medgidia – Tulcea şi retur.

De asemenea, trenul R 8001 între Bucureşti Obor şi Constanţa va fi înlocuit cu R 13083.

ALERTĂ METEO: Cod portocaliu de ninsori și viscol/ HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod portocaliu și cod galben de ninsori și victor.

COD GALBEN:

Interval de valabilitate: 05 ianuarie, ora 22 – 06 ianuarie, ora 20. În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

COD PORTOCALIU:

Interval de valabilitate: 06 ianuarie, orele 02 – 18. În a doua parte a nopții de joi spre vineri (05/06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.

content-image

COD GALBEN:

Interval de valabilitate: 06 ianuarie, ora 20 – 07 ianuarie, ora 10. În intervalul menţionat, în Dobrogea, Bărăgan și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50…55 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului vor fi şi în sud-vestul Olteniei, spulberând trecător zăpada depusă anterior.

Începând de vineri, 6 ianuarie şi până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade.

Partenerul lui George Michael, dezvăluire-ȘOC după moartea artistului

Fadi Fawaz, partenerul lui George Michael la momentul decesului, a dezvăluit că superstarul a murit singur şi că el a fost acela care i-a găsit trupul neînsufleţit în ziua de Crăciun. Aparent, starul se confrunta cu o dependenţă de heroină, relatează The Telegraph.

george-michael

Fadi Fawaz, hair stylist al celebrităţilor şi partener al lui George Michael la momentul decesului superstarului, a făcut primele declaraţii în presă pentru The Daily Telegraph.

Fawaz afirmă că George Michael a murit singur, iar el a fost acela care i-a găsit trupul neînsufleţit în reşedinţa din Oxfordshire, în dimineaţa zilei de 25 decembrie 2016.

Cuplul planificase să-şi petreacă ziua împreună, relatează Fadi Fawaz pentru The Telegraph.

“Totul a fost foarte complicat în ultimul timp, dar George aştepta Crăciunul şi eu la fel. Acum totul e ruinat. Aş vrea ca oamenii să şi-l amintească aşa cum era – era un om frumos”.

Totuşi, excesele şi stilul de viaţă hedonist din ultimii ani l-au transformat pe George Michael. The Telegraph informează că în ultimii anii starul s-ar fi confruntat cu o dependenţă de heroină de care nu putea scăpa. O sursă a dezvăluit pentru The Telegraph că George Michael fusese tratat în spital pentru o supradoză.

Sursa a declarat pentru The Daily Telegraph: “A fost dus de mai multe ori la Urgenţe. Folosea heroină. E uimitor că a rezistat atât de mult”.

PROGRAM RATB de Crăciun. Cum va funcţiona transportul

program-ratb

Regia Autonomă de Transport în Bucureşti (RATB) a anunţat că mijloacele de transport în comun vor circula în ajunul Crăciunului, respectiv în 24 decembrie conform unei zile normale de sâmbătă, iar în 25 şi 26 decembrie, după programul unei zile de duminică.

Centrele de vânzare a cardurilor de călătorie vor fi deschise după acelaşi program.

Noi amănunte despre suspectul atentatului de la Berlin: Ce a făcut tunisianul înainte de atac

atentat-berlin

Principalul suspect al atentatului comis cu un camion într-un târg de Crăciun din Berlin, tunisianul Anis Amri, a căutat pe internet informaţii despre fabricarea dispozitivelor explozive şi a comunicat cu organizaţia Statul Islamic, potrivit unui articol apărut miercuri seara în New York Times, relatează joi DPA. Tunisianul în vârstă de 24 de ani a comunicat cu organizaţia extremistă cel puţin odată şi se afla de asemenea pe o listă cu persoane care au interdicţie de călătorie în SUA, a precizat ziarul, citând un oficial american sub rezerva anonimatului.

Amri, care a folosit mai multe nume false şi riscă să fie deportat, este bănuit că a fugit de la locul atentatului comis luni seara la Berlin, în care 12 persoane au fost ucise şi alte 48 au fost rănite. Printre persoanele ucise se află şi şoferul polonez al camionului, care a fost găsit împuşcat şi înjunghiat în cabină. Actele de identitate ale lui Amri au fost găsite în camion după atac, anunţă Agerpres.

Anis Amri a fost supravegheat în perioada martie-septembrie anul acesta, fiind bănuit că ar fi vrut să fure bani pentru a cumpăra arme automate cu scopul de “a comite probabil un atac împreună cu complici”, au anunţat autorităţile berlineze. Cu toate acestea, în urma supravegherii nu au fost strânse suficiente dovezi pentru a se formula acuzaţii împotriva sa.

ATAC TERORIST în Zurich: TREI victime

Cel puţin trei persoane au fost rănite luni într-un schimb de focuri înregistrat în apropiere de un centru islamic din oraşul Zurich, a informat poliţia locală, citată de agenţia EFE.

Autorii atacului au fugit, în timp ce poliţia a înconjurat zona şi a organizat un amplu dispozitiv de căutare, potrivit aceloraşi surse, scrie agerpres.ro.

Ziarul ‘Der Tagesanzeiger’ a afirmat că incidentul s-a produs în jurul orei locale 17,31 (16,31 GMT).

Poliţia a descoperit răniţii pe o stradă unde se află centrul islamic, dar nu a putut confirma dacă schimbul de focuri este legat de acest centru.

Ziarul “Neue Zurcher Zeitung” semnalează că este vorba de centru de cult musulman în apropiere de gara centrală din Zurich.

Cei trei răniţi sunt adulţi, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei din Zurich.

content-imagecontent-imagecontent-image

VEZI AICI in ce activitati pot fi implicati copiii in timpul liber!

Daca in timpul saptamanii, copiii sunt ocupati cu scoala sau gradinita si, implicit, cu activitatile aferente acestora, in weekenduri, majoritatea parintilor nu stiu cum sa le organizeze micutilor timpul liber, astfel incat, acestia sa si-l ocupe intr-un mod util si relaxant, totodata.

Statistic, un sfert dintre copii isi petrec timpul liber in fata calculatoarelor, stand pe retelele de socializare sau pe platformele cu jocuri online. De cele mai multe ori, acestia sunt greu de convins sa se indeparteze de calculator, sa petreaca timp in compania altor copii in parc sau sa se implice in activitati care sa le stimuleze imaginatia si creativitatea. Totusi, este foarte important ca timpul celor mici sa fie ocupat in mod util, astfel incat sa le fie de folos pe viitor.

Cele mai populare activitati preferate de parinti

Dupa un lung research printre parintii ocupati, care considera ca timpul liber al copilului lor este foarte pretios, s-au descoperit 5 activitati extrascolare care ocupa locuri fruntase printre preferintele acestora.

  1. Pentru ca in timpul liber se ocupa de responsabilitatile casnice, foarte multi parinti aleg sa isi inscrie copiii la diverse activitati sportive, astfel incat sa ii tina ocupati cateva ore bune intr-un mod mai mult decat placut. Astfel, alegerea unui club sportiv ca varianta de petrecere a timpului liber este ideala pentru copiii hiperactivi, care isi pot descarca energia practicand un sport de performanta. Un club sportiv reprezinta o metoda minunata prin intermediul careia copiii pot socializa si evolua intr-un domeniu in care isi pot descoperi pasiunea.
  2. Pentru cei mai creativi, o varianta ingenioasa de petrecere a timpului liber este integrarea micutilor in cadrul cursurilor de actorie si teatru pentru copii. De altfel, reprezinta o varianta populara in randul parintilor care isi doresc ca micutii lor sa participe, de mici, in cat mai multe activitati. „Copilul meu este mai spontan, mai vesel si mai liber de cand l-am incurajat sa participe la cursuri de actorie. Este o alegere minunata!”, spune Maria, mama lui Alex, in varsta de 7 ani.vezi-aici-in-ce-activitati-pot-fi-implicati-copiii-in-timpul-liber-cursuri-de-teatru-pentru-copii
  3. O varianta foarte cautata de parinti pentru copiii lor sunt cluburile in care se practica dansuri sportive. Pe langa faptul ca cei mici isi petrec timpul liber pe ritmuri muzicale, ei se pot dezvolta armonios si sanatos.vezi-aici-in-ce-activitati-pot-fi-implicati-copiii-in-timpul-liber-cursuri-dans
  4. Cursurile de arta pentru copii se afla printre preferatele momentului. Copiii sunt, permanent, incurajati sa isi lase imaginatia sa zboare si sa fie creativi prin pictura. In plus, poate fi o metoda prin intermediul careia cei mici isi pot descoperi o noua pasiune pentru care sa exerseze si in viitorul lor.
  5. Exersarea la un instrument muzical este dedicata, in special, copiilor cu inclinatie in aceasta directie. Totusi, cei mici pot fi incurajati de parinti sa practice un instrument pe care sa il studieze indeaproape, astfel incat sa ajunga sa il stapaneasca. In plus, daca cei mici reusesc sa se descurce corespunzator, pot fi indrumati sa participe la concursuri muzicale, care, de altfel, se organizeaza anual in functie de varsta participantilor. Este bine cunoscut faptul ca, de-a lungul timpului, s-au castigat destule premii la concursurile organizate pentru copii, acesta fiind si motivul pentru care tot mai multi copii aleg sa isi petreaca timpul liber studiind si practicand un instrument.vezi-aici-in-ce-activitati-pot-fi-implicati-copiii-in-timpul-liber-cursuri-de-muzica-pentru-copii

Timpul liber al micutilor trebuie atent organizat, astfel incat acestia sa nu se plictiseasca si, daca se poate, sa invete ceva util, distrandu-se. De aceea, tot mai multi parinti apeleaza la ajutorul cluburilor si institutiilor dedicate activitatilor de weekend pentru copii, astfel incat sa se asigure ca acestia nu isi irosesc cei mai frumosi ani in fata calculatorului.